Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лечо з огірків на зиму

Лечо з огірків на зиму

4-01-2015, 17:29
2 859
Лечо з огірків на зиму
Лечо - страва, що відбувається з угорських кулінарних традицій, в даний час популярно в багатьох країнах. Певним чином, це блюдо нагадує французький рататуй.
Лечо не має фіксованої рецептури, однак його незмінними і обов'язковими компонентами є солодкий перець, помідори і ріпчасту цибулю. Крім цього, до складу угорського лечо можуть входити і інші інгредієнти (наприклад, свиняче м'ясо, ковбаса, курячі яйця) і різноманітні овочі, в тому числі, наприклад, морква, кабачки і огірки.
В Росії і на іншому пострадянському просторі рецепт лечо з плином часу був підданий практичного переосмислення, тут це блюдо, як правило, готують дуже густим, у вегетаріанському варіанті і заготовляють на зиму.
Розповімо, як приготувати лечо з огірків, і як заготовити його на зиму.

Рецепт лечо з огірків з солодким перцем і помідорами


Інгредієнти:

  • огірки молоді дрібні - 1 кг;

  • стиглі червоні томати - близько 500 м;

  • солодкий перець - 5 шт.;

  • гострий червоний перець - 1 шт.;

  • часник - 5-8 зубчиків;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • насіння коріандру і кропу і запашного перцю;

  • гвоздика;

  • лавровий лист;

  • олія рослинна;

  • сіль.


  • Приготування
    Очищений цибулю і моркву злегка обсмажимо або спассеруем на рослинному маслі в глибокій сковороді на середньому вогні. Масла не шкодуємо.
    Помідори, солодкий і гіркий перець пропустимо через м'ясорубку (або скористаємося блендером, комбайном). Отриману суміш додаємо сіль за смаком, додаємо спеції і, помішуючи, доводимо в каструлі до кипіння. Поміщаємо туди ж нарізані кружечками огірки, після чого варимо ще протягом 3-х хвилин. Додаємо цибульно-морквяну пасеровку.
    Закладаємо в стерилізовані банки часник, а потім - овочеву суміш з огірками. Закриваємо банки стерилізованими кришками. Ставимо в таз з водою і стерилізуємо протягом 20 хвилин після закипання води в тазу. Закручуємо або закатуємо кришки і ставимо банки в перевернутому вигляді. Накриваємо старим покривалом до повного охолодження. Зберігаємо консерви при плюсовій температурі. У холодну пору року, особливо в кінці зими і на початку весни ці овочеві заготовки добре урізноманітнюють наше меню.
    До речі, замість або разом з огірками можна використовувати для приготування лечо молоденькі кабачки.
    Замість помідорів в приготуванні лечо з огірків на зиму можна використовувати томатну пасту у цьому варіанті перед кип'ятінням розведіть томат-пасту водою до консистенції рідкої сметани. Намагайтеся вибирати томат-пасту без консервуючих добавок, цей продукт - сам по собі чудовий консервант.

    Рецепт лечо з огірків для консервації на зиму


    Інгредієнти:

  • огірки - близько 25 кг;

  • помідори - близько 15 кг;

  • перець солодкий - 05 кг;

  • часник - 5-12 зубчиків;

  • оцет 5-9% - 1-15 ст. ложки;

  • масло рослинне - 50 мл;

  • цукор - 100 г;

  • перець червоний гострий;

  • насіння коріандру і кропу;

  • сіль - 2 ст. ложки з «гіркою».


  • Приготування
    Видалимо плодоніжки і насіння перцю. Пропустимо помідори і перець через м'ясорубку, часник дрібно наріжемо.
    Лечо з огірків на зиму
    Огірки і очищену цибулю наріжемо кружальцями. Томатно-перцеву суміш проварюємо в каструлі з додаванням цукру і спецій протягом 3-х хвилин після закипання. Додаємо нарізані огірки і кип'ятимо ще протягом 8-ми хвилин. Додаємо рослинне масло і оцет. Цибулю і часник розподіляємо в стерилізовані банки. Після чого закладаємо готову овочеву масу з огірками. Банки і закатуємо перевертаємо. Накриваємо старою ковдрою до повного охолодження.
    Лечо добре подавати з м'ясними або рибними стравами, а також з рисом, пастою та іншими гарнірами, в тому числі, бобовими, такі сполучення особливо цікаві для вегетаріанців різного спрямування.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Перець на зиму
    Перець на зиму
    Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
    Лечо з томатною пастою
    Лечо з томатною пастою
    Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з
    Лечо з кабачків
    Лечо з кабачків
    Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього
    Лечо з морквою
    Лечо з морквою
    Лечо - популярний угорське блюдо, основними інгредієнтами якого є помідори і болгарський перчик. А сьогодні ми додамо в традиційний рецепт ще і трохи