Зимовий салат з квасолею - рецепт
Заготовки, приготовані восени, чудово економлять наш час холодної взимку. Досить просто відкрити баночку з салатиком, і ви забезпечені вітамінами і гарним настроєм. Ми розповімо вам, як приготувати салат з квасолею на зиму.
Інгредієнти:
червона суха квасоля - 1 кг;
морква - 1 кг;
помідори стиглі - 25 кг;
цибулина - 3 шт.;
перчик болгарський - 1 кг.
Для маринаду:
цукор - 1 ст.;
масло рослинне - 500 мл;
оцет - 1 ч. ложка;
спеції.
Приготування
Для приготування цього салату квасоля замочуємо в теплій воді і залишаємо на всю ніч. Овочі промиваємо, чистимо: з помідорів знімаємо шкірку, обдавши їх окропом. М'якоть томатів нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на крупній терочке, а болгарський перчик шаткуємо середньої соломкою. Цибулини рубаємо півкільцями. Потім складаємо всі овочі і квасолю в каструлю, приправляємо спеціями, всипаємо цукор, вливаємо оцет і рослинне масло. Перемішуємо і варимо, помішуючи, до готовності близько 2 годин. Готовий салат розкладаємо в чисті банки, закатуємо і загортаємо в ковдру на всю ніч. Зберігаємо консервацію в темному, прохолодному місці, а взимку використовуємо в якості салату, заправки до супу або гарніру.
Інгредієнти:
біла суха квасоля - 2 ст.;
кабачки молоді - 15 кг;
білокачанна капуста - 15 кг;
помідори - 1 кг;
цибулина - 6 шт.
Для маринаду:
цукровий пісок - 15 ст.;
масло рослинне - 15 ст.;
оцет столовий - 15 ст.;
спеції.
Приготування
Квасоля замочуємо на ніч, а вранці відварюємо до готовності. З білокачанної капусти, знімаємо верхні листочки і шаткуємо її дуже тоненько. Перець обробляємо і рубаємо тонкою соломкою. Молоді кабачки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками. З томатів знімаємо шкірку і перекручуємо їх через м'ясорубку, а цибулька подрібнюємо кубиками.
Тепер давайте зробимо маринад для салату: спеції, перемішуємо з оцтом і рослинним маслом, ставимо на вогонь і кип'ятимо протягом однієї хвилини, а потім ретельно перемішуємо, щоб все розчинилося.
Далі беремо глибоку каструлю, виливаємо в неї маринад і викладаємо підготовлені овочі. Спочатку кладемо капусту, потім баклажани, перчик і цибулю. Накриваємо зверху кришкою, зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо приблизно 1 годину. Гарячий салат розфасовуємо по банкам, закатуємо кришками і залишаємо постояти до повного охолодження.
Рецепт зимового салату з квасолею
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Для приготування цього салату квасоля замочуємо в теплій воді і залишаємо на всю ніч. Овочі промиваємо, чистимо: з помідорів знімаємо шкірку, обдавши їх окропом. М'якоть томатів нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на крупній терочке, а болгарський перчик шаткуємо середньої соломкою. Цибулини рубаємо півкільцями. Потім складаємо всі овочі і квасолю в каструлю, приправляємо спеціями, всипаємо цукор, вливаємо оцет і рослинне масло. Перемішуємо і варимо, помішуючи, до готовності близько 2 годин. Готовий салат розкладаємо в чисті банки, закатуємо і загортаємо в ковдру на всю ніч. Зберігаємо консервацію в темному, прохолодному місці, а взимку використовуємо в якості салату, заправки до супу або гарніру.
Салат з квасолі на зиму
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Квасоля замочуємо на ніч, а вранці відварюємо до готовності. З білокачанної капусти, знімаємо верхні листочки і шаткуємо її дуже тоненько. Перець обробляємо і рубаємо тонкою соломкою. Молоді кабачки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками. З томатів знімаємо шкірку і перекручуємо їх через м'ясорубку, а цибулька подрібнюємо кубиками.
Тепер давайте зробимо маринад для салату: спеції, перемішуємо з оцтом і рослинним маслом, ставимо на вогонь і кип'ятимо протягом однієї хвилини, а потім ретельно перемішуємо, щоб все розчинилося.
Далі беремо глибоку каструлю, виливаємо в неї маринад і викладаємо підготовлені овочі. Спочатку кладемо капусту, потім баклажани, перчик і цибулю. Накриваємо зверху кришкою, зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо приблизно 1 годину. Гарячий салат розфасовуємо по банкам, закатуємо кришками і залишаємо постояти до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з капусти з оцтом
Рецептів створення салатів з такого корисного овоча, як капуста, існує велика кількість. Це і легкі салатики для перекусів свят для заготівлі на
Салат з квасолею та морквою
Салат з квасолею та морквою - чудове блюдо, яке не вимагає багато часу і сил. Для його приготування потрібно мінімум інгредієнтів. Пропонуємо вам
Салат з шинкою і квасолею
Салат з шинкою і квасолею готуватися досить швидко і просто, а виходить ситним та смачним. Давайте розберемо кілька цікавих варіантів створення цього
Салат з консервованої квасолею
У зиязикай період брак свіжих овочів нам на допомогу приходять консервовані. Якщо у ваших запасах є консервована квасоля - вам дуже пощастило! З
Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього