Котлети з оленини

Якщо вам вдалося роздобути настільки делікатесний в наших краях продукт, то на питання: «Що можна приготувати з оленини?», будь серед любителів дичини відразу порадить вам зробити котлети. Страви з фаршу оленини при правильному приготуванні надзвичайно ніжні і пікантні.
Котлети з оленини - простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У фарш видавлюємо часник, додаємо дрібно нарізану цибулю, тертий картопля, яйце і добру ложку жирної сметани або вершків (а краще - і того, і іншого). Пропускаємо фарш через м'ясорубку ще раз і присмачую рубаною зеленню та спеціями.
Приступаємо до формування наших котлет, завчасно відбивши оленячий фарш (не соромлячись з розмахом кидаючи його об стіл 10 разів підряд). Ліпити котлетки зручніше мокрими руками, а для поліпшення текстури добре обваляти їх паніровці.
Смажимо котлети з оленини у великій кількості оливкової олії до рівня середньої прожарки. Подаємо з улюбленим соусом до овочевого гарніру.
Пряні котлети з оленини
Зазвичай бувалі мисливці перед приготуванням дичини маринують її спеціях і оцті, щоб прибрати характерний запах і надати приємний пряний присмак, так що якщо вам трапився дикий, а не вирощений на фермі олень, то радимо скористатися наступним рецептом.
Інгредієнти:
Для маринаду:

Приготування
Перед приготуванням фаршу оленину маринуємо в вині з додаванням спецій і гірчиці протягом 1 години. Мариноване м'ясо пропускаємо через м'ясорубку разом з шматочком сала, ріпчастою цибулею і розм'якшеним в молоці хлібним м'якушем. У фарш додаємо яйце і трохи солі, далі формуємо звичайні котлети і обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистого кольору. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Оленіна, запечена в духовці
Рецептів страв з оленини досить багато. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати дуже смачну страву з цього м'яса в духовці, використовуючи фольгу,

Як приготувати оленину?
Якщо якимось чином до вас на кухню потрапив шматочок свіжої оленини, то варто приготувати з нього що-небудь таке. Якраз про таких стравах ми сьогодні

Ковбаса з оленини
Сучасна ковбаса - не саме корисне блюдо, тому багато господинь намагаються знайти їй смачну і невредную заміну. Такою є ковбаса або суджук їх

Тушкована оленина
Про багатьох варіантах приготування оленини ми вже говорили, однак гасіння поки що не стосувалися. Тому варто заповнити цей пробіл і поговорити про

Страви з оленини
Оленіна - це червоне м'ясо зі своєрідним смаком, в якому чудово поєднується низький вміст жиру і корисні речовини. І сьогодні ми поговоримо про те,

Тушонка з оленини
Ніжна тушонка - чудово підходить для створення страв на швидку руку. І сьогодні ми поговоримо про те, як можна зробити тушонку з оленини в домашніх