Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як заморозити гриби?

Як заморозити гриби?

16-03-2015, 13:59
854
Як заморозити гриби?
Як приємно побалувати себе в холодну пору року лісовими грибами. Але так вже легко взимку знайти їх в магазині? Щоб не бігати в пошуках лісових грибочків по прилавках супермаркетів, на яких лежать ті ж обридлі печериці та гливи, варто лише трохи поусердствовать восени і самостійно заморозити гриби. Крім того, що ви заморожуєте ті гриби, і в тому вигляді, якому самі хочете, ви істотно економите (а якщо гриби зібрані особисто вами, то це взагалі безкоштовне задоволення).
Запам'ятайте, що головне правило заморозки будь-яких продуктів, у тому числі і грибів - це використання тільки свіжих, непошкоджених і чистих продуктів.

Які гриби заморожують?


Для заморозки підійдуть будь-які їстівні гриби, принесені з лісу. І тому на запитання, чи можна заморожувати білі гриби, опеньки чи лисички, відповідь одна: можна, можна і ще раз можна. Головне, щоб вони були свіжозібрані (максимум одноденної давності), міцні та молоді.
Ще один з поширених питань - це питання, чи можна заморожувати сирі гриби. Не тільки можна, а й треба! Адже свіжий цілий грибочок зберігає більше свого смаку, аромату і краси, ніж варена.
Отже, наприклад, як правильно заморозити білий гриб? Для цього уважно перебираємо гриби і відкладаємо м'яті, пошкоджені і червиві в бік (не придатні до заморожування частини завжди можна обрізати і приготувати тут же). Акуратно очищаємо гриби від бруду, трави і землі. Можна і помити їх, але не бажано, так як вони дуже швидко вбирають в себе вологу. А навіщо нам в грибах лід? Але якщо ви все ж їх помили, то потім варто просушити гриби на рушник або серветці. Далі розкладаємо грибочки на рівну поверхню і відправляємо в морозильну камеру (це робиться для того, щоб вони не злиплися між собою), а через кілька годин зсипаємо в підготовлений харчової контейнер або пакет.
Якщо ви все-таки хочете підстрахуватися, так як побоюєтеся сирих грибів, то можете їх попередньо відварити або обсмажити. До речі, в цьому випадку підійдуть і втратили вигляд чи розламані гриби, їх просто потрібно буде порізати шматочками. Цілі чи порізані гриби опускають у киплячу воду і варять близько 15 хвилин, потім відкидають на друшляк і дають стекти зайвій воді. При бажанні обсмажують. Потім розкладають по харчових контейнерах або пакетах і заморожують.

Зберігання заморожених грибів


Багатьох цікавить питання - скільки зберігати заморожені гриби? Свіжозаморожені гриби зберігають до 1 року при температурі мінус 18?З, варені й смажені - 3-4 місяці. Розморожувати грибочки слід в холодильнику, і вживати їх протягом доби. Повторно заморожувати гриби ні в якому разі не можна. Тому під час заморожування гриби краще розфасовувати невеликими порціями, яких би вистачало на одне блюдо.
Те, що з заморожених грибів можна приготувати безліч страв,
Як заморозити гриби?
звичайно радує. Це можуть бути грибні супи, жульєни, пироги, соуси тощо. Ну а якщо захотілося маринованих грибочків? Можна маринувати заморожені гриби? Так, тільки вони виходять менш хрусткими. Спосіб приготування такий же, як і маринування свіжих грибів. Причому заморожені гриби опускають у киплячу воду відразу з морозилки, без попереднього розморожування.
Радуйте своїх рідних і близьких грибними стравами цілий рік, витративши для цього мінімум зусиль. Адже гриби на столі - це не тільки смак і краса, а й скарбниця корисних речовин і вітамінів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гриби з вершками
Гриби з вершками
Іноді в гонитві за новими оригінальними стравами, ми забуваємо про те, що на вечерю можна приготувати просте нехитре блюдо. Давайте з вами розглянемо
Як чистити лисички?
Як чистити лисички?
Один з найулюбленіших господинями видів грибів - це лисички. Їх і на зиму заготовити можна, і висушити, і приготувати. Але ось як чистити лисички?
Як правильно сушити гриби?
Як правильно сушити гриби?
Восени улюблене заняття всіх дачників - "грибалка". Але часом ми так захоплюємося цим, що діти гриби стає просто нікуди. Не намагайтеся додати їх у
Мариновані опеньки - рецепт
Мариновані опеньки - рецепт
Мариновані опеньки - сама популярна закуска. Тому саме ці гриби подають до святкового столу. Приготувати їх дуже просто, потрібно всього лише знати