Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп з селери - рецепт

Суп з селери - рецепт

26-03-2015, 18:29
1 804
Суп з селери - рецепт
Суп з селери - відмінний варіант для смачного та корисного обіду. У селери специфічний аромат і солодкувато-гіркий, пряний смак, але страви з них виходять надзвичайно вишуканими і шалено смачними, особливо супи!

Суп із стебел селери


Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 2 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • капуста брокколі - 200 г;

  • кип'ячена вода - 2 л;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • стебла селери - 5 шт.;

  • зелень (базилік, петрушка, селера) - за бажанням;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати суп з селери? Курячі окости кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, знімаємо піну, приправляємо сіллю, перцем за смаком і варимо на середньому вогні 30 хвилин. Потім обережно виймаємо м'ясо з бульйону, злегка остуджуємо, розбираємо від кісток і відставляємо в сторону.
    Бульйон проціджуємо через марлю і кладемо в нього порізаний соломкою картоплю і пошинкованную брокколі. Моркву, цибулю і селеру тонко шаткуємо й обсмажуємо на олії приблизно 5 хвилин. Перекладаємо готову овочеву обжарку в бульйон, доводимо до кипіння і проварюємо при закритій кришці протягом 10 хвилин. У самому кінці додаємо в суп шматочки курятини, перемішуємо і готуємо 5 хвилин. Зелень дрібно рубаємо, всипаємо в каструлю і вимикаємо вогонь. Даємо страві настоятися під кришкою і розливаємо суп із селери і брокколі по порційних тарілках.

    Томатний суп з селерою


    Інгредієнти:

  • бульйон - 1 л;

  • помідори - 200 г;

  • томатний сік - 250 г;

  • картопля -

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • зелень петрушки;

  • селера - 2 стебла.


  • Приготування
    Рецепт приготування супу із селери досить простий. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо дрібно порізану цибулю, селеру і часник до прозорості. Каструлю з бульйоном ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо нарізану соломкою картоплю, проварюємо приблизно 10 хвилин.
    Додаємо подрібнені помідори, петрушку. Вливаємо томатний сік і приправляємо все сіллю і перцем за смаком. Варимо томатний суп протягом 20 хвилин на слабкому вогні, а потім розливаємо по тарілках і подаємо на стіл з охолодженою сметаною і зеленню.

    Суп з черешкової селери


    Інгредієнти:

  • черешкова селера - 500 г;

  • пармезан - 50 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • соус бешамель - 3 ст. ложки;

  • овочевий бульйон - 1 л;

  • сіль, перець, мускатний горіх - за смаком;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • молоко - 05 л.


  • Приготування
    Селера гарненько миємо і дуже тонко нарізаємо. Обсмажуємо його в каструлі з розігрітим оливковою олією. Тепер займемося приготуванням соусу бешамель. Для цього в окремій мисці розтоплюємо вершкове масло. Додаємо борошно і ретельно перемішуємо, щоб не утворилося грудок. Знімаємо соус з плити і обережно вливаємо в нього тепле молоко. Знову ставимо на слабкий вогонь і варимо приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Потім злегка підсолюємо його і додаємо тертий мускатний горіх. Переливаємо готовий соус і бульйон до селері, добре перемішуємо. Закриваємо каструлю кришкою і доводимо до кипіння.
    Далі солимо, перчимо наш супчик за смаком і варимо на повільному вогні 25 хвилин.

    Гарбузовий суп-пюре з селерою


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 500 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • цвітна капуста - 150 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • білокачанна капуста - 150 г;

  • селера - 150 г;

  • морква - 1 шт.;
  • Суп з селери - рецепт

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • зелень кропу, петрушки.


  • Приготування
    Для приготування гарбузового супу з селерою очищаємо картоплю, моркву і ріжемо всі овочі дрібними кубиками. Перекладаємо їх у каструлю, заливаємо повністю водою, солимо, додаємо вершкове і рослинне масло. Варимо суп до м'якості овочів. Вода у вас повинна википіти приблизно наполовину. Потім все гарненько збиваємо блендером, ще раз кип'ятимо, додаємо рубану зелень і подаємо готовий суп-пюре з гарбуза і селери на стіл.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп-пюре з селери
    Суп-пюре з селери
    Любите балувати сімейство смачними і корисним супами? Зверніть увагу на цей матеріал, адже в ньому ми розглянемо способи приготування першої страви з
    Річний овочевий суп
    Річний овочевий суп
    Річний овочевий суп - легке гаряче блюдо, який чудово наситить в жарку пору. А приготувати його досить просто. Давайте розберемося, як її зварити з
    Суп-пюре з брокколі - рецепт
    Суп-пюре з брокколі - рецепт
    Овочеві супи є дуже корисними для нашого харчування. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення супів-пюре з брокколі. Читаємо
    Томатний суп з квасолею
    Томатний суп з квасолею
    Томатні супи дуже популярні в Європі. Один з найвідоміших - це гаспачо. Але варіантів їх створення досить багато. І сьогодні ми поділимося з вами
    Салат із стебел селери
    Салат із стебел селери
    Селера - продукт надзвичайно корисний і до того ж низькокалорійний. Він має негативну калорійність, адже при його переробці організм більше енергії
    Тушкований селера
    Тушкований селера
    Селера - низькокалорійний і корисний продукт, який часто використовують в приготуванні дієтичних страв. І сьогодні мова піде про тушкованому селері.