Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грибна ікра з лисичок

Грибна ікра з лисичок

16-03-2015, 13:28
1 351
Грибна ікра з лисичок
З грибів готують безліч смачних страв. Крім того, з них роблять різні заготовки, щоб і взимку можна було відкрити баночку і згадати смак літа. У цій статті ми вам розповімо рецепти приготування ікри з лисичок.

Рецепт грибної ікри з лисичок


Інгредієнти:

  • лисички - 500 г;

  • морква - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 350 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Гриби чистимо й нарізаємо. Викладаємо їх в сковороду і обсмажуємо приблизно 20 хвилин на рослинній олії, періодично помішуючи. На окремій сковороді обсмажуємо хвилин 10 нарізану цибулю, за цей час він повинен стати прозорим і лише трохи підрум'янитися. Подрібнюємо моркву і також окремо обсмажуємо. Всі підготовлені інгредієнти покласти в чашу блендера, додаємо часник, сіль, перець і перетворюємо в однорідну масу. Все, ікра з лисичок з часником готова! Подавати її можна з картоплею або ж використовувати для бутербродів.

    Ікра з лисичок з кабачками по-домашньому


    Інгредієнти:

  • лисички - 2 кг;

  • кабачки - 700 г;

  • морква - 300 г;

  • цибуля - 300 г;

  • часник - 1 головка;

  • паста томатна - 50 г;

  • рослинна олія - 350 мл;

  • оцет 9%-ний - 20 мл;

  • червоний перець мелений - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • лавровий лист - 5 шт.


  • Приготування
    Гриби перебираємо, чистимо і відварюємо 20 хвилин з додаванням лаврового листа. Піну, яка утворилася, знімаємо. Після цього гриби промиваємо під холодною водою. Відвар не виливаємо, він нам буде потрібен. На рослинній олії смажимо цибулю до прозорості, додаємо терту моркву, томатну пасту , спеції і тушкуємо хвилини 4. Кабачки тремо на крупній тертці і тушкуємо на невеликій кількості рослинного масла.
    Змішуємо всі підготовлені овочі і надаємо їм консистенцію однорідної маси за допомогою блендера або м'ясорубки. Після чого знову перекладаємо в сковороду або каструлю з товстим дном, вливаємо близько 500 мл грибного відвару. Додаємо цукор, сіль, часник і на невеликому вогні тушкуємо, помішуючи, приблизно півгодини. Заправляємо масу оцтом і відразу розкладаємо по банках, попередньо вимитим і пропаренним. Закатуємо металевими кришками, перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати. Зберігаємо ікру з лисичок з кабачками в прохолодному місці.

    Грибна ікра з лисичок


    Інгредієнти:

  • лисички свіжі - 2 кг;

  • цибуля - 05 кг;

  • оцет яблучний - 100 мл;

  • томатна паста - 10 ст. ложок;

  • морква - 400 г;

  • часник - 1 головка;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • сіль - за смаком;

  • чорний мелений перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Лисички чистимо і добре миємо. Після цього нарізаємо гриби великими шматочками. У киплячу воду опускаємо лисички і накриваємо кришкою каструлю. Відварюємо близько 25 хвилин до напівготовності. Поки варяться гриби, чистимо цибулю і дрібно ріжемо його. Розігріваємо на сковороді рослинне масло і підсмажити в ньому цибулю до тих пір, поки він не стане золотистого кольору.
    Грибна ікра з лисичок
    Подрібнюємо очищену моркву. Додаємо її до цибулі і протушиваем овочі до м'якості. Після цього викладаємо до них гриби. Тушкуємо ще хвилин 15 до готовності грибів.
    Після цього знімаємо ікру з вогню і даємо їй охолонути. Перекладаємо в чашу блендера, додаємо часник і все це подрібнюємо і знову повертаємо масу в каструлю. Вливаємо оцет, всипаємо цукор, сіль, перець і перемішуємо. Додаємо томатну пасту, перемішуємо і ставимо каструлю на невеликий вогонь. Тушкуємо ще хвилин 20 помішуючи, щоб грибна ікра з лисичок не пригоріла. Розкладаємо її за стерильним банкам і закатуємо. Остиглу грибну ікру з лисичок прибираємо в холодильник або льох на зберігання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лисички з вершками - рецепт
    Лисички з вершками - рецепт
    Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
    Ікра з гарбуза на зиму
    Ікра з гарбуза на зиму
    Усіма ми любимо традиційну ікру з кабачків і баклажанів, яку готують на зиму і не тільки. Але мало хто знає, що смачну ікру можна приготувати з
    Зимовий салат з квасолею - рецепт
    Зимовий салат з квасолею - рецепт
    Зиязикай салат з квасолею - чудова закуска до різних страв. Її можна додавати в супи або подавати як гарнір. Давайте розглянемо з вами кілька