Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Жульєн з куркою

Жульєн з куркою

19-03-2015, 17:55
1 098
Жульєн з куркою
Спочатку французьке слово "julienne" означав особливий спосіб нарізання овочів і коренеплодів. Але, з плином часу, цим терміном почали називати вишукану страву, подається у невеликих формочках. Жульєн складається з грибів, м'яса птиці або морепродуктів, запечених в вершках і покритих сирною скоринкою. Сьогодні ми поділимося з вами апетитним рецептом жульєна з куркою.

Жульєн з куркою



Інгредієнти:


  • філе куряче - 350 г;

  • цибуля - 150 г;

  • вершки 33% - 250 мл;

  • борошно пшеничне - 25 г;

  • сир - 150 г;

  • масло вершкове - 20 г;

  • сіль, перець за смаком.



  • Приготування

    Приготування жульєна з куркою займе у вас не більше години. Для початку потрібно приготувати соус для запікання. На дно сотейника покладіть шматочок вершкового масла і розтопіть його, після чого всипте борошно і смажте її кілька секунд, потім влийте вершки і розчиніть борошняну суміш, щоб не залишилося грудочок. Посоліть і поперчіть соус.

    Очистіть курячу грудку від жилок, кільової кістки і шматочків жиру. М'ясо промийте і наріжте кубиками величиною по 1-15 см. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Обсмажте цибулю і курку на окремих сковородах на рослинному маслі. Цибулю обсмажте до золотистого кольору, а курячу грудку до напівготовності, так, щоб по центру м'ясо залишалося сирим.

    Підготуйте керамічні або скляні жароміцні формочки. Пропорції розраховані на 4 жульєна. Кожну форму змастіть маленьким шматочком вершкового масла.
    На саме дно викладіть обсмажену цибулю, поверх нього - куряче м'ясо. Залийте формочки доверху соусом. Сир натріть на крупній тертці і посипте їм поверхню кожної формочки, щоб вийшла гірка.

    Надішліть формочки в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Як правило, жульєн їдять без гарніру, однак якщо ви все-таки вирішили зробити з нього повноцінний вечерю, можна доповнити його легким овочевим гарніром, так як блюдо саме по собі калорійне. При бажанні можна приготувати цей жульєн з куркою в мультиварці. Виставите на пристрої режим «випічка» і відправте формочки в мультиварку на той же час.

    Секретом того, як робити жульєн з куркою, можна ділитися з усіма друзями і знайомими, так як таке ласощі швидко перетворитися на ваше фірмове блюдо.

    Грибний жульєн з куркою



    Інгредієнти:


  • печериці - 300 г;

  • філе куряче - 300 г;

  • цибуля - 100 г;

  • сир - 150 г;

  • вершки 33% - 250 мл;

  • борошно пшеничне - 20 г;

  • масло вершкове - 20 г;

  • горіх мускатний - 5 г;

  • сіль, перець за смаком.



  • Приготування

    Жульєн з печериць з куркою не багатьом відрізняється від оригінального рецепту курячого жульєна. Приготуйте такий же соус, як і в попередньому рецепті. Крім солі і перцю, додайте в соус мелений мускатний горіх. Ця невелика деталь кардинально змінить смак страви.

    Наріжте цибулю і куряче філе, а також наріжте гриби пластинками. На різних сковородах обсмажте гриби з цибулею і куряче філе. Натріть сир і змастіть вершковим маслом формочки. На дно формочок викладіть половину грибної суміші, поверх неї все м'ясо, а потім покрийте його другою половиною грибів. Залийте заготовки соусом (також відмінно підійде вершково-сирний соус ), покрийте формочки сиром і відправте їх у духовку, розігріту до 200 градусів, на 15-20 хвилин.

    Якщо у вас немає спеціальних форм, не турбуйтеся. Є альтернативний рецепт приготування жульєна з куркою на
    Жульєн з куркою
    сковороді. Просто замість форми для випікання візьміть невелику жароміцну сковороду. Змастіть сковороду шматочком вершкового масла, потім викладіть всі інгредієнти у вищезазначеній послідовності і покрийте всю поверхню соусом, а потім сиром. Невеликий нюанс: при приготуванні страви в сковороді вам знадобиться більше сиру для отримання скоринки.

    Жульєн курячий, рецепт якого ми вам розповіли, не обмежується тільки двома варіантами - спробуйте приготувати жульєн з куркою та картоплею, чисто грибний жульєн , гарбузовий, овочевий, з морепродуктів Варіантів цього унікального страви нескінченна безліч, не бійтеся експериментувати.

    Тепер, коли ви знаєте, як приготувати жульєн з куркою, можете сміливо кликати гостей. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Жульєн в горщиках
    Жульєн в горщиках
    Жульєн в горщиках - відмінний варіант святкового або недільного вечері. Варіантів його приготування досить. Ми ж підібрали для вас найбільш смачні і
    Жульєн в мультиварці
    Жульєн в мультиварці
    Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо, яке ми відносимо до французької кухні. За традицією його готують в горщиках або кокотницях - невеликих
    Жульєн з картоплею
    Жульєн з картоплею
    Жульєн - це французька страва, яку готують зазвичай з курки та грибів під сиром. Але сьогодні ми відійдемо від традицій і розповімо вам, як
    Жульєн в булочках
    Жульєн в булочках
    Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам
    Жульєн з печериць
    Жульєн з печериць
    Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене