Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як чистити лисички?

Як чистити лисички?

16-03-2015, 15:43
1 116
Як чистити лисички?
Лисички є одним з тих дикорослих грибів, які найбільш високо цінуються в кулінарії. Вони добре відомі як великі, м'ясисті гриби з вишуканим смаком. Ростуть вони в досить великій кількості в екологічно чистих лісах.

Потрібно чистити лисички?


Чистка лисичок не повинна займати багато часу. Як тільки ви зібрали кілька невеликих партій грибів, дуже просто очистити їх прямо на місці для негайного використання, сушіння та консервування.
Чистити гриби лисички ви повинні якомога швидше, як тільки повернетеся з лісу. Наберіть повну мийку холодної води і занурте туди гриби.
Не висипайте недбало свої гриби з відра. Під час збору у вашому відрі швидше всього зібралося безліч прилиплих листочків або іншого сміття. Перед тим як почати чистити гриби лисички , потрібно акуратно прибрати весь цей сміття. Обережно візьміть гриби з відра і покладіть їх в раковину з водою. Прагніть все робити обережно і акуратно.
Досить занурити гриб у воду, щоб з нього відлип все сміття. Потрібно чистити лисички ножем або щіткою? Безумовно, якщо ви виявили плями або бруд, її слід зчистити або зішкребти з гриба. Але частіше всього чистити лисички так ретельно не потрібно, так як вони бувають червивими вкрай рідко.
Потім, тримаючи гриб вниз, оглянути "зябра". Іноді бруд накопичується в них. Як чистити лисички в цьому випадку? Під проточною водою потрібно гарненько змити бруд. Якщо будь-які плями залишаються, їх можна акуратно вирізати ножем. Далі обережно прибрати бруд і ще раз промити під проточною водою.
Тепер візьміть гриб двома руками і обережно помасажуйте пальцями і промийте капелюшок. Ще раз обполосніть водою. Гарненько тримайте гриб знизу рукою, коли миєте капелюшок. Вам не потрібно викидати весь гриб, якщо ви знайдете плями, які не виглядають досить їстівними.
Тепер ви можете сушити лисички, готувати їх на вечерю. Досвідчені грибники, як правило, мають вдома цілі сушильні камери для грибів.
Коли ви збираєте лисички, ніколи не висмикуйте їх із землі. Ви повинні взяти гострий ніж і зрізати гриб трохи вище його кореня. Якщо ви потягніть лисички, швидше за все вже через рік ви не зустрінете їх у цьому місці.
Якщо ви хочете зберігати лисички в холодильнику якийсь час після того, як почистили їх, ви повинні помістити їх в миску (попередньо гарненько підсушивши після промивання) і накрити вологим чистим кухонним рушником. Це дозволяє уникнути надмірного висушування грибів.

Як заготовити лисички?


Якщо заготовити лисички як годиться, то сім'я буде дуже задоволена, адже в засолюванні або маринаді ці гриби дуже смачні. Як промити і підготувати лисички до приготування ми вже розглянули, тепер можна приступити до їх приготування. Ось рецепт, за яким можна приготувати мариновані лисички.
Інгредієнти:

  • лисички 05 кг

  • оцет 9% 100 мл

  • рафінована рослинна олія 2ст.л.

  • чорний перець горошком

  • лавровий лист 2 шт

  • бутон гвоздики 2 шт

  • сік одного лимона

  • сіль.


  • Приготування:
    Чистимо лисички, як зазвичай, під проточною водою. Дрібні можна залишити як є, більш великі порізати навпіл. Даємо воді
    Як чистити лисички?
    повністю стекти після промивання грибів. Всі гриби складаємо в каструлю і заливаємо окропом з розрахунку 15 л окропу на 05 кг грибів.
    Тепер ставимо лисички на маленький вогонь і додаємо лимонний сік і сіль за смаком. Доводимо до кипіння, варимо не більше 10 хвилин. Це важливо, інакше гриби стануть дуже м'якими.
    Тепер готуємо маринад. В окремій каструльці змішуємо 100 мл води з оцтом. Ставимо на вогонь і додаємо спеції. Вливаємо олію і доводимо до кипіння. Кип'ятити маринад потрібно всього 3 хвилини. Обов'язково процідити.
    Складаємо гриби по банкам і заливаємо маринадом. Банки накриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 3 днів. Зберігати мариновані гриби слід в холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажена картопля з грибами - рецепт
    Смажена картопля з грибами - рецепт
    Смажена картопля з грибами - неймовірно смачне блюдо, особливо якщо готувати його з білими грибами. Ну а якщо такого делікатесу під рукою немає, то
    Смажені лисички з картоплею
    Смажені лисички з картоплею
    Якщо вам пощастило добути свіжих лисичок, то приготуйте з них проста і смачна страва, обсмаживши гриби з картоплею і цибулею. Просте і всіма улюблене
    Лисички з вершками - рецепт
    Лисички з вершками - рецепт
    Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів
    Як правильно сушити гриби?
    Як правильно сушити гриби?
    Восени улюблене заняття всіх дачників - "грибалка". Але часом ми так захоплюємося цим, що діти гриби стає просто нікуди. Не намагайтеся додати їх у
    Як заморозити гриби?
    Як заморозити гриби?
    Якщо у вашій родині дуже люблять гриби, а ви вмієте готувати їх, варто запастися грибним урожаєм на рік вперед. "Але як це зробити? запитаєте ви. -
    Грибна ікра з лисичок
    Грибна ікра з лисичок
    Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А