Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Жульєн з картоплею

Жульєн з картоплею

5-01-2015, 10:15
4 979
Жульєн з картоплею
Найчастіше це французьке блюдо готують з курки та грибів під сиром. Ми ж вам зараз розповімо, як приготувати жульєн з картоплею.

Жульєн з грибами і картоплею


Інгредієнти:

  • картопля - 600 г;

  • цибуля - 300 г;

  • печериці - 250 г;

  • куряче філе - 250 г;

  • майонез - 200 г;

  • морква - 100 г;

  • твердий сир - 200 г;

  • лимон - половинка;

  • рослинна олія для смаження;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень.


  • Приготування
    Печериці моєму і шаткуємо тонкими скибочками. Цибулю дрібно кришимо, моркву тремо на тертці. На сковороду з олією викладаємо цибулю, обсмажуємо 2-3 хвилини, потім додаємо моркву, смажимо ще хвилини 2 а потім додаємо гриби і готуємо ще хвилин 10.
    Куряче філе миємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Потім складаємо його в глибоку миску, додаємо лимонний сік, столову ложку майонезу, подрібнену зелень і сіль з перцем. Перемішуємо і залишаємо години на 2 в прохолодному місці.
    Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими скибочками. Потім посипаємо його сіллю, перцем і перемішуємо. Для приготування жульєна знадобиться глибока скляний або керамічний посуд. Змащуємо поверхню олією і викладаємо шар картоплі.
    Зверху викладаємо гриби з морквою та цибулею, а потім - куряче філе. Заливаємо зверху страву майонезом і відправляємо в духовку. При температурі 200 градусів жульєн з куркою , грибами і картоплею випікаємо хвилин 40. Потім посипаємо жульєн тертим сиром і готуємо ще хвилин 10. Подаємо до столу в гарячому вигляді.
    До речі, замість курки можна використовувати фарш. Обсмажуємо його на сковороді до готовності, а далі готуємо все згідно з рецептом. Жульєн з фаршем і картоплею також виходить дуже смачним.

    Рецепт жульєна в картоплі


    Інгредієнти:

  • великий картопля - 10 шт.;

  • відварна куряча грудка - 200 г;

  • цибуля - 150 г;

  • твердий сир - 150 г;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • вершки 10%-ної жирності - 200 мл;

  • печериці - 300 г;

  • вершкове масло;

  • сіль, чорний мелений перець.


  • Приготування
    Картоплю ретельно миємо, розрізаємо навпіл, а потім акуратно вирізаємо середину - у нас повинна вийти картопляна формочка під жульєн. Гриби, курячу грудку, цибулю дрібно ріжемо. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо цибулю і обсмажуємо його 5 хвилин, потім додаємо гриби, обсмажуємо ще 7 хвилин. Після цього викладаємо курячу грудку, все добре перемішуємо і готуємо 5 хвилин.
    В кінці додаємо борошно, знову гарненько все перемішуємо і вливаємо вершки. Всі разом протушиваем хвилини дві. Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього картоплю, злегка його підсолюємо і викладаємо всередину начинку. При температурі 200 градусів запікаємо близько 1 години, поки картопля не буде готовий. Після цього посипаємо жульєн в картоплі тертим сиром і знову ставимо в духовку, щоб він розплавився. Перед подачею до столу посипаємо блюдо зеленню.

    Жульєн з картоплею в горщиках


    Інгредієнти:

  • печериці - 300 г;

  • картопля - 500 г;

  • сир твердий - 150 г;

  • плавлений пастоподібний сир - 100 г;

  • цибуля - 100 г;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • яйця - 2 шт.;

  • вершкове масло - 30 г;

  • сіль, спеції.


  • Приготування
    Жульєн з картоплею
    Подрібнюємо гриби і обсмажуємо разом з цибулею на рослинному маслі. Картоплю відварюємо «в мундирі», потім чистимо і нарізаємо кубиками. Готуємо соус: на сухій сковороді обсмажуємо борошно, поки вона не стане золотистого кольору, додаємо вершкове масло.
    Після того, як воно вбереться в борошно, вливаємо 50 мл води та добре розмішуємо, щоб вийшла однорідна маса. Потім додаємо плавлений сир, сіль, спеції і доводимо масу до закипання.
    Потім вимикаємо вогонь, даємо соусу злегка охолонути і додаємо 2 яйця. На дно горщиків кладемо картоплю, гриби з цибулею, подрібнений часник і все це заливаємо соусом, а зверху посипаємо тертим сиром. Запікаємо жульєн в духовці хвилин 30.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Жульєн в горщиках
    Жульєн в горщиках
    Жульєн в горщиках - відмінний варіант святкового або недільного вечері. Варіантів його приготування досить. Ми ж підібрали для вас найбільш смачні і
    Жульєн в тарталетках
    Жульєн в тарталетках
    Жульєн в тарталетках - це відмінне блюдо для святкового і фуршетного столу, і приготувати його досить просто, використовуючи звичайні продукти. Ми
    Жульєн в мультиварці
    Жульєн в мультиварці
    Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо, яке ми відносимо до французької кухні. За традицією його готують в горщиках або кокотницях - невеликих
    Жульєн в булочках
    Жульєн в булочках
    Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам
    Жульєн з печериць
    Жульєн з печериць
    Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене