Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт супу-пюре з печериць

Рецепт супу-пюре з печериць

26-03-2015, 16:45
781
Рецепт супу-пюре з печериць
Грибні супи-пюре - ароматні, ситні і вершкові. Готувати їх не так вже і складно, а вже тим більше не дорого, особливо, якщо ви використовуєте самі доступні і поширені гриби на ринку - печериці.

Класичний суп-пюре з печериць


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • свіжі чебрець - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • борошно - 1/4 ст.;

  • курячий бульйон - 3 ст.;

  • вершки - 125 мл


  • Приготування
    У сотейнику розтоплюємо 1 столову ложку олії і обсмажуємо на ній подрібнену цибулю протягом 3 хвилин. Гриби нарізаємо пластинками і додаємо на сковороду до луку разом з чебрецем, сіллю, перцем і ще однією ложкою олії.
    Обсмажуємо все разом, помішуючи, до тих пір, поки гриби не почнуть купувати золотистий відтінок. Додаємо останню ложку масла і засипаємо борошно. Обсмажуємо все, помішуючи, протягом 30 секунд, після чого вливаємо курячий бульйон . Уварюємо соус протягом 10 хвилин.
    Більшу частину грибів витягаємо і збиваємо в пюре за допомогою блендера. Повертаємо в суп пюре, додаємо вершки і подаємо до столу. Крем суп-пюре з печериць гарний у поєднанні з скибочкою хрусткого білого хліба, натертого часником і змащеного маслом.

    Дієтичний суп-пюре з печериць


    Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 2 ст.;

  • мигдальне або нежирне молоко коров'яче молоко - 1 2/3 ст.;

  • сушений лук - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • оливкова олія - 1/2 ч. ложки;

  • печериці - 200 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.


  • Приготування
    У невелику каструльку наливаємо молоко і закладаємо в нього суцвіття цвітної капусти , додаємо сіль, перець, сушений лук. Після закипання варимо капусту 7-8 хвилин, до м'якості, а потім пюрируем не зливаючи рідину.
    На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізані гриби з цибулею. Через 7-8 хвилин додаємо до супу грибну пасеровку. Попередньо гриби можна пюрировать, а можна залишити цілими - за бажанням. Проварюємо пюре з цвітної капусти з грибами протягом 10 хвилин, поки суп не загусне, після чого його можна буде розлити по тарілках і подавати до столу.

    Сирний суп-пюре з печерицями


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • печериці - 250 г;

  • курячий бульйон - 500 мл;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • молоко - 2 ст.;

  • тертий твердий сир - 1 3/4 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • чебрець - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо на ньому цибулю протягом 5 хвилин. Додаємо гриби, чебрець, і продовжуємо готування ще 5 хвилин. Посипаємо гриби борошном, обсмажуємо ще хвилину і заливаємо сумішшю бульйону і молока. Солимо і перчимо вміст сковороди, доводимо рідину до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо суп 10 хвилин.
    Після, суп можна пюрировать з допомогою блендера, потім повернути на вогонь і засипати тертий твердий сир. Помішуючи, варіть суп до тих пір, поки сир не розплавиться. Вершковий суп-пюре з печериць з сиром слід подавати до столу відразу після приготування.

    Курячий суп-пюре з печерицями


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 шт.;

  • курячий бульйон - 4 ст.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • порей - 2 шт.;

  • селера - 2 стебла;

  • печериці - 300 г;

  • яблучний оцет - 1/4 ст.;

  • сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;

  • вершки - 1/2 ст.;

  • Рецепт супу-пюре з печериць

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Приготувати суп-пюре з печериць не складе праці. Куряче філе, попередньо вимите і обсушенное, заливаємо бульйоном і ставимо на вогонь. Відварюємо курятину до готовності, приблизно 15-20 хвилин, не забуваючи знімати утворюється під час варіння піну.
    В окремій каструлі розтоплюємо вершкове масло на середньому вогні. Обсмажуємо на олії порей і шматочки селери до м'якості, близько 10 хвилин. Тепер додаємо шматочки печериць і готуємо їх ще 2-3 хвилини. Заливаємо вміст каструлі курячим бульйоном, доповнюємо суп оцтом, чебрецем і вершками. На даному етапі овочі можна пюрировать. Проварюємо суп 20-30 хвилин, а в кінці приготування доповнюємо його шматочками курятини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грибний суп-пюре з вершками
    Грибний суп-пюре з вершками
    Популярність супів-пюре пов'язана з простотою приготування і вибору інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як зварити грибний суп-пюре з вершками без
    Суп з рисом і яловичиною
    Суп з рисом і яловичиною
    У холодну пору року так хочеться чого-небудь смачного і гарячого. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити суп з рисом та індичкою. Давайте розберемо
    Грибний суп з глив - рецепт
    Грибний суп з глив - рецепт
    Гливи більш ароматні і текстурны, ніж печериці, при цьому не менш широко поширені. І сьогодні мова піде про смачний суп з цих приголомшливих
    Паста з печерицями
    Паста з печерицями
    Печериці - смачні і доступні гриби, які використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми вам підкажемо, як оригінально і цікаво зробити
    Цвітна капуста з грибами
    Цвітна капуста з грибами
    Блюда з кольорової капусти з грибами не тільки дуже смачні, але й корисні. Таке поєднання продуктів люблять вегетаріанці. Але навіть якщо ви не
    Жульєн з печериць
    Жульєн з печериць
    Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене