Грибний жульєн - ідеальна гаряча закуска, яку можна подати до столу індивідуально - в кокотницях, або зробити мальовнича загальне блюдо, вінчати яке буде апетитна золотава скоринка розплавленого сиру.
Як приготувати жульєн з печериць в мультиварці ми вже встигли розібратися, так що тепер приділимо увагу трохи більше класичним методам приготування.
Рецепт жульєна з печериць
Інгредієнти: печериці - 500 г; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; вершкове масло - 3 ст. ложки; біле сухе вино - 1/4 ст.; сметана - 3/4 ст.; вершки - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; твердий сир. Приготування У сковороді розтоплюємо 2 столові ложки вершкового масла і пасеруємо на ньому спершу дрібно нарізану цибулю, а після того, як він стане золотистим, додаємо на сковорідку печериці, нарізані тонкими пластинами. Як тільки надлишки вологи з грибів випаруються, перекладаємо засмажку з сковороди в будь-яку форму для випікання.
У сотейнику розтоплюємо залишки олії і додаємо до нього біле вино. Проварюємо вино пару хвилин, щоб випарувати алкоголь, і додаємо сметану з вершками. Приправляємо вершковий соус сіллю і перцем за смаком і доводимо до кипіння. Якщо соус виходить дуже водянистим, додайте чайну ложку борошна.
Заливаємо готовим соусом гриби і цибулю і посипаємо блюдо шаром тертого сиру. Випікаємо грибний жульєн з печериць 10 хвилин при 180 градусів. або ті пір, поки сир не розплавиться і не схопиться золотистою скоринкою.
Жульєн з печериць і курки
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; печериці - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; тертий сир "Моцарелла" - 400 р; рослинне масло - 2 ст. ложки; сіль, перець; вершкове масло - 1 ст. ложка; борошно - 1 ч. ложка; вершки - 1/2 ст.; мускатний горіх - щіпка. Приготування Куряче філе відварюємо і розбираємо на волокна. Якщо не вважаєте калорій - можна нарізати куру невеликими шматочками і швидко обсмажити на рослинному маслі.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і пасеруємо на сковороді до золотистого кольору. До цибулі додаємо тонкі пластики печериць і обсмажуємо все разом до повного випаровування рідини з грибів.
На іншій сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно. Тонкою цівкою вливаємо до борошні вершки і помішуємо, щоб не утворилися грудочки. Приправляємо соус сіллю, перцем і мускатним горіхом.
Як тільки соус загусне, додаємо до нього жменю сиру і перемішуємо, поки останній не розплавиться. Викладаємо в сковороду з соусом гриби з цибулею і курку, посипаємо блюдо залишками сиру. Готуємо жульєн з печериць на сковороді під кришкою до тих пір, поки сир не розплавиться.
Жульєн з печериць з вершками і сметаною
Інгредієнти: великі печериці - 20 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; біле сухе вино - 1 ст.; вершки - 1 ст.; сметана - 1/3 ст.; вершкове масло - 2 ст. ложки; оливкова олія - 3 ст. ложки; курячий бульйон - 3 ст.; мелений мускатний горіх - пару щіпок; сіль, перець; тертий твердий сир - 2 ст. Приготування Нарізані гриби обсмажуємо на рослинному маслі до тих
пір, поки надлишки рідини не випарятся з них. Додаємо на сковороду дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо його з грибами до прозорості. Вливаємо на сковороду з пассеровкой курячий бульйон, додаємо суміш з вершків і сметани і зменшуємо вогонь.
В окремій сковороді борошно обсмажуємо на олії і додаємо отриману суміш в сковороду з соусом. Слідом кладемо тертий сир, приправляємо, і ретельно все перемішуємо. Жульєн з печериць кладемо в кокотниці або готуємо в тарталетках. Ставимо страву під гриль, щоб підрум'янити сир і подаємо до столу з грінками.