Популярність супів-пюре, або, як їх ще називають, крем-супів, забезпечила простота в приготуванні і у виборі інгредієнтів. Пюрируем в блендері попередньо приготовлений овоч, додаємо вершків, бульйону і спецій за смаком, і вуа-ля - дуже смачне блюдо готове.
У цій статті ми розповімо, як приготувати грибний суп-пюре з вершками, по кільком цікавим рецептами.
Грибний крем-суп з вершками
Інгредієнти: суміш лісових грибів - 600 г; оливкова олія; ріпчаста цибуля - 1 шт.; селера - 1 стебло; часник - 3 зубчики; чебрець - 1 гілочка; петрушка для прикраси; курячий бульйон - 15 л; вершки - 75 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Гриби чистимо, якщо необхідно, і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. На іншій сковороді обсмажуємо нарізану ріпчасту цибулю, селеру, часник і чебрець. Як тільки гриби будуть готові, додаємо їх до ароматної суміші на іншій сковороді.
Трохи грибів відкладаємо окремо, до решти наливаємо курячий бульйон і доводимо його до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 15 хвилин. Солимо і перчимо вміст сковороди, і пюрируем гриби з допомогою блендера. Виливаємо вершки до грибного пюре і повертаємо його на вогонь щоб злегка підігріти.
Подаємо крем-суп з вершками, прикрасивши кількома листочками петрушки, разом з тостом, на який викладаємо залишки грибів.
Грибний суп-пюре з вершками
Інгредієнти: печериці - 500 г; лимонний сік - 1 ст. ложка; вершкове масло - 1ст. ложка; цибулю-шалот - 2 шт.; свіжий чебрець (подрібнений) - 1 ст. ложка; лавровий лист - 1 шт.; вершки - 250 мл; курячий бульйон - 1 1/2 ст.; крохмаль - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Чистимо печериці і подрібнюємо в блендері. На вершковому маслі обсмажуємо поросяти, ягняти шалот. Додаємо до цибулі гриби і смажимо їх до повного випаровування вологи, не забувши попередньо приправити сіллю, перцем, покласти лавровий лист і подрібнений чебрець. Заливаємо в каструлю вершки і курячий бульйон, зменшуємо вогонь і варимо суп 20 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо в каструлю трохи крохмалю, який зробить блюдо гущі і ситніше. Тепер суп можна полити лимонним соком і подавати до столу, прикрасивши зеленню.
Як доповнення до грибних супів можна подати солоний хмиз, або крастини, а сам суп приправити оливковою олією. Крем-супи на основі курячого бульйону можна доповнити цілими шматочками вареної курки.