Суп-пюре з селери
Селера - дивна рослина. У їжу вживають і його зелень, і сам бульба, при цьому і там, і там міститься досить велика кількість вітамінів. Цікавий факт: селера володіє негативною калорійністю. Це означає, що на його переробку організм витрачає більше енергії, ніж отримує з самого продукту. Ось чому страви з селери входять до складу багатьох дієт. Сьогодні ми вам розповімо рецепт приготування супу-пюре із селери. Якщо ж ви хочете навчитися готувати не тільки це перше блюдо, але і інші, то придивіться до рецептами морквяного супу-пюре і супу-пюре з сочевиці .
Інгредієнти:
корінь селери (середній) - 1 шт.;
картопля - 4-5 шт.;
часник - 2 зубчики;
цибулю-шалот - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
вершки жирні - 120 мл;
курячий бульйон - 25 л;
вершкове масло - 30 г;
лавровий лист, сіль, перець - за смаком.
Приготування
Нарізаємо цибулю дрібненько, подрібнюємо часник і обсмажуємо на вершковому маслі. Селера очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, так само ріжемо картоплю. Корінь додаємо в сковороду до цибулі, доливаємо трохи води або бульйону і протушиваем під кришкою 5-7 хвилин. Тепер перекладаємо всі зі сковороди в каструлю, кладемо картоплю, заливаємо бульйоном і варимо до готовності. Хвилин за 5-7 до закінчення приготування кладемо лавровий лист, коли суп звариться, його потрібно буде витягнути. Отже, перелити суп в блендер і перетираємо до пюреобразного стану. Після цього отримане пюре переливаємо в каструлю, додаємо вершки, сіль, перець за смаком і доводимо до кипіння, помішуючи, щоб суп не пригорів. Крем-суп з кореня селери готовий. Перед подачею можна додати в нього трохи подрібненої зелені.
Інгредієнти:
стебла черешкової селери - 4 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
бульйон - 1 л;
вершкове масло - 30 г;
вершки 15 %-ной жирності - 200 мл;
м'який плавлений сир - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
лавровий лист, сіль, сушений базилік - за смаком;
білий хліб - 1 скибочка.
Приготування
Моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно кришимо, а стебла селери нарізаємо невеликими шматочками. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, обсмажуємо в ньому цибулю приблизно 3 хвилини, потім додаємо селера, смажимо все разом ще хвилин 5. В останню чергу додаємо моркву, трохи підсолюємо і готуємо ще 3 хвилини.
У каструлю наливаємо бульйон, доводимо його до кипіння, висипаємо зажарку, кладемо лавровий лист і сушений базилік за смаком і варимо на середньому вогні приблизно півгодини. За цей час селера має стати м'яким. Тепер супу потрібно надати пюреобразное стан, це можна зробити заглибним блендером. Після цього виливаємо в каструлю вершки, доводимо страву до кипіння і додаємо натертий на крупній тертці плавлений сир. Готуємо до тих пір, поки останній інгредієнт не розчиниться. Тепер пробуємо його, якщо потрібно, то додаємо сіль і перець. Суп-пюре з черешкової селери чудово поєднується з грінками з білого хліба. Щоб їх приготувати, з шматочка білого хліба зрізаємо скоринки, ділимо його на 2-3 частини і підсушуємо отримані шматочки на сковороді без масла. Кожну гренку натираємо часником.
Інгредієнти:
м'ясний або курячий бульйон - 750 мл;
вершки 10 %-ної жирності - 200 мл;
корінь селери - 500 г;
черешки селери - 500 г;
копчена грудинка - 200 г;
рослинне масло - 20 мл;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Корінь селери очистити і разом з черешками нарізаємо кубиками. Перекладаємо їх у каструлю з бульйоном і варимо на невеликому вогні до готовності овочів. Грудинку нарізаємо шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до хрусткої скоринки. Коли селера буде готовий, перетираємо суп до стану пюре, додаємо вершки, знову доводимо до кипіння, солимо, перчимо за смаком. Перед подачею на стіл в кожну тарілку викладаємо трохи обсмаженої грудинки і пару гілочок петрушки.
Суп-пюре з кореня селери
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо цибулю дрібненько, подрібнюємо часник і обсмажуємо на вершковому маслі. Селера очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, так само ріжемо картоплю. Корінь додаємо в сковороду до цибулі, доливаємо трохи води або бульйону і протушиваем під кришкою 5-7 хвилин. Тепер перекладаємо всі зі сковороди в каструлю, кладемо картоплю, заливаємо бульйоном і варимо до готовності. Хвилин за 5-7 до закінчення приготування кладемо лавровий лист, коли суп звариться, його потрібно буде витягнути. Отже, перелити суп в блендер і перетираємо до пюреобразного стану. Після цього отримане пюре переливаємо в каструлю, додаємо вершки, сіль, перець за смаком і доводимо до кипіння, помішуючи, щоб суп не пригорів. Крем-суп з кореня селери готовий. Перед подачею можна додати в нього трохи подрібненої зелені.
Суп-пюре з стебел селери
Інгредієнти:
Приготування
Моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно кришимо, а стебла селери нарізаємо невеликими шматочками. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, обсмажуємо в ньому цибулю приблизно 3 хвилини, потім додаємо селера, смажимо все разом ще хвилин 5. В останню чергу додаємо моркву, трохи підсолюємо і готуємо ще 3 хвилини.
У каструлю наливаємо бульйон, доводимо його до кипіння, висипаємо зажарку, кладемо лавровий лист і сушений базилік за смаком і варимо на середньому вогні приблизно півгодини. За цей час селера має стати м'яким. Тепер супу потрібно надати пюреобразное стан, це можна зробити заглибним блендером. Після цього виливаємо в каструлю вершки, доводимо страву до кипіння і додаємо натертий на крупній тертці плавлений сир. Готуємо до тих пір, поки останній інгредієнт не розчиниться. Тепер пробуємо його, якщо потрібно, то додаємо сіль і перець. Суп-пюре з черешкової селери чудово поєднується з грінками з білого хліба. Щоб їх приготувати, з шматочка білого хліба зрізаємо скоринки, ділимо його на 2-3 частини і підсушуємо отримані шматочки на сковороді без масла. Кожну гренку натираємо часником.
Суп-пюре з селери кореневого і черешкової з копченою грудинкою
Інгредієнти:
Приготування
Корінь селери очистити і разом з черешками нарізаємо кубиками. Перекладаємо їх у каструлю з бульйоном і варимо на невеликому вогні до готовності овочів. Грудинку нарізаємо шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до хрусткої скоринки. Коли селера буде готовий, перетираємо суп до стану пюре, додаємо вершки, знову доводимо до кипіння, солимо, перчимо за смаком. Перед подачею на стіл в кожну тарілку викладаємо трохи обсмаженої грудинки і пару гілочок петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з оленини
Суп з оленини - дуже цікаве блюдо, яке готують не дуже часто. Проте якщо ви маєте можливість приготувати цю страву, то не сумнівайтеся і сміливо
Суп з селери - рецепт
Супи треба їсти всім, оскільки вони особливо корисні для нашого організму. Пропонуємо вам чергові рецепти смачних перших страв, на цей раз з селерою.
Часниковий суп
Часниковий суп - це приємний, злегка гострий перше блюдо, яким з легкістю можна порадувати навіть велику родину. Рецепти приготування такого відомого
Гороховий суп-пюре з грінками
Гороховий суп - це смачне блюдо, яке знайоме багатьом з нас. Варіантів його приготування досить багато. І в нашій сьогоднішній статті мова піде про
Рецепт сирного супу з куркою
Гарячі страви покращують роботу травної системи і, звичайно, вони повинні бути на нашому столі регулярно. І якщо вам набридли класичні супи, тоді
Пюре із селери
Селера - корисна рослина, яку широко використовують в приготуванні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачне пюре із селери з