Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп на овочевому бульйоні - рецепт

Суп на овочевому бульйоні - рецепт

26-03-2015, 17:35
900
Суп на овочевому бульйоні - рецепт
Легкі овочеві супи актуальні в будь-який час року, адже вони здатні зігріти в холод і наситити, без переїдання в літній час року. Цю статтю ми вирішили присвятити саме цьому універсальному страви і розповісти вам про рецепти супів на овочевому бульйоні і овочеві супи на м'ясних основи.

Як приготувати суп на овочевому бульйоні?


Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • селера - 2 стебла;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • кольорова капуста - 1 головка;

  • мелений кумін - 1 ч. ложка;

  • сушена гірчиця - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вода - 4 ст.;

  • овочевий бульйон - 2 ст.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • червона сочевиця - 2 ст.;

  • томати у власному соку - 500 г;

  • кріп.


  • Приготування
    У воду кладемо нарізані четвертинками цибулю, селеру, кружечки моркви, кубики очищеного картоплі, цвітну капусту. Присмачую овочі кумином, сухою гірчицею, сіллю і перцем, кладемо лавровий лист. Варимо овочі 15-20 хвилин, після чого засипаємо в каструлю сочевицю і варимо суп ще 30 хвилин. Після того як бобові стануть м'якими, кладемо в каструлю нарізані томати у власному соку і прибираємо страву з вогню. Витягуємо з супу лавровий лист і пюрируем його до однорідності, після чого розбавляємо пюре вже готовим овочевим бульйоном. Підігріваємо суп на овочевому бульйоні ще раз 5-7 хвилин і подаємо до столу.

    Овочевий суп на курячому бульйоні


    Інгредієнти:

  • цибуля порей (біла частина) - 2 шт.;

  • картопля - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • селера - 2 стебла;

  • кабачок - 1 шт.;

  • стручкова квасоля - 1 жменя;

  • морква - 2 шт.;

  • оливкова олія - 6 ст. ложок;

  • курячий бульйон - 2 л;

  • томати - 4-6 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • базилік;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Цибуля порей ріжемо тонкими кільцями, цибулю, селеру, моркву і кабачок - кубиками, стручкову квасолю ріжемо навпіл. У каструлю наливаємо масло і закладаємо овочі. Заливаємо овочі парою столових ложок води і тушкуємо на невеликому вогні до тих пір, поки
    Суп на овочевому бульйоні - рецепт
    рідина не випарується, не допускаючи підрум'янення. Заливаємо овочі курячим бульйоном і варимо суп 30 хвилин на невеликому вогні.
    Поки суп вариться, томати, часник, пучок базиліка і масло, що залишилося пюрируем з допомогою блендера. Додаємо томатне пюре в суп, приправляємо його за смаком і знімаємо з плити. Подавати блюдо можна як у холодному, так і в гарячому вигляді.
    До речі, овочевий суп можна варити на будь-якому м'ясному бульйоні, наприклад на бульйоні з іншої птиці, яловичини або свинини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Овочевий суп з капустою
    Овочевий суп з капустою
    Овочевий суп - універсальне блюдо для будь-якого часу року. Влітку його подають охолодженим, а взимку - гарячим з додаванням різних спецій. Давайте
    Овочевий суп на курячому бульйоні
    Овочевий суп на курячому бульйоні
    Овочевий суп на курячому бульйоні - легке дієтичне блюдо, яке припаде до смаку і дорослим, і дітям. Пропонуємо вашій увазі декілька універсальних
    Суп на м'ясному бульйоні
    Суп на м'ясному бульйоні
    Супи на м'ясному бульйоні виходять поживними, наваристими і ароматними. У нашій статті ми поділимося простими рецептами приготування грибного,
    Рецепт овочевого супу для дітей
    Рецепт овочевого супу для дітей
    Легкі овочеві супи дуже корисні для нашого організму. І лікарі рекомендують вживати їх якомога частіше. І сьогодні мова піде про овочевих супах для
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
    Овочевий суп мінестроне - рецепт
    Овочевий суп мінестроне - рецепт
    Мінестроне - легкий італійський овочевий суп. Традиційно його готують на овочевому бульйоні з додаванням рису або пасти. Пропонуємо вашій цікавий і