Легкі овочеві супи актуальні в будь-який час року, адже вони здатні зігріти в холод і наситити, без переїдання в літній час року. Цю статтю ми вирішили присвятити саме цьому універсальному страви і розповісти вам про рецепти супів на овочевому бульйоні і овочеві супи на м'ясних основи.
Як приготувати суп на овочевому бульйоні?
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; селера - 2 стебла; морква - 1 шт.; картопля - 4 шт.; кольорова капуста - 1 головка; мелений кумін - 1 ч. ложка; сушена гірчиця - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; вода - 4 ст.; овочевий бульйон - 2 ст.; лавровий лист - 1 шт.; червона сочевиця - 2 ст.; томати у власному соку - 500 г; кріп. Приготування У воду кладемо нарізані четвертинками цибулю, селеру, кружечки моркви, кубики очищеного картоплі, цвітну капусту. Присмачую овочі кумином, сухою гірчицею, сіллю і перцем, кладемо лавровий лист. Варимо овочі 15-20 хвилин, після чого засипаємо в каструлю сочевицю і варимо суп ще 30 хвилин. Після того як бобові стануть м'якими, кладемо в каструлю нарізані томати у власному соку і прибираємо страву з вогню. Витягуємо з супу лавровий лист і пюрируем його до однорідності, після чого розбавляємо пюре вже готовим овочевим бульйоном. Підігріваємо суп на овочевому бульйоні ще раз 5-7 хвилин і подаємо до столу.
Овочевий суп на курячому бульйоні
Інгредієнти: цибуля порей (біла частина) - 2 шт.; картопля - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; селера - 2 стебла; кабачок - 1 шт.; стручкова квасоля - 1 жменя; морква - 2 шт.; оливкова олія - 6 ст. ложок; курячий бульйон - 2 л; томати - 4-6 шт.; часник - 4 зубчики; базилік; сіль, перець - за смаком. Приготування Цибуля порей ріжемо тонкими кільцями, цибулю, селеру, моркву і кабачок - кубиками, стручкову квасолю ріжемо навпіл. У каструлю наливаємо масло і закладаємо овочі. Заливаємо овочі парою столових ложок води і тушкуємо на невеликому вогні до тих пір, поки
рідина не випарується, не допускаючи підрум'янення. Заливаємо овочі курячим бульйоном і варимо суп 30 хвилин на невеликому вогні.
Поки суп вариться, томати, часник, пучок базиліка і масло, що залишилося пюрируем з допомогою блендера. Додаємо томатне пюре в суп, приправляємо його за смаком і знімаємо з плити. Подавати блюдо можна як у холодному, так і в гарячому вигляді.
До речі, овочевий суп можна варити на будь-якому м'ясному бульйоні, наприклад на бульйоні з іншої птиці, яловичини або свинини.