Перець на зиму
Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування перців на зиму.
Інгредієнти:
болгарський перець - 2 кг.
Для маринаду:
оцет 9 % - 150 мл;
вода - 1 л;
цукор - 05 ст.;
олія - 05 склянки;
сіль.
Приготування
У глибоку каструлю наливаємо воду, оцет, рослинне масло, кладемо цукор, сіль і ставимо на вогонь. Перці промиваємо, кожен овоч акуратно в декількох місцях наколюємо виделкою.
Як тільки наш маринад закипить, опускаємо кілька овочів в каструлю і даємо їм покипіти приблизно 5-7 хвилин. Потім, за допомогою щипців перекладаємо перці з маринаду в чисті банки, даємо рідини ще раз закипіти і вливаємо його в банки. Б
истро закатуємо, перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати. Далі кладемо в залишився маринад другу частину перців і повторюємо порядок дій. Як тільки всі банки охолонуть, переставляємо їх для зберігання в темне місце. Ось і все, мариновані перці на зиму готові!
Інгредієнти:
болгарський солодкий перець - 500 г;
червоний пекучий перець - 200 р;
часник - 300 г;
помідор - 500 г;
приправа хмелі-сунелі - 50 г;
сіль - 150 г;
рослинна олія - 50 мл
Приготування
З перцю акуратно видаляємо насіння і перекручуємо його разом з очищеним часником через м'ясорубку. Потім точно також подрібнюємо гіркий перчик і помідори. Усе ретельно розмішуємо, приправляємо сіллю і вливаємо олію, підсипаємо трохи запашної приправи, кладемо очищені волоські горіхи і зберігаємо цю закуску в прохолодному місці в щільно закритих банках. Можна овочі не перекручувати через м'ясорубку, а просто нарізати невеликими скибочками.
Інгредієнти:
болгарський перець - 30 шт.;
капуста білокачанна - 3 шт.;
гіркий перець - 1 шт.;
часник - 6 зубчиків;
морква - 3 шт.;
зелень.
Для розсолу на 1 банку:
рослинна олія - 05 склянки;
цукор - 1 ст.;
кухонна сіль - 2 ст. ложки;
оцет - 05 ст. ложки;
вода - 1 л.
Приготування
Солодкий перець обробляємо, видаляємо насіння і бланшируем його протягом 5 - 10 хвилин. Для цього кладемо перець в сітку і встановлюємо її над каструлею так, щоб овочі знаходилися над киплячою водою, але не стикалися з нею.
Капусту шаткуємо тонкими смужками, зелень, гіркий перець і моркву ретельно промиваємо. Потім моркву натираємо на крупній тертці, перець нарізаємо дрібними шматочками. Далі змішуємо підготовлені овочі і солимо за смаком. Отриманою начинкою щільно заповнюємо перці і кладемо їх у чистий посуд. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо холодною проточною водою і залишаємо обсихати.
У миску наливаємо воду, солимо, додаємо цукор, вливаємо рослинне масло і оцет. Потім все гарненько перемішуємо. Тепер беремо чисті банки, кладемо в них фаршировані перці , часничок і заливаємо розсолом. У велику каструлю наливаємо воду і кип'ятимо її на сильному вогні. Банку з перцями встановлюємо у каструлю з киплячою водою і стерилізуємо хвилин 5 - 10. Потім дістаємо її і швиденько закриваємо кришкою. Ось і все, перець, фарширований капустою на зиму готовий!
Інгредієнти:
стручковий гострий перець - 1 кг;
часник - 4 зубчики;
сіль -15 ст. ложки;
оцет - 50 мл;
чорний перець горошком - 5 шт.;
лавровий лист - 2 шт.
Приготування
Літрову банку промиваємо і стерилізуємо. Гострий стручковий перчик моєму, часник чистимо, а зелень кропу дрібно рубаємо. Тепер кидаємо в банку лавровий лист, горошини чорного перцю, часничок і укропчик. Зверху викладаємо гострий перець і заливаємо киплячою водою.
Далі додаємо сіль і додаємо оцет. Накриваємо кришкою і стерилізуємо протягом 10 хвилин, після чого швидко закатуємо, перевертаємо і даємо консервації охолонути.
Болгарський перець на зиму
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
У глибоку каструлю наливаємо воду, оцет, рослинне масло, кладемо цукор, сіль і ставимо на вогонь. Перці промиваємо, кожен овоч акуратно в декількох місцях наколюємо виделкою.
Як тільки наш маринад закипить, опускаємо кілька овочів в каструлю і даємо їм покипіти приблизно 5-7 хвилин. Потім, за допомогою щипців перекладаємо перці з маринаду в чисті банки, даємо рідини ще раз закипіти і вливаємо його в банки. Б
истро закатуємо, перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати. Далі кладемо в залишився маринад другу частину перців і повторюємо порядок дій. Як тільки всі банки охолонуть, переставляємо їх для зберігання в темне місце. Ось і все, мариновані перці на зиму готові!
Гострий маринований перець на зиму
Інгредієнти:
Приготування
З перцю акуратно видаляємо насіння і перекручуємо його разом з очищеним часником через м'ясорубку. Потім точно також подрібнюємо гіркий перчик і помідори. Усе ретельно розмішуємо, приправляємо сіллю і вливаємо олію, підсипаємо трохи запашної приправи, кладемо очищені волоські горіхи і зберігаємо цю закуску в прохолодному місці в щільно закритих банках. Можна овочі не перекручувати через м'ясорубку, а просто нарізати невеликими скибочками.
Перець, фарширований капустою на зиму
Інгредієнти:
Для розсолу на 1 банку:
Приготування
Солодкий перець обробляємо, видаляємо насіння і бланшируем його протягом 5 - 10 хвилин. Для цього кладемо перець в сітку і встановлюємо її над каструлею так, щоб овочі знаходилися над киплячою водою, але не стикалися з нею.
Капусту шаткуємо тонкими смужками, зелень, гіркий перець і моркву ретельно промиваємо. Потім моркву натираємо на крупній тертці, перець нарізаємо дрібними шматочками. Далі змішуємо підготовлені овочі і солимо за смаком. Отриманою начинкою щільно заповнюємо перці і кладемо їх у чистий посуд. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо холодною проточною водою і залишаємо обсихати.
У миску наливаємо воду, солимо, додаємо цукор, вливаємо рослинне масло і оцет. Потім все гарненько перемішуємо. Тепер беремо чисті банки, кладемо в них фаршировані перці , часничок і заливаємо розсолом. У велику каструлю наливаємо воду і кип'ятимо її на сильному вогні. Банку з перцями встановлюємо у каструлю з киплячою водою і стерилізуємо хвилин 5 - 10. Потім дістаємо її і швиденько закриваємо кришкою. Ось і все, перець, фарширований капустою на зиму готовий!
Гіркий перець на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Літрову банку промиваємо і стерилізуємо. Гострий стручковий перчик моєму, часник чистимо, а зелень кропу дрібно рубаємо. Тепер кидаємо в банку лавровий лист, горошини чорного перцю, часничок і укропчик. Зверху викладаємо гострий перець і заливаємо киплячою водою.
Далі додаємо сіль і додаємо оцет. Накриваємо кришкою і стерилізуємо протягом 10 хвилин, після чого швидко закатуємо, перевертаємо і даємо консервації охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Капуста з перцем на зиму
Домашні заготовки на зиму - це відмінне доповнення до меню, коли немає свіжих сезонних овочів. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
Перець, фарширований капустою
Перець, фарширований капустою - смачна закуска, яку можна подати до будь-якого гарніру: відвареної картоплі або рису, а також його можна
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Перець в томатному соку
Перець в томатному соку - дивовижна і смачна заготівля на зиму. Відмінно підійде до будь-якого гарніру, краще всього до картопляного пюре або вареної
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо
Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в