Суп на овочевому бульйоні - рецепт
Легкі овочеві супи актуальні в будь-який час року, адже вони здатні зігріти в холод і наситити, без переїдання в літній час року. Цю статтю ми вирішили присвятити саме цьому універсальному страви і розповісти вам про рецепти супів на овочевому бульйоні і овочеві супи на м'ясних основи.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
селера - 2 стебла;
морква - 1 шт.;
картопля - 4 шт.;
кольорова капуста - 1 головка;
мелений кумін - 1 ч. ложка;
сушена гірчиця - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком;
вода - 4 ст.;
овочевий бульйон - 2 ст.;
лавровий лист - 1 шт.;
червона сочевиця - 2 ст.;
томати у власному соку - 500 г;
кріп.
Приготування
У воду кладемо нарізані четвертинками цибулю, селеру, кружечки моркви, кубики очищеного картоплі, цвітну капусту. Присмачую овочі кумином, сухою гірчицею, сіллю і перцем, кладемо лавровий лист. Варимо овочі 15-20 хвилин, після чого засипаємо в каструлю сочевицю і варимо суп ще 30 хвилин. Після того як бобові стануть м'якими, кладемо в каструлю нарізані томати у власному соку і прибираємо страву з вогню. Витягуємо з супу лавровий лист і пюрируем його до однорідності, після чого розбавляємо пюре вже готовим овочевим бульйоном. Підігріваємо суп на овочевому бульйоні ще раз 5-7 хвилин і подаємо до столу.
Інгредієнти:
цибуля порей (біла частина) - 2 шт.;
картопля - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
селера - 2 стебла;
кабачок - 1 шт.;
стручкова квасоля - 1 жменя;
морква - 2 шт.;
оливкова олія - 6 ст. ложок;
курячий бульйон - 2 л;
томати - 4-6 шт.;
часник - 4 зубчики;
базилік;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Цибуля порей ріжемо тонкими кільцями, цибулю, селеру, моркву і кабачок - кубиками, стручкову квасолю ріжемо навпіл. У каструлю наливаємо масло і закладаємо овочі. Заливаємо овочі парою столових ложок води і тушкуємо на невеликому вогні до тих пір, поки рідина не випарується, не допускаючи підрум'янення. Заливаємо овочі курячим бульйоном і варимо суп 30 хвилин на невеликому вогні.
Поки суп вариться, томати, часник, пучок базиліка і масло, що залишилося пюрируем з допомогою блендера. Додаємо томатне пюре в суп, приправляємо його за смаком і знімаємо з плити. Подавати блюдо можна як у холодному, так і в гарячому вигляді.
До речі, овочевий суп можна варити на будь-якому м'ясному бульйоні, наприклад на бульйоні з іншої птиці, яловичини або свинини.
Як приготувати суп на овочевому бульйоні?
Інгредієнти:
Приготування
У воду кладемо нарізані четвертинками цибулю, селеру, кружечки моркви, кубики очищеного картоплі, цвітну капусту. Присмачую овочі кумином, сухою гірчицею, сіллю і перцем, кладемо лавровий лист. Варимо овочі 15-20 хвилин, після чого засипаємо в каструлю сочевицю і варимо суп ще 30 хвилин. Після того як бобові стануть м'якими, кладемо в каструлю нарізані томати у власному соку і прибираємо страву з вогню. Витягуємо з супу лавровий лист і пюрируем його до однорідності, після чого розбавляємо пюре вже готовим овочевим бульйоном. Підігріваємо суп на овочевому бульйоні ще раз 5-7 хвилин і подаємо до столу.
Овочевий суп на курячому бульйоні
Інгредієнти:
Приготування
Цибуля порей ріжемо тонкими кільцями, цибулю, селеру, моркву і кабачок - кубиками, стручкову квасолю ріжемо навпіл. У каструлю наливаємо масло і закладаємо овочі. Заливаємо овочі парою столових ложок води і тушкуємо на невеликому вогні до тих пір, поки рідина не випарується, не допускаючи підрум'янення. Заливаємо овочі курячим бульйоном і варимо суп 30 хвилин на невеликому вогні.
Поки суп вариться, томати, часник, пучок базиліка і масло, що залишилося пюрируем з допомогою блендера. Додаємо томатне пюре в суп, приправляємо його за смаком і знімаємо з плити. Подавати блюдо можна як у холодному, так і в гарячому вигляді.
До речі, овочевий суп можна варити на будь-якому м'ясному бульйоні, наприклад на бульйоні з іншої птиці, яловичини або свинини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочевий суп з капустою
Овочевий суп - універсальне блюдо для будь-якого часу року. Влітку його подають охолодженим, а взимку - гарячим з додаванням різних спецій. Давайте
Овочевий суп на курячому бульйоні
Овочевий суп на курячому бульйоні - легке дієтичне блюдо, яке припаде до смаку і дорослим, і дітям. Пропонуємо вашій увазі декілька універсальних
Суп на м'ясному бульйоні
Супи на м'ясному бульйоні виходять поживними, наваристими і ароматними. У нашій статті ми поділимося простими рецептами приготування грибного,
Рецепт овочевого супу для дітей
Легкі овочеві супи дуже корисні для нашого організму. І лікарі рекомендують вживати їх якомога частіше. І сьогодні мова піде про овочевих супах для
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
Овочевий суп мінестроне - рецепт
Мінестроне - легкий італійський овочевий суп. Традиційно його готують на овочевому бульйоні з додаванням рису або пасти. Пропонуємо вашій цікавий і