Вернуться назад Распечатать

Тушонка з оленини

Тушонка з оленини
Ароматна і ніжна тушонка як не можна краще підходить для приготування страв на швидку руку. Супи, макарони і картопля з додаванням тушонки лише виграють у смаку, і якщо ви щасливий мешканець тих країв, де оленина не вважається рідкістю, то цей виграш буде подвійним. Як приготувати тушковане м'ясо з оленини, ми розповімо в цій статті.

Тушонка з оленини в домашніх умовах


Цей рецепт вважається найбільш простим і дозволяє відкрити натуральний смак м'яса, не "забиваючи" його надлишками спецій.
Інгредієнти:

  • оленіна - 15-2 кг;

  • лавровий лист - 9 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Оленину ріжемо кубиками середнього розміру. Нарізане м'ясо злегка відбиваємо, а потім щедро приправляємо сіллю і перцем.
    Беремо 3 банки і укладаємо на дно за три лаврових листа. Далі в банки утрамбовуємо м'ясо. Якщо ви хочете зробити м'ясо трохи більш жирним, покрийте його шаром подрібненого сала, але врахуйте, що це позначиться на ароматі і смаку оленини. Тепер банки залишається накрити щільним шаром фольги і поставити в холодну духовку. Виставляємо температуру в духовці 180 градусів і залишаємо м'ясо на 3 години. Як тільки м'ясо буде готове, банки можна закочувати стерильними кришками.

    Рецепт тушонки з оленини


    Тушонка, приготована за цим рецептом, підійде для додавання в супи і гуляші . Вона ароматна і в її склад входять овочі, дають смакове різноманітність страви.
    Інгредієнти:

  • оленіна - 15-2 кг;

  • ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • морква - 1 шт.;

  • лавровий лист.


  • Приготування
    Оленину нарізаємо шматками середньої величини і кладемо в чашу мультиварки. Ріпчасту цибулю ріжемо великими кільцями і розкладаємо рівним шаром поверх м'яса. Наступним шаром викладіть моркву, її необхідно нарізати напівкружечками, або кружечками. Воду, або
    Тушонка з оленини
    бульйон в чашу додавати не потрібно, так як в процесі приготування м'ясо дасть додатковий сік. Знову ж таки, якщо ви бажаєте зробити злегка суховатую дичину, трохи більш соковитою, то здобріть її 100-150 грамів сала.
    Тепер залишається лише закрити кришку мультиварки і виставити режим "Гасіння" на 3-4 години. За годину до готовності в чашу кладемо лавровий лист, сіль і перець. Після закінчення часу перевірити готовність м'яса, тушонка повинна розпадатися на волокна. Готову тушонку з оленини в мультиварці розкладаємо по ємностей і ставимо в холодильник або морозильну камеру для більш тривалого зберігання.