Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Жульєн в булочках

Жульєн в булочках

5-01-2015, 10:14
1 383
Жульєн в булочках
Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам зараз подамо цікаву ідею подачі цієї страви і розповімо, як приготувати жульєн в булочках.

Рецепт жульєна в булочках


Інгредієнти:

  • філе куряче - 300 г;

  • гриби (печериці) - 300 г;

  • цибуля - 150 г;

  • твердий сир - 200 г;

  • борошно - 50 р;

  • сметана - 150 г;

  • круглі булочки - 8 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками, цибулю - півкільцями, гриби - пластинками, а сир тремо на тертці. Зрізаємо верх булочки, акуратно виймаємо м'якоть. Нагріваємо духовку до температури 180 градусів. На рослинному маслі обсмажуємо лук, потім гриби, поки не випарується вся рідина.
    На окремій сковороді обсмажуємо куряче філе, з'єднуємо його з грибами і цибулею, додаємо сіль і перець, борошно і сметану і гарненько перемішуємо. Вогонь зменшуємо до мінімального і готуємо, поки соус не почне густіти. Розкладаємо жульєн по булочкам, зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку. Готуємо, поки не розплавиться сир.

    Грибний жульєн в булочці


    Інгредієнти:

  • булочки - 4 шт.;

  • печериці свіжі - 400 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • біле вино - 100 мл;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • сир - 150 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    З булочок акуратно зрізаємо «кришечку» і виймаємо м'яку частину. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до прозорого стану. Печериці ріжемо кубиками, обсмажуємо, додаємо до них цибулю, подрібнений часник, сіль і перець. Перемішуємо, вливаємо біле вино і тушкуємо 5 хвилин на невеликому вогні. Як тільки вино випарується, викладаємо сметану. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Отриманою сумішшю наповнюємо булочки, зверху посипаємо їх сиром, натертим на тертці, і при температурі 180 градусів запікаємо хвилин 15.

    Жульєн в булочках в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • булочки - 5 шт.;

  • куряче філе - 1 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • консервована кукурудза - 200 г;

  • помідори - 1 шт.;

  • твердий сир - 100 г;

  • майонез - 100 г;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • рослинна олія;

  • зелень;

  • сіль.


  • Приготування
    Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і маринуємо в суміші соєвого соусу і гірчиці хвилин 30. Потім обсмажуємо до готовності на рослинній олії. Окремо обсмажуємо печериці, нарізані кубиками.
    Перекладаємо філе і гриби в глибоку тарілку, додаємо кукурудзу, нарізану кубиками помідор, подрібнену зелень і тертий сир (половину). Додаємо майонез, солимо за смаком.
    В булочках зрізаємо верхівку, витягаємо м'якуш і в отримане поглиблення викладаємо начинку. Верх посипаємо тертим сиром. Запікаємо в мікрохвильовій печі при потужності 600 Вт 3 хвилини.

    Жульєн з грибами в булочці


    Інгредієнти:

  • булочки - 8 шт.;

  • куряче філе - 500 г;

  • сир твердий - 150 г;

  • печериці - 300 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • цибуля - 100 г;

  • вершки - 120 мл;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • молоко - 400 мл;

  • олія рослинна;

  • зелень;

  • сіль.


  • Приготування
    Акуратно зрізаємо у булочок верхівки. Виймаємо м'якоть так, щоб стінки залишилися неушкодженими. Куряче філе, гриби і цибулю нарізаємо кубиками. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо куряче філе, злегка обсмажуємо, потім висипаємо цибулю,
    Жульєн в булочках
    смажимо ще 2-3 хвилини і в останню чергу додаємо гриби. Перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин на невеликому вогні. Тим часом готуємо для нашого жульєна соус: змішуємо молоко, вершки, сіль і, помішуючи, всипаємо борошно. Доводимо соус до кипіння, постійно помішуючи. Духовку нагріваємо до 200 градусів.
    Вистилаємо Форму папером для випічки. Виставляємо в неї наші булочні заготовки. Наповнюємо їх начинкою з грибів та курки, зверху заливаємо соусом і посипаємо тертим сиром. Накриваємо булочки зрізаними кришечками. Запікаємо в духовці близько 10 хвилин. Подаємо жульєн з грибами і куркою в булочці у гарячому вигляді, попередньо притрусивши січеною зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Жульєн в горщиках
    Жульєн в горщиках
    Жульєн в горщиках - відмінний варіант святкового або недільного вечері. Варіантів його приготування досить. Ми ж підібрали для вас найбільш смачні і
    Жульєн в тарталетках
    Жульєн в тарталетках
    Жульєн в тарталетках - це відмінне блюдо для святкового і фуршетного столу, і приготувати його досить просто, використовуючи звичайні продукти. Ми
    Жульєн в мультиварці
    Жульєн в мультиварці
    Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо, яке ми відносимо до французької кухні. За традицією його готують в горщиках або кокотницях - невеликих
    Жульєн з картоплею
    Жульєн з картоплею
    Жульєн - це французька страва, яку готують зазвичай з курки та грибів під сиром. Але сьогодні ми відійдемо від традицій і розповімо вам, як
    Жульєн з печериць
    Жульєн з печериць
    Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене