Річний овочевий суп - дуже смачне і легке гаряче блюдо. У ньому відмінно поєднується ніжний кабачок, помідори з кислинкою і кожен овоч зберігає свій неповторний смак. А коли в кінці приготування ви прикрасите блюдо свіжою зеленню і дасте йому трохи настоятися, то все попросять ще добавки. Такий овочевий супчик дуже корисний як для розвантажувального дня.
Річний овочевий суп в італійському стилі
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; морква - 2 шт.; картопля - 2 шт.; черешкова селера - 1 шт.; часник - 2 зубчики; зелений горошок - 50 г; свіжа білокачанна капуста - 50 г; сир - 50 г; білий хліб - 3 скибочки; масло оливкова - 4 ст. ложки; спеції. Приготування Всі овочі добре промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Потім розтоплюємо на сковороді з високими бортиками шматочок масла, викладаємо цибулю, селера , морква, часник, картоплю і обсмажуємо все, заважаючи, хвилин 5-7.
Після цього вливаємо близько літра води, доводимо до кипіння і варимо 20 хв. Потім додаємо зелений горошок, нашатковану капусту, спеції, накриваємо кришкою і засікаємо ще 10 хвилин. Цим часом підсмажуємо на сковорідці скибочки хліба і кладемо їх в кожну тарілку, збризкуючи оливковою олією. Розливаємо готовий супчик і посипаємо зверху тертим сиром.
Рецепт літнього овочевого супу-пюре
Інгредієнти: масло вершкове - 25 г; цибулина - 1 шт.; часник - 1 зубчик; цукіні - 2 шт.; овочевий бульйон - 15 л; селера - 2 шт.; капуста савойська - 200 г; сир - 50 р. Приготування Вершкове масло розтоплюємо в каструлі на слабенькому вогні. Потім кидаємо дрібно нарізану цибулю і пасеруємо, помішуючи, 5 хвилин до м'якості. Часник чистимо, подрібнюємо і додаємо до цибулі разом з порубаними маленькими шматочками цукіні і дрібно нарізаним селерою. Готуємо овочі, помішуючи, ще 5 хвилин, а потім заливаємо все гарячим бульйоном. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 15 хвилин.
А цим часом з капусти зрізаємо верхні листки і шаткуємо її тонкою соломкою. Після цього розминаємо злегка руками і кидаємо в каструлю. Проварюємо супчик 10 хвилин і в самому кінці додаємо подрібнену петрушку, солимо і перчимо страву за смаком. Гарненько збиваємо блендером, розливаємо річний овочевий суп з невеликим мисках і посипаємо натертим сиром і свіжомеленим перцем.
Річний овочевий суп з кабачками
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; вода або бульйон - 1 л; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; кабачок - 1 шт.; помідор - 2 шт.; часник - 1 зубчик; свіжа зелень; олія рослинна; спеції; сметана. Приготування У каструлю наливаємо 1 літр кип'яченої води або курячого бульйону. Картоплю чистимо, промиваємо, нарізаємо кубиками, викладаємо в киплячу воду і варимо 10-15 хвилин. Очищений ріпчасту цибулю шаткуємо кубиками і пасеруємо в невеликій кількості рослинного масла 2 хвилинки на середньому вогні. Морква подрібнюємо тонкими кружечками і обсмажуємо з цибулею до золотистого кольору. Потім в сковороду додаємо нарізані
кубиками кабачки, перемішуємо і тушкуємо все разом кілька хвилин.
На помідорах робимо ножем легкий надріз, обдаємо томати окропом, а потім опускаємо в холодну воду і знімаємо з них шкірку. Нарізаємо помідори кубиками і додаємо в сковороду.
Перемішуємо і готуємо обжарку ще 1 хвилину, щоб овочі обмінялися соками. Тепер викладаємо вміст в каструлю з картоплею, доводимо до кипіння і на маленькому вогні проварюємо ще 5 хвилин. Далі кидаємо лавровий листочок, зелень кропу, трохи зеленої цибулі, подрібнений зубчик часничку, солимо, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися. При подачі на стіл, розливаємо страву по тарілках і кладемо в кожну трохи сметани.