Лечо з томатною пастою
Лечо зазвичай являє собою заготівлю на зиму, до складу якої входять томати, цибулю і болгарський перець. Овочі заливаються гарячим томатним соусом на основі соку або томатної пасти. У рецептах нижче ми розглянемо останній варіант.
Інгредієнти:
болгарський перець - 1 кг;
печериці - 250 г;
томатна паста 300 г;
вода - 300 мл;
морква - 1 кг;
ріпчаста цибуля - 500 г;
сіль - за смаком;
цукор - 80 г;
рослинна олія - 50 мл;
оцет - 1 ст. ложка.
Приготування
У каструльці розводимо водою томатну пасту і ставимо суміш на вогонь. Як тільки томатний соус почне закипати, приправляємо його сіллю і цукром.
Поки соус вирує, нарізаємо цибулю невеликими шматочками. Аналогічним чином ріжемо болгарський перець і змішуємо всі інгредієнти в томатному соусі.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому морква з грибами до золотистого кольору. Після, обсмажені інгредієнти разом з рослинним маслом перекладаємо в загальну каструлю з томатним соусом. Знову доводимо соус до кипіння і варимо лечо з томатною пастою і морквою 25 хвилин. В кінці готування додаємо оцет.
Готові овочі в томатній підливі можна подавати до столу гарячими, відразу після приготування, можна остудити і покласти в герметичний контейнер, а можна і зовсім розлити по стерильним банкам і закатати на зиму.
Інгредієнти:
томатна паста 300 г;
болгарський перець - 700 г;
томати - 700 г;
кабачки - 2-3 шт.;
ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;
вода - 1 л;
сіль - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ст.;
оцет - 125 мл;
рослинне масло - 250 мл
Приготування
Томатну пасту розвести у воді і змішуємо з сіллю, цукром, олією і оцтом. Ставимо соус на вогонь і варимо до закипання на середньому вогні, після чого залишаємо покипіти 10 хвилин, до загусання.
Тим часом, приступимо до підготовки овочів. Перець для лечо з томатною пастою краще нарізати кільцями або півкільцями, цибулю - аналогічним чином, кабачки і помідори - кубиками. Як тільки всі овочеві інгредієнти будуть підготовлені, починаємо закладати їх у соус. Першими йдуть перець і ріпчасту цибулю, їх слід проварити протягом 10 хвилин. Далі додаємо помідори і кабачки і продовжуємо готування ще 15-20 хвилин.
Готовий лечо пробуємо і додаємо необхідні спеції за смаком, якщо на те є потреба. Подавати лечо можна відразу, а можна закрити на зиму.
Рецепт лечо з томатною пастою
Інгредієнти:
Приготування
У каструльці розводимо водою томатну пасту і ставимо суміш на вогонь. Як тільки томатний соус почне закипати, приправляємо його сіллю і цукром.
Поки соус вирує, нарізаємо цибулю невеликими шматочками. Аналогічним чином ріжемо болгарський перець і змішуємо всі інгредієнти в томатному соусі.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому морква з грибами до золотистого кольору. Після, обсмажені інгредієнти разом з рослинним маслом перекладаємо в загальну каструлю з томатним соусом. Знову доводимо соус до кипіння і варимо лечо з томатною пастою і морквою 25 хвилин. В кінці готування додаємо оцет.
Готові овочі в томатній підливі можна подавати до столу гарячими, відразу після приготування, можна остудити і покласти в герметичний контейнер, а можна і зовсім розлити по стерильним банкам і закатати на зиму.
Лечо з кабачків з томатною пастою
Інгредієнти:
Приготування
Томатну пасту розвести у воді і змішуємо з сіллю, цукром, олією і оцтом. Ставимо соус на вогонь і варимо до закипання на середньому вогні, після чого залишаємо покипіти 10 хвилин, до загусання.
Тим часом, приступимо до підготовки овочів. Перець для лечо з томатною пастою краще нарізати кільцями або півкільцями, цибулю - аналогічним чином, кабачки і помідори - кубиками. Як тільки всі овочеві інгредієнти будуть підготовлені, починаємо закладати їх у соус. Першими йдуть перець і ріпчасту цибулю, їх слід проварити протягом 10 хвилин. Далі додаємо помідори і кабачки і продовжуємо готування ще 15-20 хвилин.
Готовий лечо пробуємо і додаємо необхідні спеції за смаком, якщо на те є потреба. Подавати лечо можна відразу, а можна закрити на зиму.
Рекомендуємо добрі рецепти
Болгарський перець - рецепти
З болгарського перцю можна зробити безліч цікавих страв. Його можна фарширувати, тушкувати, запікати, консервувати, додавати в салати. Ось про всіх
Лечо в мультиварці
Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарських перців і томатного соку. І, звичайно ж, ми не змогли обійти варіанти його створення
Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
Лечо з огірків на зиму
Лечо - традиційну угорську страву, основними інгредієнтами якого є помідори та солодкий перець. Також у нього додають баклажани, кабачки, моркву й
Лечо з кабачків
Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього