Овочевий суп з капустою
Легкий овочевий суп - блюдо універсальне, влітку його можна подавати охолодженим, а взимку підігрівати і присмачувати грінками і сиром. У цій статті ми розповімо про рецепти овочевих супів з різними видами капусти.
Інгредієнти:
оливкова олія - 2 ч. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
морква - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
томатна паста - 1 ст. ложка;
гарбуз - 350 г;
цвітна капуста - 250 г;
овочевий бульйон - 1 3/4 ст.;
вода - 1 3/4 ст.;
лавровий лист - 2 шт.;
петрушка.
Приготування
Оливкова розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю близько 5 хвилин. Потім до цибулі кладемо подрібнений часник, нарізану кубиками моркву, селера і приправляємо все за смаком. Як тільки овочі почнуть розм'якшаться, кладемо томатну пасту і обсмажуємо все ще хвилину.
Поки овочі смажаться, гарбуз чистимо і нарізаємо кубиками, а цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Кладемо підготовлені інгредієнти в каструлю до інших овочів і заливаємо все водою і овочевим бульйоном , кладемо лавровий лист. Варимо суп 20-25 хвилин, після чого близько 2 склянок бульйону з овочами пюрируем з допомогою блендера і повертаємо назад в каструлю. Готовий суп посипаємо петрушкою і подаємо до столу.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
стручкова квасоля - 1 ст.;
цибуля-порей - 1 шт.;
кабачок - 1 шт.;
брокколі - 1 головка;
печериці - 350 г;
томати у власному соку - 400 г;
консервована кукурудза - 1/2 банки;
овочевий бульйон - 500 мл;
зелений горошок - 3/4 ст.;
картопля - 3 шт.;
оливкова олія - для смаження;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У жаровні, на підігрітому маслі обсмажуємо нарізану цибулю 5-6 хвилин. Додаємо до цибулі моркву і кубики селери, смажимо все ще 3-4 хвилини. Приправляємо овочі сіллю, перцем, кладуть у жаровню горошок і кукурудзу. Даємо овочам потомитися ще 5 хвилин, потім додаємо до них нарізану цибулю-порей, шматочки кабачки, томати, кубики картоплі, печериці, стручкову квасолю, при необхідності підливаємо трохи олії.
Смажимо овочі ще 7 хвилин і заливаємо бульйоном. Варимо суп на малому вогні 30 хвилин або до готовності овочів, після чого приправляємо за смаком і подаємо до столу в гарячому вигляді. Прикрашаємо овочевий суп з капустою брокколі свіжою зеленню, при бажанні, або додаємо крутони.
Рецепт овочевого супу з кольоровою капустою
Інгредієнти:
Приготування
Оливкова розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю близько 5 хвилин. Потім до цибулі кладемо подрібнений часник, нарізану кубиками моркву, селера і приправляємо все за смаком. Як тільки овочі почнуть розм'якшаться, кладемо томатну пасту і обсмажуємо все ще хвилину.
Поки овочі смажаться, гарбуз чистимо і нарізаємо кубиками, а цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Кладемо підготовлені інгредієнти в каструлю до інших овочів і заливаємо все водою і овочевим бульйоном , кладемо лавровий лист. Варимо суп 20-25 хвилин, після чого близько 2 склянок бульйону з овочами пюрируем з допомогою блендера і повертаємо назад в каструлю. Готовий суп посипаємо петрушкою і подаємо до столу.
Овочевий суп з кабачками і капустою
Інгредієнти:
Приготування
У жаровні, на підігрітому маслі обсмажуємо нарізану цибулю 5-6 хвилин. Додаємо до цибулі моркву і кубики селери, смажимо все ще 3-4 хвилини. Приправляємо овочі сіллю, перцем, кладуть у жаровню горошок і кукурудзу. Даємо овочам потомитися ще 5 хвилин, потім додаємо до них нарізану цибулю-порей, шматочки кабачки, томати, кубики картоплі, печериці, стручкову квасолю, при необхідності підливаємо трохи олії.
Смажимо овочі ще 7 хвилин і заливаємо бульйоном. Варимо суп на малому вогні 30 хвилин або до готовності овочів, після чого приправляємо за смаком і подаємо до столу в гарячому вигляді. Прикрашаємо овочевий суп з капустою брокколі свіжою зеленню, при бажанні, або додаємо крутони.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп на овочевому бульйоні - рецепт
Легкі овочеві супи можна приготувати в будь-який час року. Взимку вони здатні зігріти, а влітку - наситити без переїдання. І сьогодні ми поговоримо
Овочевий суп з квасолею
Овочеві супи - це корисна дієтична страва. Способів їх приготування досить багато з різними інгредієнтами. І зараз ми розповімо, як зварити овочевий
Рагу з квасолею
Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
Овочеве рагу з капустою
Овочеве рагу - це корисне і смачне блюдо, яке готується досить швидко. І сьогодні ми розповімо про те, як його приготувати з капустою. Читайте наші
Цвітна капуста з грибами
Блюда з кольорової капусти з грибами не тільки дуже смачні, але й корисні. Таке поєднання продуктів люблять вегетаріанці. Але навіть якщо ви не
Овочевий суп мінестроне - рецепт
Мінестроне - легкий італійський овочевий суп. Традиційно його готують на овочевому бульйоні з додаванням рису або пасти. Пропонуємо вашій цікавий і