Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ковбаса з оленини

Ковбаса з оленини

19-03-2015, 14:05
3 254
Ковбаса з оленини
М'ясо люблять багато хто, але іноді звична свинина або яловичина набридає і хочеться чогось нового. У такому випадку варто звернути увагу на оленину. Це дуже смачне і корисне м'ясо, яке можна без проблем приготувати вдома.
Рецептів з олениною існує безліч, але одним з найпоширеніших є ковбаса або суджук з оленини.

Суджук з оленини


Краще всього для суджука підходить м'ясо молодого північного оленя. Якщо ви збираєтеся готувати великий шматок м'яса, то для початку розділіть його на декілька шматків меншого розміру. Потім кожен з них добре натріть сіллю, її кількість залежить від розміру м'яса, і цукром - візьміть його в два рази менше ніж солі.
Помістіть всі шматки оленини в каструлю і поставте її в холодильник на 5-7 днів. Періодично перевертайте м'ясо. Коли воно просолится, візьміть свої улюблені спеції, перемішайте їх, обваляйте в цій суміші шматки оленини і підвісьте їх у прохолодному місці (на балконі або в погребі).
Залиште м'ясо на тиждень, а потім знову відправте його в холодильник на добу. Після закінчення цього часу ваша оленина готова, наріжте її тонкими шматочками перед подачею і пригощайте гостей і домашніх.

Ковбаски з оленини


Інгредієнти:

  • оленіна - 1 кг;

  • свинина - 12 кг;

  • сало свиняче - 230 г;

  • оболонка для ковбасних виробів або кишки;

  • хлібні крихти - 1 чашка;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • чорний мелений перець - 1 ч. ложка;

  • шавлія, чебрець - по 1 ч. ложці;

  • терта цедра лимона - 2 ч. ложки;
  • Ковбаса з оленини

  • сухе червоне вино - 1/4 келиха.


  • Приготування
    Свинину, сало і оленину промийте і наріжте невеликими шматочками. Пропустіть їх через м'ясорубку (окремо), а потім перемішайте в мисці разом з хлібними крихтами, приправами і вином. Надішліть отриману суміш в морозилку на півгодини, після чого пропустіть через м'ясорубку.
    Наповніть фаршем кишки, згорніть їх через 10-13 см, і розріжте. Готові ковбаски смажте на сковороді з двох сторін під закритою кришкою до готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Оленіна, запечена в духовці
    Оленіна, запечена в духовці
    Рецептів страв з оленини досить багато. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати дуже смачну страву з цього м'яса в духовці, використовуючи фольгу,
    Котлети з оленини
    Котлети з оленини
    Котлети з оленини - пікантне і незвичайне блюдо, яке дуже легко приготувати за наявності такого виду м'яса. Хочете здивувати всіх своїм смаком і
    Як приготувати оленину?
    Як приготувати оленину?
    Якщо якимось чином до вас на кухню потрапив шматочок свіжої оленини, то варто приготувати з нього що-небудь таке. Якраз про таких стравах ми сьогодні
    Страви з оленини
    Страви з оленини
    Оленіна - це червоне м'ясо зі своєрідним смаком, в якому чудово поєднується низький вміст жиру і корисні речовини. І сьогодні ми поговоримо про те,
    В'ялена оленина
    В'ялена оленина
    У всьому світі оленина вважається делікатесом, а тому у відкритому продажі цього м'яса не знайдеш. Але якщо раптом вам пощастило його придбати, то
    Тушонка з оленини
    Тушонка з оленини
    Ніжна тушонка - чудово підходить для створення страв на швидку руку. І сьогодні ми поговоримо про те, як можна зробити тушонку з оленини в домашніх