Лечо з огірків на зиму
Лечо - страва, що відбувається з угорських кулінарних традицій, в даний час популярно в багатьох країнах. Певним чином, це блюдо нагадує французький рататуй.
Лечо не має фіксованої рецептури, однак його незмінними і обов'язковими компонентами є солодкий перець, помідори і ріпчасту цибулю. Крім цього, до складу угорського лечо можуть входити і інші інгредієнти (наприклад, свиняче м'ясо, ковбаса, курячі яйця) і різноманітні овочі, в тому числі, наприклад, морква, кабачки і огірки.
В Росії і на іншому пострадянському просторі рецепт лечо з плином часу був підданий практичного переосмислення, тут це блюдо, як правило, готують дуже густим, у вегетаріанському варіанті і заготовляють на зиму.
Розповімо, як приготувати лечо з огірків, і як заготовити його на зиму.
Інгредієнти:
огірки молоді дрібні - 1 кг;
стиглі червоні томати - близько 500 м;
солодкий перець - 5 шт.;
гострий червоний перець - 1 шт.;
часник - 5-8 зубчиків;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
насіння коріандру і кропу і запашного перцю;
гвоздика;
лавровий лист;
олія рослинна;
сіль.
Приготування
Очищений цибулю і моркву злегка обсмажимо або спассеруем на рослинному маслі в глибокій сковороді на середньому вогні. Масла не шкодуємо.
Помідори, солодкий і гіркий перець пропустимо через м'ясорубку (або скористаємося блендером, комбайном). Отриману суміш додаємо сіль за смаком, додаємо спеції і, помішуючи, доводимо в каструлі до кипіння. Поміщаємо туди ж нарізані кружечками огірки, після чого варимо ще протягом 3-х хвилин. Додаємо цибульно-морквяну пасеровку.
Закладаємо в стерилізовані банки часник, а потім - овочеву суміш з огірками. Закриваємо банки стерилізованими кришками. Ставимо в таз з водою і стерилізуємо протягом 20 хвилин після закипання води в тазу. Закручуємо або закатуємо кришки і ставимо банки в перевернутому вигляді. Накриваємо старим покривалом до повного охолодження. Зберігаємо консерви при плюсовій температурі. У холодну пору року, особливо в кінці зими і на початку весни ці овочеві заготовки добре урізноманітнюють наше меню.
До речі, замість або разом з огірками можна використовувати для приготування лечо молоденькі кабачки.
Замість помідорів в приготуванні лечо з огірків на зиму можна використовувати томатну пасту у цьому варіанті перед кип'ятінням розведіть томат-пасту водою до консистенції рідкої сметани. Намагайтеся вибирати томат-пасту без консервуючих добавок, цей продукт - сам по собі чудовий консервант.
Інгредієнти:
огірки - близько 25 кг;
помідори - близько 15 кг;
перець солодкий - 05 кг;
часник - 5-12 зубчиків;
оцет 5-9% - 1-15 ст. ложки;
масло рослинне - 50 мл;
цукор - 100 г;
перець червоний гострий;
насіння коріандру і кропу;
сіль - 2 ст. ложки з «гіркою».
Приготування
Видалимо плодоніжки і насіння перцю. Пропустимо помідори і перець через м'ясорубку, часник дрібно наріжемо. Огірки і очищену цибулю наріжемо кружальцями. Томатно-перцеву суміш проварюємо в каструлі з додаванням цукру і спецій протягом 3-х хвилин після закипання. Додаємо нарізані огірки і кип'ятимо ще протягом 8-ми хвилин. Додаємо рослинне масло і оцет. Цибулю і часник розподіляємо в стерилізовані банки. Після чого закладаємо готову овочеву масу з огірками. Банки і закатуємо перевертаємо. Накриваємо старою ковдрою до повного охолодження.
Лечо добре подавати з м'ясними або рибними стравами, а також з рисом, пастою та іншими гарнірами, в тому числі, бобовими, такі сполучення особливо цікаві для вегетаріанців різного спрямування.
Лечо не має фіксованої рецептури, однак його незмінними і обов'язковими компонентами є солодкий перець, помідори і ріпчасту цибулю. Крім цього, до складу угорського лечо можуть входити і інші інгредієнти (наприклад, свиняче м'ясо, ковбаса, курячі яйця) і різноманітні овочі, в тому числі, наприклад, морква, кабачки і огірки.
В Росії і на іншому пострадянському просторі рецепт лечо з плином часу був підданий практичного переосмислення, тут це блюдо, як правило, готують дуже густим, у вегетаріанському варіанті і заготовляють на зиму.
Розповімо, як приготувати лечо з огірків, і як заготовити його на зиму.
Рецепт лечо з огірків з солодким перцем і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Очищений цибулю і моркву злегка обсмажимо або спассеруем на рослинному маслі в глибокій сковороді на середньому вогні. Масла не шкодуємо.
Помідори, солодкий і гіркий перець пропустимо через м'ясорубку (або скористаємося блендером, комбайном). Отриману суміш додаємо сіль за смаком, додаємо спеції і, помішуючи, доводимо в каструлі до кипіння. Поміщаємо туди ж нарізані кружечками огірки, після чого варимо ще протягом 3-х хвилин. Додаємо цибульно-морквяну пасеровку.
Закладаємо в стерилізовані банки часник, а потім - овочеву суміш з огірками. Закриваємо банки стерилізованими кришками. Ставимо в таз з водою і стерилізуємо протягом 20 хвилин після закипання води в тазу. Закручуємо або закатуємо кришки і ставимо банки в перевернутому вигляді. Накриваємо старим покривалом до повного охолодження. Зберігаємо консерви при плюсовій температурі. У холодну пору року, особливо в кінці зими і на початку весни ці овочеві заготовки добре урізноманітнюють наше меню.
До речі, замість або разом з огірками можна використовувати для приготування лечо молоденькі кабачки.
Замість помідорів в приготуванні лечо з огірків на зиму можна використовувати томатну пасту у цьому варіанті перед кип'ятінням розведіть томат-пасту водою до консистенції рідкої сметани. Намагайтеся вибирати томат-пасту без консервуючих добавок, цей продукт - сам по собі чудовий консервант.
Рецепт лечо з огірків для консервації на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Видалимо плодоніжки і насіння перцю. Пропустимо помідори і перець через м'ясорубку, часник дрібно наріжемо. Огірки і очищену цибулю наріжемо кружальцями. Томатно-перцеву суміш проварюємо в каструлі з додаванням цукру і спецій протягом 3-х хвилин після закипання. Додаємо нарізані огірки і кип'ятимо ще протягом 8-ми хвилин. Додаємо рослинне масло і оцет. Цибулю і часник розподіляємо в стерилізовані банки. Після чого закладаємо готову овочеву масу з огірками. Банки і закатуємо перевертаємо. Накриваємо старою ковдрою до повного охолодження.
Лечо добре подавати з м'ясними або рибними стравами, а також з рисом, пастою та іншими гарнірами, в тому числі, бобовими, такі сполучення особливо цікаві для вегетаріанців різного спрямування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Перець на зиму
Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
Лечо з томатною пастою
Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з
Лечо з кабачків
Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього
Лечо з морквою
Лечо - популярний угорське блюдо, основними інгредієнтами якого є помідори і болгарський перчик. А сьогодні ми додамо в традиційний рецепт ще і трохи