Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Тушонка з оленини

16-03-2015, 18:47
2 365
Тушонка з оленини
Ароматна і ніжна тушонка як не можна краще підходить для приготування страв на швидку руку. Супи, макарони і картопля з додаванням тушонки лише виграють у смаку, і якщо ви щасливий мешканець тих країв, де оленина не вважається рідкістю, то цей виграш буде подвійним. Як приготувати тушковане м'ясо з оленини, ми розповімо в цій статті.

Тушонка з оленини в домашніх умовах


Цей рецепт вважається найбільш простим і дозволяє відкрити натуральний смак м'яса, не "забиваючи" його надлишками спецій.
Інгредієнти:

  • оленіна - 15-2 кг;

  • лавровий лист - 9 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Оленину ріжемо кубиками середнього розміру. Нарізане м'ясо злегка відбиваємо, а потім щедро приправляємо сіллю і перцем.
    Беремо 3 банки і укладаємо на дно за три лаврових листа. Далі в банки утрамбовуємо м'ясо. Якщо ви хочете зробити м'ясо трохи більш жирним, покрийте його шаром подрібненого сала, але врахуйте, що це позначиться на ароматі і смаку оленини. Тепер банки залишається накрити щільним шаром фольги і поставити в холодну духовку. Виставляємо температуру в духовці 180 градусів і залишаємо м'ясо на 3 години. Як тільки м'ясо буде готове, банки можна закочувати стерильними кришками.

    Рецепт тушонки з оленини


    Тушонка, приготована за цим рецептом, підійде для додавання в супи і гуляші . Вона ароматна і в її склад входять овочі, дають смакове різноманітність страви.
    Інгредієнти:

  • оленіна - 15-2 кг;

  • ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • морква - 1 шт.;

  • лавровий лист.


  • Приготування
    Оленину нарізаємо шматками середньої величини і кладемо в чашу мультиварки. Ріпчасту цибулю ріжемо великими кільцями і розкладаємо рівним шаром поверх м'яса. Наступним шаром викладіть моркву, її необхідно нарізати напівкружечками, або кружечками. Воду, або
    Тушонка з оленини
    бульйон в чашу додавати не потрібно, так як в процесі приготування м'ясо дасть додатковий сік. Знову ж таки, якщо ви бажаєте зробити злегка суховатую дичину, трохи більш соковитою, то здобріть її 100-150 грамів сала.
    Тепер залишається лише закрити кришку мультиварки і виставити режим "Гасіння" на 3-4 години. За годину до готовності в чашу кладемо лавровий лист, сіль і перець. Після закінчення часу перевірити готовність м'яса, тушонка повинна розпадатися на волокна. Готову тушонку з оленини в мультиварці розкладаємо по ємностей і ставимо в холодильник або морозильну камеру для більш тривалого зберігання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Оленіна, запечена в духовці
    Оленіна, запечена в духовці
    Рецептів страв з оленини досить багато. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати дуже смачну страву з цього м'яса в духовці, використовуючи фольгу,
    Котлети з оленини
    Котлети з оленини
    Котлети з оленини - пікантне і незвичайне блюдо, яке дуже легко приготувати за наявності такого виду м'яса. Хочете здивувати всіх своїм смаком і
    Ковбаса з оленини
    Ковбаса з оленини
    Сучасна ковбаса - не саме корисне блюдо, тому багато господинь намагаються знайти їй смачну і невредную заміну. Такою є ковбаса або суджук їх
    Тушкована оленина
    Тушкована оленина
    Про багатьох варіантах приготування оленини ми вже говорили, однак гасіння поки що не стосувалися. Тому варто заповнити цей пробіл і поговорити про
    Тушонка з свинини
    Тушонка з свинини
    Домашня тушонка, як і інші заготовки, зроблені своїми руками не мають нічого спільного з магазинними. І сьогодні ми поговоримо про тушенке з свинини.
    Тушонка з яловичини
    Тушонка з яловичини
    Завжди зручно мати під рукою баночку тушонки, адже з її допомогою можна зробити смачніше величезна кількість різноманітних страв, наприклад відварна