Тушонка з оленини
Ароматна і ніжна тушонка як не можна краще підходить для приготування страв на швидку руку. Супи, макарони і картопля з додаванням тушонки лише виграють у смаку, і якщо ви щасливий мешканець тих країв, де оленина не вважається рідкістю, то цей виграш буде подвійним. Як приготувати тушковане м'ясо з оленини, ми розповімо в цій статті.
Цей рецепт вважається найбільш простим і дозволяє відкрити натуральний смак м'яса, не "забиваючи" його надлишками спецій.
Інгредієнти:
оленіна - 15-2 кг;
лавровий лист - 9 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Оленину ріжемо кубиками середнього розміру. Нарізане м'ясо злегка відбиваємо, а потім щедро приправляємо сіллю і перцем.
Беремо 3 банки і укладаємо на дно за три лаврових листа. Далі в банки утрамбовуємо м'ясо. Якщо ви хочете зробити м'ясо трохи більш жирним, покрийте його шаром подрібненого сала, але врахуйте, що це позначиться на ароматі і смаку оленини. Тепер банки залишається накрити щільним шаром фольги і поставити в холодну духовку. Виставляємо температуру в духовці 180 градусів і залишаємо м'ясо на 3 години. Як тільки м'ясо буде готове, банки можна закочувати стерильними кришками.
Тушонка, приготована за цим рецептом, підійде для додавання в супи і гуляші . Вона ароматна і в її склад входять овочі, дають смакове різноманітність страви.
Інгредієнти:
оленіна - 15-2 кг;
ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;
сіль, перець - за смаком;
морква - 1 шт.;
лавровий лист.
Приготування
Оленину нарізаємо шматками середньої величини і кладемо в чашу мультиварки. Ріпчасту цибулю ріжемо великими кільцями і розкладаємо рівним шаром поверх м'яса. Наступним шаром викладіть моркву, її необхідно нарізати напівкружечками, або кружечками. Воду, або бульйон в чашу додавати не потрібно, так як в процесі приготування м'ясо дасть додатковий сік. Знову ж таки, якщо ви бажаєте зробити злегка суховатую дичину, трохи більш соковитою, то здобріть її 100-150 грамів сала.
Тепер залишається лише закрити кришку мультиварки і виставити режим "Гасіння" на 3-4 години. За годину до готовності в чашу кладемо лавровий лист, сіль і перець. Після закінчення часу перевірити готовність м'яса, тушонка повинна розпадатися на волокна. Готову тушонку з оленини в мультиварці розкладаємо по ємностей і ставимо в холодильник або морозильну камеру для більш тривалого зберігання.
Тушонка з оленини в домашніх умовах
Цей рецепт вважається найбільш простим і дозволяє відкрити натуральний смак м'яса, не "забиваючи" його надлишками спецій.
Інгредієнти:
Приготування
Оленину ріжемо кубиками середнього розміру. Нарізане м'ясо злегка відбиваємо, а потім щедро приправляємо сіллю і перцем.
Беремо 3 банки і укладаємо на дно за три лаврових листа. Далі в банки утрамбовуємо м'ясо. Якщо ви хочете зробити м'ясо трохи більш жирним, покрийте його шаром подрібненого сала, але врахуйте, що це позначиться на ароматі і смаку оленини. Тепер банки залишається накрити щільним шаром фольги і поставити в холодну духовку. Виставляємо температуру в духовці 180 градусів і залишаємо м'ясо на 3 години. Як тільки м'ясо буде готове, банки можна закочувати стерильними кришками.
Рецепт тушонки з оленини
Тушонка, приготована за цим рецептом, підійде для додавання в супи і гуляші . Вона ароматна і в її склад входять овочі, дають смакове різноманітність страви.
Інгредієнти:
Приготування
Оленину нарізаємо шматками середньої величини і кладемо в чашу мультиварки. Ріпчасту цибулю ріжемо великими кільцями і розкладаємо рівним шаром поверх м'яса. Наступним шаром викладіть моркву, її необхідно нарізати напівкружечками, або кружечками. Воду, або бульйон в чашу додавати не потрібно, так як в процесі приготування м'ясо дасть додатковий сік. Знову ж таки, якщо ви бажаєте зробити злегка суховатую дичину, трохи більш соковитою, то здобріть її 100-150 грамів сала.
Тепер залишається лише закрити кришку мультиварки і виставити режим "Гасіння" на 3-4 години. За годину до готовності в чашу кладемо лавровий лист, сіль і перець. Після закінчення часу перевірити готовність м'яса, тушонка повинна розпадатися на волокна. Готову тушонку з оленини в мультиварці розкладаємо по ємностей і ставимо в холодильник або морозильну камеру для більш тривалого зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оленіна, запечена в духовці
Рецептів страв з оленини досить багато. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати дуже смачну страву з цього м'яса в духовці, використовуючи фольгу,
Котлети з оленини
Котлети з оленини - пікантне і незвичайне блюдо, яке дуже легко приготувати за наявності такого виду м'яса. Хочете здивувати всіх своїм смаком і
Ковбаса з оленини
Сучасна ковбаса - не саме корисне блюдо, тому багато господинь намагаються знайти їй смачну і невредную заміну. Такою є ковбаса або суджук їх
Тушкована оленина
Про багатьох варіантах приготування оленини ми вже говорили, однак гасіння поки що не стосувалися. Тому варто заповнити цей пробіл і поговорити про
Тушонка з свинини
Домашня тушонка, як і інші заготовки, зроблені своїми руками не мають нічого спільного з магазинними. І сьогодні ми поговоримо про тушенке з свинини.
Тушонка з яловичини
Завжди зручно мати під рукою баночку тушонки, адже з її допомогою можна зробити смачніше величезна кількість різноманітних страв, наприклад відварна