Вернуться назад Распечатать

Жульєн з печериць

Жульєн з печериць
Грибний жульєн - ідеальна гаряча закуска, яку можна подати до столу індивідуально - в кокотницях, або зробити мальовнича загальне блюдо, вінчати яке буде апетитна золотава скоринка розплавленого сиру.
Як приготувати жульєн з печериць в мультиварці ми вже встигли розібратися, так що тепер приділимо увагу трохи більше класичним методам приготування.

Рецепт жульєна з печериць


Інгредієнти:

  • печериці - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • біле сухе вино - 1/4 ст.;

  • сметана - 3/4 ст.;

  • вершки - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • твердий сир.


  • Приготування
    У сковороді розтоплюємо 2 столові ложки вершкового масла і пасеруємо на ньому спершу дрібно нарізану цибулю, а після того, як він стане золотистим, додаємо на сковорідку печериці, нарізані тонкими пластинами. Як тільки надлишки вологи з грибів випаруються, перекладаємо засмажку з сковороди в будь-яку форму для випікання.
    У сотейнику розтоплюємо залишки олії і додаємо до нього біле вино. Проварюємо вино пару хвилин, щоб випарувати алкоголь, і додаємо сметану з вершками. Приправляємо вершковий соус сіллю і перцем за смаком і доводимо до кипіння. Якщо соус виходить дуже водянистим, додайте чайну ложку борошна.
    Заливаємо готовим соусом гриби і цибулю і посипаємо блюдо шаром тертого сиру. Випікаємо грибний жульєн з печериць 10 хвилин при 180 градусів. або ті пір, поки сир не розплавиться і не схопиться золотистою скоринкою.

    Жульєн з печериць і курки


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • печериці - 200 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • тертий сир "Моцарелла" - 400 р;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • борошно - 1 ч. ложка;

  • вершки - 1/2 ст.;

  • мускатний горіх - щіпка.


  • Приготування
    Куряче філе відварюємо і розбираємо на волокна. Якщо не вважаєте калорій - можна нарізати куру невеликими шматочками і швидко обсмажити на рослинному маслі.
    Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і пасеруємо на сковороді до золотистого кольору. До цибулі додаємо тонкі пластики печериць і обсмажуємо все разом до повного випаровування рідини з грибів.
    На іншій сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно. Тонкою цівкою вливаємо до борошні вершки і помішуємо, щоб не утворилися грудочки. Приправляємо соус сіллю, перцем і мускатним горіхом.
    Як тільки соус загусне, додаємо до нього жменю сиру і перемішуємо, поки останній не розплавиться. Викладаємо в сковороду з соусом гриби з цибулею і курку, посипаємо блюдо залишками сиру. Готуємо жульєн з печериць на сковороді під кришкою до тих пір, поки сир не розплавиться.

    Жульєн з печериць з вершками і сметаною


    Інгредієнти:

  • великі печериці - 20 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • біле сухе вино - 1 ст.;

  • вершки - 1 ст.;

  • сметана - 1/3 ст.;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • курячий бульйон - 3 ст.;

  • мелений мускатний горіх - пару щіпок;

  • сіль, перець;

  • тертий твердий сир - 2 ст.


  • Приготування
    Нарізані гриби обсмажуємо на рослинному маслі до тих
    Жульєн з печериць
    пір, поки надлишки рідини не випарятся з них. Додаємо на сковороду дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо його з грибами до прозорості. Вливаємо на сковороду з пассеровкой курячий бульйон, додаємо суміш з вершків і сметани і зменшуємо вогонь.
    В окремій сковороді борошно обсмажуємо на олії і додаємо отриману суміш в сковороду з соусом. Слідом кладемо тертий сир, приправляємо, і ретельно все перемішуємо. Жульєн з печериць кладемо в кокотниці або готуємо в тарталетках. Ставимо страву під гриль, щоб підрум'янити сир і подаємо до столу з грінками.