Популярне на північних теренах оленяче м'ясо знамените не тільки своїм смаком, але і користю. Адже м'ясо дичини багате білком, отже, дарує насичення навіть від невеликої порції, при цьому, ні скільки не шкодячи здоров'ю, так як практично не містить холестерину.
Якщо вам вдалося роздобути настільки делікатесний в наших краях продукт, то на питання: «Що можна приготувати з оленини?», будь серед любителів дичини відразу порадить вам зробити котлети. Страви з фаршу оленини при правильному приготуванні надзвичайно ніжні і пікантні.
Котлети з оленини - простий рецепт
Інгредієнти: фарш з оленини - 1 кг; часник - 3 зубчики; картопля - 1 шт.; яйце - 1 шт.; сметана (жирна) - 1 ст. ложка; петрушка - 1 пучок; сіль, перець - за смаком; паніровка - 5 ст. ложок; оливкова олія - 300 мл Приготування У фарш видавлюємо часник, додаємо дрібно нарізану цибулю, тертий картопля, яйце і добру ложку жирної сметани або вершків (а краще - і того, і іншого). Пропускаємо фарш через м'ясорубку ще раз і присмачую рубаною зеленню та спеціями.
Приступаємо до формування наших котлет, завчасно відбивши оленячий фарш (не соромлячись з розмахом кидаючи його об стіл 10 разів підряд). Ліпити котлетки зручніше мокрими руками, а для поліпшення текстури добре обваляти їх паніровці.
Смажимо котлети з оленини у великій кількості оливкової олії до рівня середньої прожарки. Подаємо з улюбленим соусом до овочевого гарніру.
Пряні котлети з оленини
Зазвичай бувалі мисливці перед приготуванням дичини маринують її спеціях і оцті, щоб прибрати характерний запах і надати приємний пряний присмак, так що якщо вам трапився дикий, а не вирощений на фермі олень, то радимо скористатися наступним рецептом.
Інгредієнти: оленіна - 500 г; сало свиняче - 100 г; яйця - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; батон - кілька скибочок; молоко - 5-6 ст. ложок. Для маринаду:
вино сухе - 100 мл; сіль, перець - за смаком; діжонська гірчиця - 4 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; розмарин - 1/2 ч. ложки. Приготування Перед приготуванням фаршу оленину маринуємо в вині з додаванням спецій і гірчиці протягом 1 години. Мариноване м'ясо пропускаємо через м'ясорубку разом з шматочком сала, ріпчастою цибулею і розм'якшеним в молоці хлібним м'якушем. У фарш додаємо яйце і трохи солі, далі формуємо звичайні котлети і обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистого кольору. Приємного апетиту!