Суп на м'ясному бульйоні
Наваристі супи на м'ясному бульйоні можуть бути не найкращим рішенням у теплу пору року, але холоду краще кошти, щоб зігрітися і насититися, не знайти. Різноманітність варіацій цієї страви вражає, але ми постараємося охопити спектр самих цікавих рецептів м'ясних супів далі.
Інгредієнти:
яловичина на кістці - 750 г;
селера - 2 стебла;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
печериці - 250 г;
гливи - 250 г;
часник - 4 зубчики;
перловка - 1 ст.;
чебрець - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Яловичу м'якоть відокремлюємо від кісток і нарізаємо кубиками. Саму кістку використовуємо для варіння бульйону, а м'ясо обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді. Моркву і селера теж нарізаємо кубиками і обсмажуємо на окремій сковороді до м'якості. До обсмажених овочів додаємо часник, чебрець і гриби. Як тільки надлишки вологи від грибів выпарятся - знімаємо сковороду з вогню і змішати її вміст з бульйоном. Слідом додаємо м'ясо і промиту перловку. Варимо наш смачний суп на м'ясному бульйоні до повної готовності перловки.
Секрет простого горохового селянського супу на м'ясному бульйоні тривалої варінні. За час варіння горох повинен практично повністю розвариться, потім його можна перемять пресом для картоплі, збити за допомогою блендера або просто подавати у вихідному вигляді з шматочком зажаристого хліба.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
часник - 2 зубчики;
суцвіття цвітної капусти - 4 ст.;
горох сушений - 2 ст.;
м'ясний бульйон - 6 ст.;
кумин - 1/2 ч. ложки;
чебрець - 1-2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і селеру. Через 5 хвилин готування додаємо часник і знімаємо сковороду з вогню. У каструлю з бульйоном кладемо горох, суцвіття капусти, кумін, чебрець, сіль з перцем і заливаємо все бульйоном. Варимо суп до тих пір, поки горох остаточно не розвариться. Сіль з перцем додаємо за смаком. Збиваємо суп за допомогою блендера і подаємо з шматочками шинки.
Інгредієнти:
вершкове масло - 2 ст. ложки;
яловичина - 500 г;
сіль, перець - за смаком;
часник - 2 зубчики;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сухе червоне вино - 1 ст.;
м'ясний бульйон - 8 ст.;
дикий рис - 1 ст.;
гарбуз - 200 г;
томатна паста - 2 ст. ложки;
лавровий лист - 1 шт.
Приготування
У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану кубиками яловичину, приправивши її сіллю і перцем. Як тільки м'ясо стане золотистим, додаємо до нього нарізану цибулю і часник. Через 5 хвилин заливаємо все вином, чекаємо, поки воно не випарується наполовину, а потім додаємо бульйон, шматочки гарбуза, томатну пасту, чебрець і лавровий лист. Доводимо все до кипіння, потім зменшуємо вогонь і додаємо рис. Варимо суп під кришкою протягом 40 хвилин або поки рис не буде готовий.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
яловичий стейк - 750 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник -1 зубчик;
морква - 2 шт.;
селера - 2 стебла;
м'ясний бульйон - 4 ст.;
томати у власному соку - 400 г;
чебрець - гілочка;
консервована квасоля - 400 р.
Приготування
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану яловичину. Через 3 хвилини додаємо до м'яса нарізану цибулю, моркву і селеру. Через 5-6 хвилин обжарювання приправляємо овочеву суміш пропущеним через прес часником і знімаємо сковороду з вогню.
У каструлі змішуємо гарячий бульйон з томатами у власному соку, чебрецем і м'ясної засмажкою з овочами. Варимо суп на повільному вогні протягом години, а потім додаємо боби і сіль з перцем за смаком.
Грибний суп на м'ясному бульйоні
Інгредієнти:
Приготування
Яловичу м'якоть відокремлюємо від кісток і нарізаємо кубиками. Саму кістку використовуємо для варіння бульйону, а м'ясо обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді. Моркву і селера теж нарізаємо кубиками і обсмажуємо на окремій сковороді до м'якості. До обсмажених овочів додаємо часник, чебрець і гриби. Як тільки надлишки вологи від грибів выпарятся - знімаємо сковороду з вогню і змішати її вміст з бульйоном. Слідом додаємо м'ясо і промиту перловку. Варимо наш смачний суп на м'ясному бульйоні до повної готовності перловки.
Гороховий суп-пюре на м'ясному бульйоні
Секрет простого горохового селянського супу на м'ясному бульйоні тривалої варінні. За час варіння горох повинен практично повністю розвариться, потім його можна перемять пресом для картоплі, збити за допомогою блендера або просто подавати у вихідному вигляді з шматочком зажаристого хліба.
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і селеру. Через 5 хвилин готування додаємо часник і знімаємо сковороду з вогню. У каструлю з бульйоном кладемо горох, суцвіття капусти, кумін, чебрець, сіль з перцем і заливаємо все бульйоном. Варимо суп до тих пір, поки горох остаточно не розвариться. Сіль з перцем додаємо за смаком. Збиваємо суп за допомогою блендера і подаємо з шматочками шинки.
Рецепт рисового супу на м'ясному бульйоні
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану кубиками яловичину, приправивши її сіллю і перцем. Як тільки м'ясо стане золотистим, додаємо до нього нарізану цибулю і часник. Через 5 хвилин заливаємо все вином, чекаємо, поки воно не випарується наполовину, а потім додаємо бульйон, шматочки гарбуза, томатну пасту, чебрець і лавровий лист. Доводимо все до кипіння, потім зменшуємо вогонь і додаємо рис. Варимо суп під кришкою протягом 40 хвилин або поки рис не буде готовий.
Овочевий суп на м'ясному бульйоні
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану яловичину. Через 3 хвилини додаємо до м'яса нарізану цибулю, моркву і селеру. Через 5-6 хвилин обжарювання приправляємо овочеву суміш пропущеним через прес часником і знімаємо сковороду з вогню.
У каструлі змішуємо гарячий бульйон з томатами у власному соку, чебрецем і м'ясної засмажкою з овочами. Варимо суп на повільному вогні протягом години, а потім додаємо боби і сіль з перцем за смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Супи на м'ясному бульйоні
Досвідчені господині завжди знайдуть застосування тільки що звареному або залишився після приготування для якихось конкретних цілей м'ясного
Окрошка на бульйоні
Основою для окрошки може виступати квас, айран, сироватка, або мінеральна вода, однак найбільш прижившимся і звичним рецептом вважається заснований
Суп на овочевому бульйоні - рецепт
Легкі овочеві супи можна приготувати в будь-який час року. Взимку вони здатні зігріти, а влітку - наситити без переїдання. І сьогодні ми поговоримо
Овочевий суп з капустою
Овочевий суп - універсальне блюдо для будь-якого часу року. Влітку його подають охолодженим, а взимку - гарячим з додаванням різних спецій. Давайте
Рецепт супу-пюре з печериць
Грибні супи-пюре виходять поживними, ароматними і неймовірно смачними. Давайте детально розберемося, як їх приготувати з печериць. У нашій статті ми
М'ясний соус
М'ясний соус є чудовим доповненням до будь гарнірів. Варіантів його створення дуже багато. Ми сьогодні з вами розглянемо кілька найбільш цікавих і