Ковбаса з оленини
М'ясо люблять багато хто, але іноді звична свинина або яловичина набридає і хочеться чогось нового. У такому випадку варто звернути увагу на оленину. Це дуже смачне і корисне м'ясо, яке можна без проблем приготувати вдома.
Рецептів з олениною існує безліч, але одним з найпоширеніших є ковбаса або суджук з оленини.
Краще всього для суджука підходить м'ясо молодого північного оленя. Якщо ви збираєтеся готувати великий шматок м'яса, то для початку розділіть його на декілька шматків меншого розміру. Потім кожен з них добре натріть сіллю, її кількість залежить від розміру м'яса, і цукром - візьміть його в два рази менше ніж солі.
Помістіть всі шматки оленини в каструлю і поставте її в холодильник на 5-7 днів. Періодично перевертайте м'ясо. Коли воно просолится, візьміть свої улюблені спеції, перемішайте їх, обваляйте в цій суміші шматки оленини і підвісьте їх у прохолодному місці (на балконі або в погребі).
Залиште м'ясо на тиждень, а потім знову відправте його в холодильник на добу. Після закінчення цього часу ваша оленина готова, наріжте її тонкими шматочками перед подачею і пригощайте гостей і домашніх.
Інгредієнти:
оленіна - 1 кг;
свинина - 12 кг;
сало свиняче - 230 г;
оболонка для ковбасних виробів або кишки;
хлібні крихти - 1 чашка;
сіль - 1 ст. ложка;
чорний мелений перець - 1 ч. ложка;
шавлія, чебрець - по 1 ч. ложці;
терта цедра лимона - 2 ч. ложки;
сухе червоне вино - 1/4 келиха.
Приготування
Свинину, сало і оленину промийте і наріжте невеликими шматочками. Пропустіть їх через м'ясорубку (окремо), а потім перемішайте в мисці разом з хлібними крихтами, приправами і вином. Надішліть отриману суміш в морозилку на півгодини, після чого пропустіть через м'ясорубку.
Наповніть фаршем кишки, згорніть їх через 10-13 см, і розріжте. Готові ковбаски смажте на сковороді з двох сторін під закритою кришкою до готовності.
Рецептів з олениною існує безліч, але одним з найпоширеніших є ковбаса або суджук з оленини.
Суджук з оленини
Краще всього для суджука підходить м'ясо молодого північного оленя. Якщо ви збираєтеся готувати великий шматок м'яса, то для початку розділіть його на декілька шматків меншого розміру. Потім кожен з них добре натріть сіллю, її кількість залежить від розміру м'яса, і цукром - візьміть його в два рази менше ніж солі.
Помістіть всі шматки оленини в каструлю і поставте її в холодильник на 5-7 днів. Періодично перевертайте м'ясо. Коли воно просолится, візьміть свої улюблені спеції, перемішайте їх, обваляйте в цій суміші шматки оленини і підвісьте їх у прохолодному місці (на балконі або в погребі).
Залиште м'ясо на тиждень, а потім знову відправте його в холодильник на добу. Після закінчення цього часу ваша оленина готова, наріжте її тонкими шматочками перед подачею і пригощайте гостей і домашніх.
Ковбаски з оленини
Інгредієнти:
Приготування
Свинину, сало і оленину промийте і наріжте невеликими шматочками. Пропустіть їх через м'ясорубку (окремо), а потім перемішайте в мисці разом з хлібними крихтами, приправами і вином. Надішліть отриману суміш в морозилку на півгодини, після чого пропустіть через м'ясорубку.
Наповніть фаршем кишки, згорніть їх через 10-13 см, і розріжте. Готові ковбаски смажте на сковороді з двох сторін під закритою кришкою до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оленіна, запечена в духовці
Рецептів страв з оленини досить багато. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати дуже смачну страву з цього м'яса в духовці, використовуючи фольгу,
Котлети з оленини
Котлети з оленини - пікантне і незвичайне блюдо, яке дуже легко приготувати за наявності такого виду м'яса. Хочете здивувати всіх своїм смаком і
Як приготувати оленину?
Якщо якимось чином до вас на кухню потрапив шматочок свіжої оленини, то варто приготувати з нього що-небудь таке. Якраз про таких стравах ми сьогодні
Страви з оленини
Оленіна - це червоне м'ясо зі своєрідним смаком, в якому чудово поєднується низький вміст жиру і корисні речовини. І сьогодні ми поговоримо про те,
В'ялена оленина
У всьому світі оленина вважається делікатесом, а тому у відкритому продажі цього м'яса не знайдеш. Але якщо раптом вам пощастило його придбати, то
Тушонка з оленини
Ніжна тушонка - чудово підходить для створення страв на швидку руку. І сьогодні ми поговоримо про те, як можна зробити тушонку з оленини в домашніх