Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Овочевий суп з капустою

Овочевий суп з капустою

26-03-2015, 17:33
2 504
Овочевий суп з капустою
Легкий овочевий суп - блюдо універсальне, влітку його можна подавати охолодженим, а взимку підігрівати і присмачувати грінками і сиром. У цій статті ми розповімо про рецепти овочевих супів з різними видами капусти.

Рецепт овочевого супу з кольоровою капустою


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 2 ч. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • морква - 1 шт.;

  • селера - 1 стебло;

  • сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • гарбуз - 350 г;

  • цвітна капуста - 250 г;

  • овочевий бульйон - 1 3/4 ст.;

  • вода - 1 3/4 ст.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • петрушка.


  • Приготування
    Оливкова розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю близько 5 хвилин. Потім до цибулі кладемо подрібнений часник, нарізану кубиками моркву, селера і приправляємо все за смаком. Як тільки овочі почнуть розм'якшаться, кладемо томатну пасту і обсмажуємо все ще хвилину.
    Поки овочі смажаться, гарбуз чистимо і нарізаємо кубиками, а цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Кладемо підготовлені інгредієнти в каструлю до інших овочів і заливаємо все водою і овочевим бульйоном , кладемо лавровий лист. Варимо суп 20-25 хвилин, після чого близько 2 склянок бульйону з овочами пюрируем з допомогою блендера і повертаємо назад в каструлю. Готовий суп посипаємо петрушкою і подаємо до столу.

    Овочевий суп з кабачками і капустою


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • селера - 1 стебло;

  • стручкова квасоля - 1 ст.;

  • цибуля-порей - 1 шт.;

  • кабачок - 1 шт.;

  • брокколі - 1 головка;

  • печериці - 350 г;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • консервована кукурудза - 1/2 банки;

  • овочевий бульйон - 500 мл;

  • зелений горошок - 3/4 ст.;

  • картопля - 3 шт.;

  • оливкова олія - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Овочевий суп з капустою
    Приготування
    У жаровні, на підігрітому маслі обсмажуємо нарізану цибулю 5-6 хвилин. Додаємо до цибулі моркву і кубики селери, смажимо все ще 3-4 хвилини. Приправляємо овочі сіллю, перцем, кладуть у жаровню горошок і кукурудзу. Даємо овочам потомитися ще 5 хвилин, потім додаємо до них нарізану цибулю-порей, шматочки кабачки, томати, кубики картоплі, печериці, стручкову квасолю, при необхідності підливаємо трохи олії.
    Смажимо овочі ще 7 хвилин і заливаємо бульйоном. Варимо суп на малому вогні 30 хвилин або до готовності овочів, після чого приправляємо за смаком і подаємо до столу в гарячому вигляді. Прикрашаємо овочевий суп з капустою брокколі свіжою зеленню, при бажанні, або додаємо крутони.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп на овочевому бульйоні - рецепт
    Суп на овочевому бульйоні - рецепт
    Легкі овочеві супи можна приготувати в будь-який час року. Взимку вони здатні зігріти, а влітку - наситити без переїдання. І сьогодні ми поговоримо
    Овочевий суп з квасолею
    Овочевий суп з квасолею
    Овочеві супи - це корисна дієтична страва. Способів їх приготування досить багато з різними інгредієнтами. І зараз ми розповімо, як зварити овочевий
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
    Овочеве рагу з капустою
    Овочеве рагу з капустою
    Овочеве рагу - це корисне і смачне блюдо, яке готується досить швидко. І сьогодні ми розповімо про те, як його приготувати з капустою. Читайте наші
    Цвітна капуста з грибами
    Цвітна капуста з грибами
    Блюда з кольорової капусти з грибами не тільки дуже смачні, але й корисні. Таке поєднання продуктів люблять вегетаріанці. Але навіть якщо ви не
    Овочевий суп мінестроне - рецепт
    Овочевий суп мінестроне - рецепт
    Мінестроне - легкий італійський овочевий суп. Традиційно його готують на овочевому бульйоні з додаванням рису або пасти. Пропонуємо вашій цікавий і