Найчастіше це французьке блюдо готують з курки та грибів під сиром. Ми ж вам зараз розповімо, як приготувати жульєн з картоплею.
Жульєн з грибами і картоплею
Інгредієнти: картопля - 600 г; цибуля - 300 г; печериці - 250 г; куряче філе - 250 г; майонез - 200 г; морква - 100 г; твердий сир - 200 г; лимон - половинка; рослинна олія для смаження; сіль, перець - за смаком; зелень. Приготування Печериці моєму і шаткуємо тонкими скибочками. Цибулю дрібно кришимо, моркву тремо на тертці. На сковороду з олією викладаємо цибулю, обсмажуємо 2-3 хвилини, потім додаємо моркву, смажимо ще хвилини 2 а потім додаємо гриби і готуємо ще хвилин 10.
Куряче філе миємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Потім складаємо його в глибоку миску, додаємо лимонний сік, столову ложку майонезу, подрібнену зелень і сіль з перцем. Перемішуємо і залишаємо години на 2 в прохолодному місці.
Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими скибочками. Потім посипаємо його сіллю, перцем і перемішуємо. Для приготування жульєна знадобиться глибока скляний або керамічний посуд. Змащуємо поверхню олією і викладаємо шар картоплі.
Зверху викладаємо гриби з морквою та цибулею, а потім - куряче філе. Заливаємо зверху страву майонезом і відправляємо в духовку. При температурі 200 градусів жульєн з куркою , грибами і картоплею випікаємо хвилин 40. Потім посипаємо жульєн тертим сиром і готуємо ще хвилин 10. Подаємо до столу в гарячому вигляді.
До речі, замість курки можна використовувати фарш. Обсмажуємо його на сковороді до готовності, а далі готуємо все згідно з рецептом. Жульєн з фаршем і картоплею також виходить дуже смачним.
Рецепт жульєна в картоплі
Інгредієнти: великий картопля - 10 шт.; відварна куряча грудка - 200 г; цибуля - 150 г; твердий сир - 150 г; борошно - 1 ст. ложка; вершки 10%-ної жирності - 200 мл; печериці - 300 г; вершкове масло; сіль, чорний мелений перець. Приготування Картоплю ретельно миємо, розрізаємо навпіл, а потім акуратно вирізаємо середину - у нас повинна вийти картопляна формочка під жульєн. Гриби, курячу грудку, цибулю дрібно ріжемо. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо цибулю і обсмажуємо його 5 хвилин, потім додаємо гриби, обсмажуємо ще 7 хвилин. Після цього викладаємо курячу грудку, все добре перемішуємо і готуємо 5 хвилин.
В кінці додаємо борошно, знову гарненько все перемішуємо і вливаємо вершки. Всі разом протушиваем хвилини дві. Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього картоплю, злегка його підсолюємо і викладаємо всередину начинку. При температурі 200 градусів запікаємо близько 1 години, поки картопля не буде готовий. Після цього посипаємо жульєн в картоплі тертим сиром і знову ставимо в духовку, щоб він розплавився. Перед подачею до столу посипаємо блюдо зеленню.
Жульєн з картоплею в горщиках
Інгредієнти: печериці - 300 г; картопля - 500 г; сир твердий - 150 г; плавлений пастоподібний сир - 100 г; цибуля - 100 г; борошно - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 30 г; сіль, спеції. Приготування Подрібнюємо гриби і обсмажуємо разом з цибулею на рослинному маслі. Картоплю відварюємо «в мундирі», потім чистимо і нарізаємо кубиками. Готуємо соус: на сухій сковороді обсмажуємо борошно, поки вона не стане золотистого кольору, додаємо вершкове масло.
Після того, як воно вбереться в борошно, вливаємо 50 мл води та добре розмішуємо, щоб вийшла однорідна маса. Потім додаємо плавлений сир, сіль, спеції і доводимо масу до закипання.
Потім вимикаємо вогонь, даємо соусу злегка охолонути і додаємо 2 яйця. На дно горщиків кладемо картоплю, гриби з цибулею, подрібнений часник і все це заливаємо соусом, а зверху посипаємо тертим сиром. Запікаємо жульєн в духовці хвилин 30.