Як приготувати оленину?
Оленіна - це ніжне м'ясо, користується особливою популярністю у північних народів. Воно корисно і дуже цінується за те, що страви, приготовані з нього, виходять ніжними і соковитими. Якщо у вас на кухні з'явився такий делікатес, і ви не знаєте, що і як приготувати з оленини, то зверніть свою увагу на наступні цікаві рецепти.
Інгредієнти:
м'якоть оленини - 500 г;
гірчиця - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
кунжутне насіння;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
часник - 5 зубчиків;
вершкове масло;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Як смажити оленину? Беремо м'якоть, промиваємо і нарізаємо товстими шматочками. Потім злегка відбиваємо молотком. Часник пропускаємо через прес, додаємо гірчицю, кунжутне насіння і перемішуємо. Кожен шматок м'яса солимо, перчимо за смаком і обмазуємо приготованим соусом з двох сторін. Далі викладаємо м'ясо на розігріту сковороду і обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору!
Інгредієнти:
грибна ікра - 250 г;
вирізка оленини - 300 г;
помідор - 2 шт.;
брусниця - 2 ст. ложки;
сир - 50 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
М'ясо оленини злегка відбиваємо молоточком, потім солимо і перчимо за смаком. Далі викладаємо зверху грибну ікру і посипаємо тертим сиром.
Тепер акуратно загортаємо м'ясо рулетом і обсмажуємо на сковороді з обох боків до готовності. До м'ясного соку, що залишився після смаження оленини, додаємо м'якоть помідорів і свіжу брусницю. Гарненько проварюємо, додаємо за смаком сіль. Протираємо соус через сито.
М'ясо викладаємо на блюдо, поливаємо соусом. Прикрашаємо свіжими ягодами, зеленню і подаємо до столу. Ну, ось і все, оленина з брусницею готова!
Інгредієнти:
оленяча вирізка - 400 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
картопля - 5 шт.;
гриби - 300 г;
сметана - 150 мл;
часник;
бульйон - 05 ст.;
крохмаль - 1 ч. ложка;
мускатний горіх, перець, чебрець - за смаком.
Приготування
Як смачно приготувати оленину? Отже, м'ясо нарізаємо скибочками упоперек волокон, відбиваємо молотком і ріжемо тонкою соломкою. Потім смужки оленини обсушуємо на рушник і швидко підсмажуємо на сковорідці до підрум'янення. Далі перекладаємо їх на тарілку і залишаємо остигати.
Обсмажуємо на сковороді тонко порізану картоплю, цибулю і часник. Потім всипаємо скибочки грибів і продовжуємо готувати ще 5 хвилин.
Вливаємо вино, бульйон і кладемо сметану. Крохмаль розвести в холодній воді і додаємо в підливу. Приправляємо спеціями і сіллю за смаком. У готовий соус кладемо обсмажені смужки оленини і тушкуємо 10 хвилин на повільному вогні. Подаємо готову страву на стіл, посипавши дрібно посіченою зеленню.
Інгредієнти:
м'ясо оленини - 300 г;
рис - 1 ст.;
олія оливкова - 150 мл;
червона цибулина - 1 шт.;
гриби - 250 г;
часник - 1 зубчик;
бренді - 15 мл;
цедра лимона;
сметана - 05 склянки;
масло вершкове - 100 г;
огірок - 3 шт.;
свіжа петрушка;
сіль і перець - на смак.
Приготування
Рис відварюємо до повної готовності, потім зливаємо воду, і, поки він не охолов, кладемо його назад у каструльку, зверху щільно накривши фольгою.
Цибулю з часником дрібно ріжемо і обсмажуємо приблизно 10 хвилин у великій сковороді до золотистого кольору, перекладаємо в тарілку. М'ясо оленини нарізаємо соломкою, солимо, перчимо за смаком. Гриби нарізаємо пластинами і злегка обсмажуємо на оливковій олії. Потім додаємо до них шматочки оленини і продовжуємо це смажити ще приблизно 5 хвилин. В останню чергу додаємо рубану петрушку і приготовану обжарку. Все перемішуємо і кладемо шматочок вершкового масла.
Тепер акуратно наливаємо в сковороду бренді і підпалюємо. Чекаємо, коли алкоголь прогорить, додаємо сметану і терту цедру лимона. Закриваємо кришкою і тушкуємо до повної готовності. Страву подаємо до столу з рисом, прикрасивши все скибочками огірка і рубаною петрушкою.
Відбивні з оленини
Інгредієнти:
Приготування
Як смажити оленину? Беремо м'якоть, промиваємо і нарізаємо товстими шматочками. Потім злегка відбиваємо молотком. Часник пропускаємо через прес, додаємо гірчицю, кунжутне насіння і перемішуємо. Кожен шматок м'яса солимо, перчимо за смаком і обмазуємо приготованим соусом з двох сторін. Далі викладаємо м'ясо на розігріту сковороду і обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору!
Оленина з брусничним соусом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо оленини злегка відбиваємо молоточком, потім солимо і перчимо за смаком. Далі викладаємо зверху грибну ікру і посипаємо тертим сиром.
Тепер акуратно загортаємо м'ясо рулетом і обсмажуємо на сковороді з обох боків до готовності. До м'ясного соку, що залишився після смаження оленини, додаємо м'якоть помідорів і свіжу брусницю. Гарненько проварюємо, додаємо за смаком сіль. Протираємо соус через сито.
М'ясо викладаємо на блюдо, поливаємо соусом. Прикрашаємо свіжими ягодами, зеленню і подаємо до столу. Ну, ось і все, оленина з брусницею готова!
Оленина з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Як смачно приготувати оленину? Отже, м'ясо нарізаємо скибочками упоперек волокон, відбиваємо молотком і ріжемо тонкою соломкою. Потім смужки оленини обсушуємо на рушник і швидко підсмажуємо на сковорідці до підрум'янення. Далі перекладаємо їх на тарілку і залишаємо остигати.
Обсмажуємо на сковороді тонко порізану картоплю, цибулю і часник. Потім всипаємо скибочки грибів і продовжуємо готувати ще 5 хвилин.
Вливаємо вино, бульйон і кладемо сметану. Крохмаль розвести в холодній воді і додаємо в підливу. Приправляємо спеціями і сіллю за смаком. У готовий соус кладемо обсмажені смужки оленини і тушкуємо 10 хвилин на повільному вогні. Подаємо готову страву на стіл, посипавши дрібно посіченою зеленню.
Бефстроганов з оленини
Інгредієнти:
Приготування
Рис відварюємо до повної готовності, потім зливаємо воду, і, поки він не охолов, кладемо його назад у каструльку, зверху щільно накривши фольгою.
Цибулю з часником дрібно ріжемо і обсмажуємо приблизно 10 хвилин у великій сковороді до золотистого кольору, перекладаємо в тарілку. М'ясо оленини нарізаємо соломкою, солимо, перчимо за смаком. Гриби нарізаємо пластинами і злегка обсмажуємо на оливковій олії. Потім додаємо до них шматочки оленини і продовжуємо це смажити ще приблизно 5 хвилин. В останню чергу додаємо рубану петрушку і приготовану обжарку. Все перемішуємо і кладемо шматочок вершкового масла.
Тепер акуратно наливаємо в сковороду бренді і підпалюємо. Чекаємо, коли алкоголь прогорить, додаємо сметану і терту цедру лимона. Закриваємо кришкою і тушкуємо до повної готовності. Страву подаємо до столу з рисом, прикрасивши все скибочками огірка і рубаною петрушкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оленіна, запечена в духовці
Рецептів страв з оленини досить багато. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати дуже смачну страву з цього м'яса в духовці, використовуючи фольгу,
Котлети з оленини
Котлети з оленини - пікантне і незвичайне блюдо, яке дуже легко приготувати за наявності такого виду м'яса. Хочете здивувати всіх своїм смаком і
Ковбаса з оленини
Сучасна ковбаса - не саме корисне блюдо, тому багато господинь намагаються знайти їй смачну і невредную заміну. Такою є ковбаса або суджук їх
Тушкована оленина
Про багатьох варіантах приготування оленини ми вже говорили, однак гасіння поки що не стосувалися. Тому варто заповнити цей пробіл і поговорити про
Страви з оленини
Оленіна - це червоне м'ясо зі своєрідним смаком, в якому чудово поєднується низький вміст жиру і корисні речовини. І сьогодні ми поговоримо про те,
Тушонка з оленини
Ніжна тушонка - чудово підходить для створення страв на швидку руку. І сьогодні ми поговоримо про те, як можна зробити тушонку з оленини в домашніх