Річний овочевий суп
Річний овочевий суп - дуже смачне і легке гаряче блюдо. У ньому відмінно поєднується ніжний кабачок, помідори з кислинкою і кожен овоч зберігає свій неповторний смак. А коли в кінці приготування ви прикрасите блюдо свіжою зеленню і дасте йому трохи настоятися, то все попросять ще добавки. Такий овочевий супчик дуже корисний як для розвантажувального дня.
Інгредієнти:
цибулина - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
картопля - 2 шт.;
черешкова селера - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
зелений горошок - 50 г;
свіжа білокачанна капуста - 50 г;
сир - 50 г;
білий хліб - 3 скибочки;
масло оливкова - 4 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Всі овочі добре промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Потім розтоплюємо на сковороді з високими бортиками шматочок масла, викладаємо цибулю, селера , морква, часник, картоплю і обсмажуємо все, заважаючи, хвилин 5-7.
Після цього вливаємо близько літра води, доводимо до кипіння і варимо 20 хв. Потім додаємо зелений горошок, нашатковану капусту, спеції, накриваємо кришкою і засікаємо ще 10 хвилин. Цим часом підсмажуємо на сковорідці скибочки хліба і кладемо їх в кожну тарілку, збризкуючи оливковою олією. Розливаємо готовий супчик і посипаємо зверху тертим сиром.
Інгредієнти:
масло вершкове - 25 г;
цибулина - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
цукіні - 2 шт.;
овочевий бульйон - 15 л;
селера - 2 шт.;
капуста савойська - 200 г;
сир - 50 р.
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в каструлі на слабенькому вогні. Потім кидаємо дрібно нарізану цибулю і пасеруємо, помішуючи, 5 хвилин до м'якості. Часник чистимо, подрібнюємо і додаємо до цибулі разом з порубаними маленькими шматочками цукіні і дрібно нарізаним селерою. Готуємо овочі, помішуючи, ще 5 хвилин, а потім заливаємо все гарячим бульйоном. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 15 хвилин.
А цим часом з капусти зрізаємо верхні листки і шаткуємо її тонкою соломкою. Після цього розминаємо злегка руками і кидаємо в каструлю. Проварюємо супчик 10 хвилин і в самому кінці додаємо подрібнену петрушку, солимо і перчимо страву за смаком. Гарненько збиваємо блендером, розливаємо річний овочевий суп з невеликим мисках і посипаємо натертим сиром і свіжомеленим перцем.
Інгредієнти:
картопля - 2 шт.;
вода або бульйон - 1 л;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
кабачок - 1 шт.;
помідор - 2 шт.;
часник - 1 зубчик;
свіжа зелень;
олія рослинна;
спеції;
сметана.
Приготування
У каструлю наливаємо 1 літр кип'яченої води або курячого бульйону. Картоплю чистимо, промиваємо, нарізаємо кубиками, викладаємо в киплячу воду і варимо 10-15 хвилин. Очищений ріпчасту цибулю шаткуємо кубиками і пасеруємо в невеликій кількості рослинного масла 2 хвилинки на середньому вогні. Морква подрібнюємо тонкими кружечками і обсмажуємо з цибулею до золотистого кольору. Потім в сковороду додаємо нарізані кубиками кабачки, перемішуємо і тушкуємо все разом кілька хвилин.
На помідорах робимо ножем легкий надріз, обдаємо томати окропом, а потім опускаємо в холодну воду і знімаємо з них шкірку. Нарізаємо помідори кубиками і додаємо в сковороду.
Перемішуємо і готуємо обжарку ще 1 хвилину, щоб овочі обмінялися соками. Тепер викладаємо вміст в каструлю з картоплею, доводимо до кипіння і на маленькому вогні проварюємо ще 5 хвилин. Далі кидаємо лавровий листочок, зелень кропу, трохи зеленої цибулі, подрібнений зубчик часничку, солимо, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися. При подачі на стіл, розливаємо страву по тарілках і кладемо в кожну трохи сметани.
Річний овочевий суп в італійському стилі
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі добре промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Потім розтоплюємо на сковороді з високими бортиками шматочок масла, викладаємо цибулю, селера , морква, часник, картоплю і обсмажуємо все, заважаючи, хвилин 5-7.
Після цього вливаємо близько літра води, доводимо до кипіння і варимо 20 хв. Потім додаємо зелений горошок, нашатковану капусту, спеції, накриваємо кришкою і засікаємо ще 10 хвилин. Цим часом підсмажуємо на сковорідці скибочки хліба і кладемо їх в кожну тарілку, збризкуючи оливковою олією. Розливаємо готовий супчик і посипаємо зверху тертим сиром.
Рецепт літнього овочевого супу-пюре
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в каструлі на слабенькому вогні. Потім кидаємо дрібно нарізану цибулю і пасеруємо, помішуючи, 5 хвилин до м'якості. Часник чистимо, подрібнюємо і додаємо до цибулі разом з порубаними маленькими шматочками цукіні і дрібно нарізаним селерою. Готуємо овочі, помішуючи, ще 5 хвилин, а потім заливаємо все гарячим бульйоном. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 15 хвилин.
А цим часом з капусти зрізаємо верхні листки і шаткуємо її тонкою соломкою. Після цього розминаємо злегка руками і кидаємо в каструлю. Проварюємо супчик 10 хвилин і в самому кінці додаємо подрібнену петрушку, солимо і перчимо страву за смаком. Гарненько збиваємо блендером, розливаємо річний овочевий суп з невеликим мисках і посипаємо натертим сиром і свіжомеленим перцем.
Річний овочевий суп з кабачками
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю наливаємо 1 літр кип'яченої води або курячого бульйону. Картоплю чистимо, промиваємо, нарізаємо кубиками, викладаємо в киплячу воду і варимо 10-15 хвилин. Очищений ріпчасту цибулю шаткуємо кубиками і пасеруємо в невеликій кількості рослинного масла 2 хвилинки на середньому вогні. Морква подрібнюємо тонкими кружечками і обсмажуємо з цибулею до золотистого кольору. Потім в сковороду додаємо нарізані кубиками кабачки, перемішуємо і тушкуємо все разом кілька хвилин.
На помідорах робимо ножем легкий надріз, обдаємо томати окропом, а потім опускаємо в холодну воду і знімаємо з них шкірку. Нарізаємо помідори кубиками і додаємо в сковороду.
Перемішуємо і готуємо обжарку ще 1 хвилину, щоб овочі обмінялися соками. Тепер викладаємо вміст в каструлю з картоплею, доводимо до кипіння і на маленькому вогні проварюємо ще 5 хвилин. Далі кидаємо лавровий листочок, зелень кропу, трохи зеленої цибулі, подрібнений зубчик часничку, солимо, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися. При подачі на стіл, розливаємо страву по тарілках і кладемо в кожну трохи сметани.
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочевий суп з капустою
Овочевий суп - універсальне блюдо для будь-якого часу року. Влітку його подають охолодженим, а взимку - гарячим з додаванням різних спецій. Давайте
Овочевий суп на курячому бульйоні
Овочевий суп на курячому бульйоні - легке дієтичне блюдо, яке припаде до смаку і дорослим, і дітям. Пропонуємо вашій увазі декілька універсальних
Суп-пюре з брокколі - рецепт
Овочеві супи є дуже корисними для нашого харчування. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення супів-пюре з брокколі. Читаємо
Суп з копченою ковбасою
Суп з копченою ковбасою - смачне і поживне блюдо, яке зігріє вас холодною зимою. Незважаючи на простоту приготування та інгредієнтів, він вийдуть з
Цвітна капуста з кабачками
Осінь - чудова пора року, коли на наших столах з'являються в достатку овочі і фрукти. Стільки натуральних вітамінів! Залишається тільки придумувати,
Рецепт овочевого супу для дітей
Легкі овочеві супи дуже корисні для нашого організму. І лікарі рекомендують вживати їх якомога частіше. І сьогодні мова піде про овочевих супах для