Грибний суп-пюре з вершками
Популярність супів-пюре, або, як їх ще називають, крем-супів, забезпечила простота в приготуванні і у виборі інгредієнтів. Пюрируем в блендері попередньо приготовлений овоч, додаємо вершків, бульйону і спецій за смаком, і вуа-ля - дуже смачне блюдо готове.
У цій статті ми розповімо, як приготувати грибний суп-пюре з вершками, по кільком цікавим рецептами.
Інгредієнти:
суміш лісових грибів - 600 г;
оливкова олія;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
часник - 3 зубчики;
чебрець - 1 гілочка;
петрушка для прикраси;
курячий бульйон - 15 л;
вершки - 75 мл;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Гриби чистимо, якщо необхідно, і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. На іншій сковороді обсмажуємо нарізану ріпчасту цибулю, селеру, часник і чебрець. Як тільки гриби будуть готові, додаємо їх до ароматної суміші на іншій сковороді.
Трохи грибів відкладаємо окремо, до решти наливаємо курячий бульйон і доводимо його до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 15 хвилин. Солимо і перчимо вміст сковороди, і пюрируем гриби з допомогою блендера. Виливаємо вершки до грибного пюре і повертаємо його на вогонь щоб злегка підігріти.
Подаємо крем-суп з вершками, прикрасивши кількома листочками петрушки, разом з тостом, на який викладаємо залишки грибів.
Інгредієнти:
печериці - 500 г;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 1ст. ложка;
цибулю-шалот - 2 шт.;
свіжий чебрець (подрібнений) - 1 ст. ложка;
лавровий лист - 1 шт.;
вершки - 250 мл;
курячий бульйон - 1 1/2 ст.;
крохмаль - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Чистимо печериці і подрібнюємо в блендері. На вершковому маслі обсмажуємо поросяти, ягняти шалот. Додаємо до цибулі гриби і смажимо їх до повного випаровування вологи, не забувши попередньо приправити сіллю, перцем, покласти лавровий лист і подрібнений чебрець. Заливаємо в каструлю вершки і курячий бульйон, зменшуємо вогонь і варимо суп 20 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо в каструлю трохи крохмалю, який зробить блюдо гущі і ситніше. Тепер суп можна полити лимонним соком і подавати до столу, прикрасивши зеленню.
Як доповнення до грибних супів можна подати солоний хмиз, або крастини, а сам суп приправити оливковою олією. Крем-супи на основі курячого бульйону можна доповнити цілими шматочками вареної курки.
У цій статті ми розповімо, як приготувати грибний суп-пюре з вершками, по кільком цікавим рецептами.
Грибний крем-суп з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Гриби чистимо, якщо необхідно, і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. На іншій сковороді обсмажуємо нарізану ріпчасту цибулю, селеру, часник і чебрець. Як тільки гриби будуть готові, додаємо їх до ароматної суміші на іншій сковороді.
Трохи грибів відкладаємо окремо, до решти наливаємо курячий бульйон і доводимо його до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 15 хвилин. Солимо і перчимо вміст сковороди, і пюрируем гриби з допомогою блендера. Виливаємо вершки до грибного пюре і повертаємо його на вогонь щоб злегка підігріти.
Подаємо крем-суп з вершками, прикрасивши кількома листочками петрушки, разом з тостом, на який викладаємо залишки грибів.
Грибний суп-пюре з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо печериці і подрібнюємо в блендері. На вершковому маслі обсмажуємо поросяти, ягняти шалот. Додаємо до цибулі гриби і смажимо їх до повного випаровування вологи, не забувши попередньо приправити сіллю, перцем, покласти лавровий лист і подрібнений чебрець. Заливаємо в каструлю вершки і курячий бульйон, зменшуємо вогонь і варимо суп 20 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо в каструлю трохи крохмалю, який зробить блюдо гущі і ситніше. Тепер суп можна полити лимонним соком і подавати до столу, прикрасивши зеленню.
Як доповнення до грибних супів можна подати солоний хмиз, або крастини, а сам суп приправити оливковою олією. Крем-супи на основі курячого бульйону можна доповнити цілими шматочками вареної курки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вершковий суп з грибами
Любите подавати до обіду легкі супи? Тоді спробуйте приготувати вершковий суп з грибами. Це перша страва буде для вас знахідкою, оскільки воно не
Грибний суп з куркою
Грибний суп - це рідке гаряче блюдо, в якому головним компонентом виступу, звичайно ж, гриби. І сьогодні мова піде про дивовижному грибному супі з
Грибний суп з глив - рецепт
Гливи більш ароматні і текстурны, ніж печериці, при цьому не менш широко поширені. І сьогодні мова піде про смачний суп з цих приголомшливих
Рецепт супу-пюре з печериць
Грибні супи-пюре виходять поживними, ароматними і неймовірно смачними. Давайте детально розберемося, як їх приготувати з печериць. У нашій статті ми
Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів