Суп з селери - рецепт
Суп з селери - відмінний варіант для смачного та корисного обіду. У селери специфічний аромат і солодкувато-гіркий, пряний смак, але страви з них виходять надзвичайно вишуканими і шалено смачними, особливо супи!
Інгредієнти:
курячі стегенця - 2 шт.;
картопля - 3 шт.;
морква - 2 шт.;
капуста брокколі - 200 г;
кип'ячена вода - 2 л;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
стебла селери - 5 шт.;
зелень (базилік, петрушка, селера) - за бажанням;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Як приготувати суп з селери? Курячі окости кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, знімаємо піну, приправляємо сіллю, перцем за смаком і варимо на середньому вогні 30 хвилин. Потім обережно виймаємо м'ясо з бульйону, злегка остуджуємо, розбираємо від кісток і відставляємо в сторону.
Бульйон проціджуємо через марлю і кладемо в нього порізаний соломкою картоплю і пошинкованную брокколі. Моркву, цибулю і селеру тонко шаткуємо й обсмажуємо на олії приблизно 5 хвилин. Перекладаємо готову овочеву обжарку в бульйон, доводимо до кипіння і проварюємо при закритій кришці протягом 10 хвилин. У самому кінці додаємо в суп шматочки курятини, перемішуємо і готуємо 5 хвилин. Зелень дрібно рубаємо, всипаємо в каструлю і вимикаємо вогонь. Даємо страві настоятися під кришкою і розливаємо суп із селери і брокколі по порційних тарілках.
Інгредієнти:
бульйон - 1 л;
помідори - 200 г;
томатний сік - 250 г;
картопля -
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
зелень петрушки;
селера - 2 стебла.
Приготування
Рецепт приготування супу із селери досить простий. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо дрібно порізану цибулю, селеру і часник до прозорості. Каструлю з бульйоном ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо нарізану соломкою картоплю, проварюємо приблизно 10 хвилин.
Додаємо подрібнені помідори, петрушку. Вливаємо томатний сік і приправляємо все сіллю і перцем за смаком. Варимо томатний суп протягом 20 хвилин на слабкому вогні, а потім розливаємо по тарілках і подаємо на стіл з охолодженою сметаною і зеленню.
Інгредієнти:
черешкова селера - 500 г;
пармезан - 50 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
соус бешамель - 3 ст. ложки;
овочевий бульйон - 1 л;
сіль, перець, мускатний горіх - за смаком;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
борошно - 2 ст. ложки;
молоко - 05 л.
Приготування
Селера гарненько миємо і дуже тонко нарізаємо. Обсмажуємо його в каструлі з розігрітим оливковою олією. Тепер займемося приготуванням соусу бешамель. Для цього в окремій мисці розтоплюємо вершкове масло. Додаємо борошно і ретельно перемішуємо, щоб не утворилося грудок. Знімаємо соус з плити і обережно вливаємо в нього тепле молоко. Знову ставимо на слабкий вогонь і варимо приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Потім злегка підсолюємо його і додаємо тертий мускатний горіх. Переливаємо готовий соус і бульйон до селері, добре перемішуємо. Закриваємо каструлю кришкою і доводимо до кипіння.
Далі солимо, перчимо наш супчик за смаком і варимо на повільному вогні 25 хвилин.
Інгредієнти:
гарбуз - 500 г;
картопля - 4 шт.;
цвітна капуста - 150 г;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
білокачанна капуста - 150 г;
селера - 150 г;
морква - 1 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
зелень кропу, петрушки.
Приготування
Для приготування гарбузового супу з селерою очищаємо картоплю, моркву і ріжемо всі овочі дрібними кубиками. Перекладаємо їх у каструлю, заливаємо повністю водою, солимо, додаємо вершкове і рослинне масло. Варимо суп до м'якості овочів. Вода у вас повинна википіти приблизно наполовину. Потім все гарненько збиваємо блендером, ще раз кип'ятимо, додаємо рубану зелень і подаємо готовий суп-пюре з гарбуза і селери на стіл.
Суп із стебел селери
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати суп з селери? Курячі окости кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, знімаємо піну, приправляємо сіллю, перцем за смаком і варимо на середньому вогні 30 хвилин. Потім обережно виймаємо м'ясо з бульйону, злегка остуджуємо, розбираємо від кісток і відставляємо в сторону.
Бульйон проціджуємо через марлю і кладемо в нього порізаний соломкою картоплю і пошинкованную брокколі. Моркву, цибулю і селеру тонко шаткуємо й обсмажуємо на олії приблизно 5 хвилин. Перекладаємо готову овочеву обжарку в бульйон, доводимо до кипіння і проварюємо при закритій кришці протягом 10 хвилин. У самому кінці додаємо в суп шматочки курятини, перемішуємо і готуємо 5 хвилин. Зелень дрібно рубаємо, всипаємо в каструлю і вимикаємо вогонь. Даємо страві настоятися під кришкою і розливаємо суп із селери і брокколі по порційних тарілках.
Томатний суп з селерою
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування супу із селери досить простий. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо дрібно порізану цибулю, селеру і часник до прозорості. Каструлю з бульйоном ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо нарізану соломкою картоплю, проварюємо приблизно 10 хвилин.
Додаємо подрібнені помідори, петрушку. Вливаємо томатний сік і приправляємо все сіллю і перцем за смаком. Варимо томатний суп протягом 20 хвилин на слабкому вогні, а потім розливаємо по тарілках і подаємо на стіл з охолодженою сметаною і зеленню.
Суп з черешкової селери
Інгредієнти:
Приготування
Селера гарненько миємо і дуже тонко нарізаємо. Обсмажуємо його в каструлі з розігрітим оливковою олією. Тепер займемося приготуванням соусу бешамель. Для цього в окремій мисці розтоплюємо вершкове масло. Додаємо борошно і ретельно перемішуємо, щоб не утворилося грудок. Знімаємо соус з плити і обережно вливаємо в нього тепле молоко. Знову ставимо на слабкий вогонь і варимо приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Потім злегка підсолюємо його і додаємо тертий мускатний горіх. Переливаємо готовий соус і бульйон до селері, добре перемішуємо. Закриваємо каструлю кришкою і доводимо до кипіння.
Далі солимо, перчимо наш супчик за смаком і варимо на повільному вогні 25 хвилин.
Гарбузовий суп-пюре з селерою
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування гарбузового супу з селерою очищаємо картоплю, моркву і ріжемо всі овочі дрібними кубиками. Перекладаємо їх у каструлю, заливаємо повністю водою, солимо, додаємо вершкове і рослинне масло. Варимо суп до м'якості овочів. Вода у вас повинна википіти приблизно наполовину. Потім все гарненько збиваємо блендером, ще раз кип'ятимо, додаємо рубану зелень і подаємо готовий суп-пюре з гарбуза і селери на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-пюре з селери
Любите балувати сімейство смачними і корисним супами? Зверніть увагу на цей матеріал, адже в ньому ми розглянемо способи приготування першої страви з
Річний овочевий суп
Річний овочевий суп - легке гаряче блюдо, який чудово наситить в жарку пору. А приготувати його досить просто. Давайте розберемося, як її зварити з
Суп-пюре з брокколі - рецепт
Овочеві супи є дуже корисними для нашого харчування. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення супів-пюре з брокколі. Читаємо
Томатний суп з квасолею
Томатні супи дуже популярні в Європі. Один з найвідоміших - це гаспачо. Але варіантів їх створення досить багато. І сьогодні ми поділимося з вами
Салат із стебел селери
Селера - продукт надзвичайно корисний і до того ж низькокалорійний. Він має негативну калорійність, адже при його переробці організм більше енергії
Тушкований селера
Селера - низькокалорійний і корисний продукт, який часто використовують в приготуванні дієтичних страв. І сьогодні мова піде про тушкованому селері.