Лечо з баклажанів на зиму
Лечо з баклажанів, приготоване на зиму - традиційне угорське блюдо, яке представляє собою овочеву закуску, яка чудово доповнить навіть святковий стіл. Воно припаде до вподоби вашим домочадцям і гостям. Ця ароматна, корисна і найніжніша закусочка зовсім доречна в будь-який час року. Зараз, коли на вулиці осінь - сезон овочів, зробити таку заготовку - саме час. Давайте дізнаємося з вами кілька нескладних рецептів приготування лечо з баклажанів.
Інгредієнти:
цукор - 1 ст.;
стиглі помідори - 2 кг;
перець червоний болгарський - 1 кг;
цибулина - 8 шт.;
масло рослинне - 2 ст.;
баклажани - 4 кг;
часник - 8 зубчиків;
оцет - 05 ст.;
сіль - 4 ст. ложки.
Приготування
Отже, для приготування цієї закуски, спочатку готуємо всі інгредієнти. Баклажани ретельно промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо кубиками невеликих розмірів. Помідори перекручуємо через м'ясорубку, а моркву очищаємо і тремо на терочке. Болгарський перчик обробляємо, виймаємо насіння і нарізаємо невеликими квадратиками, а цибулю шаткуємо півкільцями. Часник дрібно рубаємо ножем, а не видавлюємо через прес.
Тепер всі інгредієнти складаємо у велику каструлю, додаємо масло і оцет. Ставимо посуд з овочами на вогонь, варимо близько години, а потім у гарячому вигляді розкладаємо у стерильні баночки, закатуємо кришками і закутуємо до охолодження. Готове лечо з баклажанів та помідорів зберігаємо всю зиму в погребі.
Інгредієнти:
баклажани - 3 шт.;
цибулина - 2 шт.;
стиглі помідори - 1 кг;
часник - 3 зубчики;
олія - 05 склянки;
солодкий болгарський перець - 3 шт.;
спеції.
Приготування
Готуємо всі інгредієнти заздалегідь. Отже, перчик обробляємо, виймаємо насіння, промиваємо і шаткуємо великими кубиками. Помідори розрізаємо навпіл, одну частину подрібнюємо кубиками, а з іншого - віджимаємо в миску томатний сік. Цибулю чистимо, шаткуємо тоненькою соломкою. У баклажан акуратно зрізаємо шкірку і рубаємо кубиками відповідних розмірів. У сковороду наливаємо трохи масла, розігріваємо його, викладаємо баклажани і обсмажуємо на середньому вогні хвилин 10. Потім додаємо цибулька і, помішуючи, пасеруємо ще близько 10 хвилин. Потім кидаємо перчик, продовжуючи готувати, помішуючи, до м'якості овочів.
Далі зменшуємо вогонь до слабенького, викладаємо в сковороду помідорну м'якоть і видавлений через прес часник. Все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин. По закінченні часу обережно виливаємо томатний сік і готуємо, помішуючи, ще хвилин 15. Після цього розкладаємо лечо в чисті ємності і закриваємо кришками.
Інгредієнти:
баклажани - 7 шт.;
болгарський перець - 7 шт.;
цибулина - 1 шт.;
томатний сік - 15 л;
кабачок - 3 шт.;
масло рослинне - 1 ст.;
цукор - 1 ст.;
сіль - 1 ст. ложка.
Приготування
Баклажани і кабачки промиваємо, зрізаємо хвостики, розрізаємо навпіл, кладемо їх у підсолену воду і залишаємо хвилин на 20 щоб позбутися гіркоти. Після цього дістаємо їх, просушуємо кухонним рушником і нарізаємо кубиками середнього розміру. Чистимо цибулину і рубаємо ножем тонкими півкільцями. Болгарський перчик обробляємо, розрізаємо на 4 частини, виймаємо насіння і зрізаємо прожилки.
У каструлю наливаємо томатний сік , додаємо до нього соняшникова масло, висипаємо цукровий пісок, сіль і додаємо оцет. Доводимо маринад до кипіння, а потім викладаємо баклажани, цибулька і болгарський перчик. Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин. Скляні баночки ретельно промиваємо, стерилізуємо їх в духовці, розливаємо гаряче лечо з баклажанів і кабачків по банках і закрити капроновими кришками.
Рецепт лечо з баклажанами
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування цієї закуски, спочатку готуємо всі інгредієнти. Баклажани ретельно промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо кубиками невеликих розмірів. Помідори перекручуємо через м'ясорубку, а моркву очищаємо і тремо на терочке. Болгарський перчик обробляємо, виймаємо насіння і нарізаємо невеликими квадратиками, а цибулю шаткуємо півкільцями. Часник дрібно рубаємо ножем, а не видавлюємо через прес.
Тепер всі інгредієнти складаємо у велику каструлю, додаємо масло і оцет. Ставимо посуд з овочами на вогонь, варимо близько години, а потім у гарячому вигляді розкладаємо у стерильні баночки, закатуємо кришками і закутуємо до охолодження. Готове лечо з баклажанів та помідорів зберігаємо всю зиму в погребі.
Лечо по-домашньому з баклажанами
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо всі інгредієнти заздалегідь. Отже, перчик обробляємо, виймаємо насіння, промиваємо і шаткуємо великими кубиками. Помідори розрізаємо навпіл, одну частину подрібнюємо кубиками, а з іншого - віджимаємо в миску томатний сік. Цибулю чистимо, шаткуємо тоненькою соломкою. У баклажан акуратно зрізаємо шкірку і рубаємо кубиками відповідних розмірів. У сковороду наливаємо трохи масла, розігріваємо його, викладаємо баклажани і обсмажуємо на середньому вогні хвилин 10. Потім додаємо цибулька і, помішуючи, пасеруємо ще близько 10 хвилин. Потім кидаємо перчик, продовжуючи готувати, помішуючи, до м'якості овочів.
Далі зменшуємо вогонь до слабенького, викладаємо в сковороду помідорну м'якоть і видавлений через прес часник. Все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин. По закінченні часу обережно виливаємо томатний сік і готуємо, помішуючи, ще хвилин 15. Після цього розкладаємо лечо в чисті ємності і закриваємо кришками.
Лечо з баклажанами і перцем
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани і кабачки промиваємо, зрізаємо хвостики, розрізаємо навпіл, кладемо їх у підсолену воду і залишаємо хвилин на 20 щоб позбутися гіркоти. Після цього дістаємо їх, просушуємо кухонним рушником і нарізаємо кубиками середнього розміру. Чистимо цибулину і рубаємо ножем тонкими півкільцями. Болгарський перчик обробляємо, розрізаємо на 4 частини, виймаємо насіння і зрізаємо прожилки.
У каструлю наливаємо томатний сік , додаємо до нього соняшникова масло, висипаємо цукровий пісок, сіль і додаємо оцет. Доводимо маринад до кипіння, а потім викладаємо баклажани, цибулька і болгарський перчик. Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин. Скляні баночки ретельно промиваємо, стерилізуємо їх в духовці, розливаємо гаряче лечо з баклажанів і кабачків по банках і закрити капроновими кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соте з баклажанів
Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо
Лечо в мультиварці
Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарських перців і томатного соку. І, звичайно ж, ми не змогли обійти варіанти його створення
Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
Лечо з томатною пастою
Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з
Лечо з кабачків
Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території
Лечо з морквою
Лечо - популярний угорське блюдо, основними інгредієнтами якого є помідори і болгарський перчик. А сьогодні ми додамо в традиційний рецепт ще і трохи