Жульєн з печериць
Грибний жульєн - ідеальна гаряча закуска, яку можна подати до столу індивідуально - в кокотницях, або зробити мальовнича загальне блюдо, вінчати яке буде апетитна золотава скоринка розплавленого сиру.
Як приготувати жульєн з печериць в мультиварці ми вже встигли розібратися, так що тепер приділимо увагу трохи більше класичним методам приготування.
Інгредієнти:
печериці - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
біле сухе вино - 1/4 ст.;
сметана - 3/4 ст.;
вершки - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком;
твердий сир.
Приготування
У сковороді розтоплюємо 2 столові ложки вершкового масла і пасеруємо на ньому спершу дрібно нарізану цибулю, а після того, як він стане золотистим, додаємо на сковорідку печериці, нарізані тонкими пластинами. Як тільки надлишки вологи з грибів випаруються, перекладаємо засмажку з сковороди в будь-яку форму для випікання.
У сотейнику розтоплюємо залишки олії і додаємо до нього біле вино. Проварюємо вино пару хвилин, щоб випарувати алкоголь, і додаємо сметану з вершками. Приправляємо вершковий соус сіллю і перцем за смаком і доводимо до кипіння. Якщо соус виходить дуже водянистим, додайте чайну ложку борошна.
Заливаємо готовим соусом гриби і цибулю і посипаємо блюдо шаром тертого сиру. Випікаємо грибний жульєн з печериць 10 хвилин при 180 градусів. або ті пір, поки сир не розплавиться і не схопиться золотистою скоринкою.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 шт.;
печериці - 200 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
тертий сир "Моцарелла" - 400 р;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
сіль, перець;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
борошно - 1 ч. ложка;
вершки - 1/2 ст.;
мускатний горіх - щіпка.
Приготування
Куряче філе відварюємо і розбираємо на волокна. Якщо не вважаєте калорій - можна нарізати куру невеликими шматочками і швидко обсмажити на рослинному маслі.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і пасеруємо на сковороді до золотистого кольору. До цибулі додаємо тонкі пластики печериць і обсмажуємо все разом до повного випаровування рідини з грибів.
На іншій сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно. Тонкою цівкою вливаємо до борошні вершки і помішуємо, щоб не утворилися грудочки. Приправляємо соус сіллю, перцем і мускатним горіхом.
Як тільки соус загусне, додаємо до нього жменю сиру і перемішуємо, поки останній не розплавиться. Викладаємо в сковороду з соусом гриби з цибулею і курку, посипаємо блюдо залишками сиру. Готуємо жульєн з печериць на сковороді під кришкою до тих пір, поки сир не розплавиться.
Інгредієнти:
великі печериці - 20 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
біле сухе вино - 1 ст.;
вершки - 1 ст.;
сметана - 1/3 ст.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
курячий бульйон - 3 ст.;
мелений мускатний горіх - пару щіпок;
сіль, перець;
тертий твердий сир - 2 ст.
Приготування
Нарізані гриби обсмажуємо на рослинному маслі до тих пір, поки надлишки рідини не випарятся з них. Додаємо на сковороду дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо його з грибами до прозорості. Вливаємо на сковороду з пассеровкой курячий бульйон, додаємо суміш з вершків і сметани і зменшуємо вогонь.
В окремій сковороді борошно обсмажуємо на олії і додаємо отриману суміш в сковороду з соусом. Слідом кладемо тертий сир, приправляємо, і ретельно все перемішуємо. Жульєн з печериць кладемо в кокотниці або готуємо в тарталетках. Ставимо страву під гриль, щоб підрум'янити сир і подаємо до столу з грінками.
Як приготувати жульєн з печериць в мультиварці ми вже встигли розібратися, так що тепер приділимо увагу трохи більше класичним методам приготування.
Рецепт жульєна з печериць
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розтоплюємо 2 столові ложки вершкового масла і пасеруємо на ньому спершу дрібно нарізану цибулю, а після того, як він стане золотистим, додаємо на сковорідку печериці, нарізані тонкими пластинами. Як тільки надлишки вологи з грибів випаруються, перекладаємо засмажку з сковороди в будь-яку форму для випікання.
У сотейнику розтоплюємо залишки олії і додаємо до нього біле вино. Проварюємо вино пару хвилин, щоб випарувати алкоголь, і додаємо сметану з вершками. Приправляємо вершковий соус сіллю і перцем за смаком і доводимо до кипіння. Якщо соус виходить дуже водянистим, додайте чайну ложку борошна.
Заливаємо готовим соусом гриби і цибулю і посипаємо блюдо шаром тертого сиру. Випікаємо грибний жульєн з печериць 10 хвилин при 180 градусів. або ті пір, поки сир не розплавиться і не схопиться золотистою скоринкою.
Жульєн з печериць і курки
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе відварюємо і розбираємо на волокна. Якщо не вважаєте калорій - можна нарізати куру невеликими шматочками і швидко обсмажити на рослинному маслі.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і пасеруємо на сковороді до золотистого кольору. До цибулі додаємо тонкі пластики печериць і обсмажуємо все разом до повного випаровування рідини з грибів.
На іншій сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно. Тонкою цівкою вливаємо до борошні вершки і помішуємо, щоб не утворилися грудочки. Приправляємо соус сіллю, перцем і мускатним горіхом.
Як тільки соус загусне, додаємо до нього жменю сиру і перемішуємо, поки останній не розплавиться. Викладаємо в сковороду з соусом гриби з цибулею і курку, посипаємо блюдо залишками сиру. Готуємо жульєн з печериць на сковороді під кришкою до тих пір, поки сир не розплавиться.
Жульєн з печериць з вершками і сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Нарізані гриби обсмажуємо на рослинному маслі до тих пір, поки надлишки рідини не випарятся з них. Додаємо на сковороду дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо його з грибами до прозорості. Вливаємо на сковороду з пассеровкой курячий бульйон, додаємо суміш з вершків і сметани і зменшуємо вогонь.
В окремій сковороді борошно обсмажуємо на олії і додаємо отриману суміш в сковороду з соусом. Слідом кладемо тертий сир, приправляємо, і ретельно все перемішуємо. Жульєн з печериць кладемо в кокотниці або готуємо в тарталетках. Ставимо страву під гриль, щоб підрум'янити сир і подаємо до столу з грінками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт супу-пюре з печериць
Грибні супи-пюре виходять поживними, ароматними і неймовірно смачними. Давайте детально розберемося, як їх приготувати з печериць. У нашій статті ми
Жульєн з куркою
В перекладі з французького julienne" позначає не що інше, як особливий спосіб нарізки продуктів, однак в нашій країні цей термін привласнили страви,
Печериці з вершками
Печериці з вершками - це відмінне поєднання інгредієнтів, при якому виходить чудове корисне блюдо. Пропонуємо вам простий рецепт смажених печериць з
Жульєн в мультиварці
Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо, яке ми відносимо до французької кухні. За традицією його готують в горщиках або кокотницях - невеликих
Жульєн з картоплею
Жульєн - це французька страва, яку готують зазвичай з курки та грибів під сиром. Але сьогодні ми відійдемо від традицій і розповімо вам, як
Жульєн в булочках
Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам