Лисички з вершками - рецепт
Якщо вам пощастило зібрати пристойний урожай лисичок, то ми допоможемо підібрати рецепти їх приготування. Цю статтю ми присвятимо тому, як приготувати лисички з вершками.
Інгредієнти:
вершкове масло - 4 ст. ложки;
нарізану цибулю - 1/2 ст.;
лисички - 500 г;
борошно - 2 ст. ложки;
курячий бульйон - 2 ст.;
вершки - 2 ст.;
сіль - 1/2 ч. ложки;
вино Мадера - 2 ст. ложки;
петрушка.
Приготування
Масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому цибулю близько 2 хвилин, додаємо гриби і продовжуємо приготування ще 5 хвилин. Засипаємо борошно, тримаємо ще хвилину на вогні, виливаємо курячий бульйон і відразу ж збільшуємо вогонь до максимуму. Хвилину активно кип'ятимо основу для супу, безперервно помішуючи, а потім тушкуємо на маленькому вогні ще 5 хвилин.
Додаємо в основу для супу вершки, сіль, перець, зменшуємо жар і варимо ще 10 хвилин. Перед подачею присмачую гриби лисички з вершками мадерою і прикрашаємо страву петрушкою.
Інгредієнти:
вершкове масло - 4 ст. ложки;
вершки - 240 мл;
лисички - 500 г;
шавлія - 3 листочка;
цибуля шалот - 4 шт.;
сухе вино - 1/3 ст.;
сіль, перець - за смаком;
тертий «Пармезан» - за смаком.
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в товстостінній посуді і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і шавлія близько 3-4 хвилин, поки цибуля не стане м'яким. Гриби очищають від забруднень за допомогою кисті і додаємо їх до цибулі. Гарненько перемішуємо вміст посуду, щоб масло рівномірно покрила гриби. Лисички смажимо до повного випаровування надлишків вологи, солимо, перчимо і заливаємо вершками і вином. Тушкуємо гриби у вершках 3-5 хвилин, потім додаємо тертий «Пармезан» і чекаємо, поки вершковий соус загусне. Ви можете продовжити випарювання рідини, або відразу ж подавати страву до столу в якості соусу з лисичок з вершками до пасти, або м'яса.
Суп з лисичок з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому цибулю близько 2 хвилин, додаємо гриби і продовжуємо приготування ще 5 хвилин. Засипаємо борошно, тримаємо ще хвилину на вогні, виливаємо курячий бульйон і відразу ж збільшуємо вогонь до максимуму. Хвилину активно кип'ятимо основу для супу, безперервно помішуючи, а потім тушкуємо на маленькому вогні ще 5 хвилин.
Додаємо в основу для супу вершки, сіль, перець, зменшуємо жар і варимо ще 10 хвилин. Перед подачею присмачую гриби лисички з вершками мадерою і прикрашаємо страву петрушкою.
Лисички, смажені з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в товстостінній посуді і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і шавлія близько 3-4 хвилин, поки цибуля не стане м'яким. Гриби очищають від забруднень за допомогою кисті і додаємо їх до цибулі. Гарненько перемішуємо вміст посуду, щоб масло рівномірно покрила гриби. Лисички смажимо до повного випаровування надлишків вологи, солимо, перчимо і заливаємо вершками і вином. Тушкуємо гриби у вершках 3-5 хвилин, потім додаємо тертий «Пармезан» і чекаємо, поки вершковий соус загусне. Ви можете продовжити випарювання рідини, або відразу ж подавати страву до столу в якості соусу з лисичок з вершками до пасти, або м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо з вершками
М'ясо з вершками - це напрочуд смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейних вечерь або обідів. А на гарнір до нього завжди можна подати гречку,
Смажені лисички з картоплею
Якщо вам пощастило добути свіжих лисичок, то приготуйте з них проста і смачна страва, обсмаживши гриби з картоплею і цибулею. Просте і всіма улюблене
Картопля в духовці з майонезом
Страву більш ніжним і соковитим допомагає зробити соус. А самим доступним з різноманітних соусів є майонез. І сьогодні ми поділимося з вами простими,
Як чистити лисички?
Один з найулюбленіших господинями видів грибів - це лисички. Їх і на зиму заготовити можна, і висушити, і приготувати. Але ось як чистити лисички?
Грибна ікра з лисичок
Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А