Смажені лисички з картоплею

Мало того, що вони не накопичують радіацію, що вельми актуально в даний час, вони ще й лікувальною силою володіють. Лисички містять каротин і тому дуже корисні для очей.
Черв'ячки «обходять» ці гриби стороною, тому що лисички містять речовину, яка не сумісна з їх життям.
Відмінно лисички діють на печінку, і навіть руйнують вірус гепатиту. Лисички - природні антибіотики.
І плюс до всього цього - лисички смачнющі гриби. Пружні, м'ясисті, вони злегка нагадують куряче м'ясо.
Отже, у вас з'явився цілий кошик цих цінних грибів. Як їх приготувати?
Як приготувати лисички з картоплею?
Лисички і картопля - надзвичайно гарне поєднання. Їх і смажать, парять, і тушкують. Загалом, чого тільки не придумують, а вони тільки смачніше робляться. Ці чудові гриби гарні в будь-якому блюді.
При смаженні лисички виділяють багато води і потрібно, щоб вона випарувалася. Тому, іноді смажать вже відварені лисички. Смажені лисички з картоплею - це взагалі «бомба».
Смажена картопля з лисичками - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Лисички перебираємо, миємо і дрібно ріжемо. Підсмажуємо. Коли лисички почнуть підрум'янюватися, додаємо до них дрібненько нарізану цибулю.
Брусочки або скибочки картоплі обсмажуємо окремо, а потім з'єднуємо з грибами і гарненько перемішуємо.
Як посмажити картоплю з лисичками, загалом-то, знає навіть початківець кулінар. Головне - це втриматися, щоб не з'їсти зайвого.
До речі, зовсім не обов'язково смажити лисички з картоплею роздільно. Можна спочатку посмажити картоплю, щоб трохи з сирцой був, і вже тоді додати до нього лисички. Але, пам'ятаючи про властивості лисичок віддавати воду, краще їх попередньо зварити. Подаємо смажену картоплю з грибами , прикрасивши зеленню.
Лисички в сметані з картоплею
Займають друге місце по популярності після смажених лисичок.
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо звичайні смажені лисички, але в кінці смаження викладаємо гриби в сметану. Гриби в сметані тушкуємо хвилин 7-10.
Картопля варимо, потім ділимо кожну картоплину навпіл або на четвертинки і кладемо в сковороду до лисичкам, щоб просочилася сметанкою і грибним духом. Посипаємо рубаною зеленню, і бережемо мову (щоб не проковтнути разом з цією смакотою).
Тушкована картопля з лисичками
Інгредієнти:
Приготування
Лисички підсмажуємо з дрібненько покришеним цибулькою.
Картопля опускаємо в окріп - хай вариться.
До лисичкам викладаємо варені картоплини, додаємо трохи бульйону, лавровий лист, спеції. Накриваємо кришкою, робимо малесенький вогник. Через десять хвилин вимикаємо.
Якщо смажені лисички з картоплею посипати яким-небудь тертим сиром, типу «Пармезан» і поставити на п'ять хвилин у духовку, то отримаємо дуже смачне блюдо під назвою «Лисички з картоплею в духовці».
Лисички з картоплею в горщиках
Інгредієнти:

Лисички добре промиваємо (люблять вони пісок на себе збирати), нарізаємо і насипаємо в горщик, змащене маслом. Зверху на лисички кладемо інші овочі, природно, не цілком, а нашатковані. Гриби сіль люблять, але постарайтеся не сипнути зайвого. Чорний перчик додаємо, по кілька горошин в кожен горщик, і по ложці сметани зверху.
40 хвилин гуляємо, поки гриби нудяться в духовій шафі, а потім пильно стежимо, щоб дісталося всім.
Використовуйте лисички в своєму раціоні, якщо маєте хоча б найменшу можливість. Ви не тільки поїдете в задоволення, але і поправите здоров'я.
Рекомендуємо добрі рецепти

Картопля в духовці з майонезом
Страву більш ніжним і соковитим допомагає зробити соус. А самим доступним з різноманітних соусів є майонез. І сьогодні ми поділимося з вами простими,

Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів

Як чистити лисички?
Один з найулюбленіших господинями видів грибів - це лисички. Їх і на зиму заготовити можна, і висушити, і приготувати. Але ось як чистити лисички?

Як правильно сушити гриби?
Восени улюблене заняття всіх дачників - "грибалка". Але часом ми так захоплюємося цим, що діти гриби стає просто нікуди. Не намагайтеся додати їх у

Грибна ікра з лисичок
Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А