Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лечо з томатною пастою

Лечо з томатною пастою

4-01-2015, 17:29
1 708
Лечо з томатною пастою
Лечо зазвичай являє собою заготівлю на зиму, до складу якої входять томати, цибулю і болгарський перець. Овочі заливаються гарячим томатним соусом на основі соку або томатної пасти. У рецептах нижче ми розглянемо останній варіант.

Рецепт лечо з томатною пастою


Інгредієнти:

  • болгарський перець - 1 кг;

  • печериці - 250 г;

  • томатна паста 300 г;

  • вода - 300 мл;

  • морква - 1 кг;

  • ріпчаста цибуля - 500 г;

  • сіль - за смаком;

  • цукор - 80 г;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • оцет - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    У каструльці розводимо водою томатну пасту і ставимо суміш на вогонь. Як тільки томатний соус почне закипати, приправляємо його сіллю і цукром.
    Поки соус вирує, нарізаємо цибулю невеликими шматочками. Аналогічним чином ріжемо болгарський перець і змішуємо всі інгредієнти в томатному соусі.
    На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому морква з грибами до золотистого кольору. Після, обсмажені інгредієнти разом з рослинним маслом перекладаємо в загальну каструлю з томатним соусом. Знову доводимо соус до кипіння і варимо лечо з томатною пастою і морквою 25 хвилин. В кінці готування додаємо оцет.
    Готові овочі в томатній підливі можна подавати до столу гарячими, відразу після приготування, можна остудити і покласти в герметичний контейнер, а можна і зовсім розлити по стерильним банкам і закатати на зиму.

    Лечо з кабачків з томатною пастою


    Інгредієнти:

  • томатна паста 300 г;

  • болгарський перець - 700 г;

  • томати - 700 г;

  • кабачки - 2-3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;

  • вода - 1 л;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ст.;

  • оцет - 125 мл;

  • рослинне масло - 250 мл


  • Лечо з томатною пастою
    Приготування
    Томатну пасту розвести у воді і змішуємо з сіллю, цукром, олією і оцтом. Ставимо соус на вогонь і варимо до закипання на середньому вогні, після чого залишаємо покипіти 10 хвилин, до загусання.
    Тим часом, приступимо до підготовки овочів. Перець для лечо з томатною пастою краще нарізати кільцями або півкільцями, цибулю - аналогічним чином, кабачки і помідори - кубиками. Як тільки всі овочеві інгредієнти будуть підготовлені, починаємо закладати їх у соус. Першими йдуть перець і ріпчасту цибулю, їх слід проварити протягом 10 хвилин. Далі додаємо помідори і кабачки і продовжуємо готування ще 15-20 хвилин.
    Готовий лечо пробуємо і додаємо необхідні спеції за смаком, якщо на те є потреба. Подавати лечо можна відразу, а можна закрити на зиму.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Болгарський перець - рецепти
    Болгарський перець - рецепти
    З болгарського перцю можна зробити безліч цікавих страв. Його можна фарширувати, тушкувати, запікати, консервувати, додавати в салати. Ось про всіх
    Лечо в мультиварці
    Лечо в мультиварці
    Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарських перців і томатного соку. І, звичайно ж, ми не змогли обійти варіанти його створення
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
    Лечо з огірків на зиму
    Лечо з огірків на зиму
    Лечо - традиційну угорську страву, основними інгредієнтами якого є помідори та солодкий перець. Також у нього додають баклажани, кабачки, моркву й
    Лечо з кабачків
    Лечо з кабачків
    Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього