Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Зимовий салат з квасолею - рецепт

Зимовий салат з квасолею - рецепт

16-03-2015, 13:29
1 941
Зиязикай салат з квасолею - рецепт
Заготовки, приготовані восени, чудово економлять наш час холодної взимку. Досить просто відкрити баночку з салатиком, і ви забезпечені вітамінами і гарним настроєм. Ми розповімо вам, як приготувати салат з квасолею на зиму.

Рецепт зимового салату з квасолею


Інгредієнти:

  • червона суха квасоля - 1 кг;

  • морква - 1 кг;

  • помідори стиглі - 25 кг;

  • цибулина - 3 шт.;

  • перчик болгарський - 1 кг.


  • Для маринаду:

  • цукор - 1 ст.;

  • масло рослинне - 500 мл;

  • оцет - 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування цього салату квасоля замочуємо в теплій воді і залишаємо на всю ніч. Овочі промиваємо, чистимо: з помідорів знімаємо шкірку, обдавши їх окропом. М'якоть томатів нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на крупній терочке, а болгарський перчик шаткуємо середньої соломкою. Цибулини рубаємо півкільцями. Потім складаємо всі овочі і квасолю в каструлю, приправляємо спеціями, всипаємо цукор, вливаємо оцет і рослинне масло. Перемішуємо і варимо, помішуючи, до готовності близько 2 годин. Готовий салат розкладаємо в чисті банки, закатуємо і загортаємо в ковдру на всю ніч. Зберігаємо консервацію в темному, прохолодному місці, а взимку використовуємо в якості салату, заправки до супу або гарніру.

    Салат з квасолі на зиму


    Інгредієнти:

  • біла суха квасоля - 2 ст.;

  • кабачки молоді - 15 кг;

  • білокачанна капуста - 15 кг;

  • помідори - 1 кг;

  • цибулина - 6 шт.


  • Для маринаду:

  • цукровий пісок - 15 ст.;

  • масло рослинне - 15 ст.;

  • оцет столовий - 15 ст.;

  • спеції.


  • Приготування
    Квасоля замочуємо на ніч, а вранці відварюємо до готовності. З білокачанної капусти, знімаємо верхні листочки і шаткуємо її дуже тоненько. Перець обробляємо і рубаємо тонкою соломкою. Молоді кабачки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками. З томатів знімаємо шкірку і перекручуємо їх через
    Зиязикай салат з квасолею - рецепт
    м'ясорубку, а цибулька подрібнюємо кубиками.
    Тепер давайте зробимо маринад для салату: спеції, перемішуємо з оцтом і рослинним маслом, ставимо на вогонь і кип'ятимо протягом однієї хвилини, а потім ретельно перемішуємо, щоб все розчинилося.
    Далі беремо глибоку каструлю, виливаємо в неї маринад і викладаємо підготовлені овочі. Спочатку кладемо капусту, потім баклажани, перчик і цибулю. Накриваємо зверху кришкою, зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо приблизно 1 годину. Гарячий салат розфасовуємо по банкам, закатуємо кришками і залишаємо постояти до повного охолодження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з капусти з оцтом
    Салат з капусти з оцтом
    Рецептів створення салатів з такого корисного овоча, як капуста, існує велика кількість. Це і легкі салатики для перекусів свят для заготівлі на
    Салат з квасолею та морквою
    Салат з квасолею та морквою
    Салат з квасолею та морквою - чудове блюдо, яке не вимагає багато часу і сил. Для його приготування потрібно мінімум інгредієнтів. Пропонуємо вам
    Салат з шинкою і квасолею
    Салат з шинкою і квасолею
    Салат з шинкою і квасолею готуватися досить швидко і просто, а виходить ситним та смачним. Давайте розберемо кілька цікавих варіантів створення цього
    Салат з консервованої квасолею
    Салат з консервованої квасолею
    У зиязикай період брак свіжих овочів нам на допомогу приходять консервовані. Якщо у ваших запасах є консервована квасоля - вам дуже пощастило! З
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього