Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Перець на зиму

Перець на зиму

16-03-2015, 13:32
4 828
Перець на зиму
Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування перців на зиму.

Болгарський перець на зиму


Інгредієнти:

  • болгарський перець - 2 кг.


  • Для маринаду:

  • оцет 9 % - 150 мл;

  • вода - 1 л;

  • цукор - 05 ст.;

  • олія - 05 склянки;

  • сіль.


  • Приготування
    У глибоку каструлю наливаємо воду, оцет, рослинне масло, кладемо цукор, сіль і ставимо на вогонь. Перці промиваємо, кожен овоч акуратно в декількох місцях наколюємо виделкою.
    Як тільки наш маринад закипить, опускаємо кілька овочів в каструлю і даємо їм покипіти приблизно 5-7 хвилин. Потім, за допомогою щипців перекладаємо перці з маринаду в чисті банки, даємо рідини ще раз закипіти і вливаємо його в банки. Б
    истро закатуємо, перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати. Далі кладемо в залишився маринад другу частину перців і повторюємо порядок дій. Як тільки всі банки охолонуть, переставляємо їх для зберігання в темне місце. Ось і все, мариновані перці на зиму готові!

    Гострий маринований перець на зиму


    Інгредієнти:

  • болгарський солодкий перець - 500 г;

  • червоний пекучий перець - 200 р;

  • часник - 300 г;

  • помідор - 500 г;

  • приправа хмелі-сунелі - 50 г;

  • сіль - 150 г;

  • рослинна олія - 50 мл


  • Приготування
    З перцю акуратно видаляємо насіння і перекручуємо його разом з очищеним часником через м'ясорубку. Потім точно також подрібнюємо гіркий перчик і помідори. Усе ретельно розмішуємо, приправляємо сіллю і вливаємо олію, підсипаємо трохи запашної приправи, кладемо очищені волоські горіхи і зберігаємо цю закуску в прохолодному місці в щільно закритих банках. Можна овочі не перекручувати через м'ясорубку, а просто нарізати невеликими скибочками.

    Перець, фарширований капустою на зиму


    Інгредієнти:

  • болгарський перець - 30 шт.;

  • капуста білокачанна - 3 шт.;

  • гіркий перець - 1 шт.;

  • часник - 6 зубчиків;

  • морква - 3 шт.;

  • зелень.


  • Для розсолу на 1 банку:

  • рослинна олія - 05 склянки;

  • цукор - 1 ст.;

  • кухонна сіль - 2 ст. ложки;

  • оцет - 05 ст. ложки;

  • вода - 1 л.


  • Приготування
    Солодкий перець обробляємо, видаляємо насіння і бланшируем його протягом 5 - 10 хвилин. Для цього кладемо перець в сітку і встановлюємо її над каструлею так, щоб овочі знаходилися над киплячою водою, але не стикалися з нею.
    Капусту шаткуємо тонкими смужками, зелень, гіркий перець і моркву ретельно промиваємо. Потім моркву натираємо на крупній тертці, перець нарізаємо дрібними шматочками. Далі змішуємо підготовлені овочі і солимо за смаком. Отриманою начинкою щільно заповнюємо перці і кладемо їх у чистий посуд. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо холодною проточною водою і залишаємо обсихати.
    У миску наливаємо воду, солимо, додаємо цукор, вливаємо рослинне масло і оцет. Потім все гарненько перемішуємо. Тепер беремо чисті банки, кладемо в них фаршировані перці , часничок і заливаємо розсолом. У велику каструлю наливаємо воду і кип'ятимо її на сильному вогні. Банку з перцями встановлюємо у каструлю з киплячою водою і стерилізуємо хвилин 5 - 10. Потім дістаємо її і швиденько закриваємо кришкою. Ось і все, перець, фарширований капустою на зиму готовий!

    Гіркий перець на зиму


    Інгредієнти:

  • стручковий гострий перець - 1 кг;

  • часник - 4 зубчики;

  • сіль -15 ст. ложки;

  • Перець на зиму

  • оцет - 50 мл;

  • чорний перець горошком - 5 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Приготування
    Літрову банку промиваємо і стерилізуємо. Гострий стручковий перчик моєму, часник чистимо, а зелень кропу дрібно рубаємо. Тепер кидаємо в банку лавровий лист, горошини чорного перцю, часничок і укропчик. Зверху викладаємо гострий перець і заливаємо киплячою водою.
    Далі додаємо сіль і додаємо оцет. Накриваємо кришкою і стерилізуємо протягом 10 хвилин, після чого швидко закатуємо, перевертаємо і даємо консервації охолонути.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Капуста з перцем на зиму
    Капуста з перцем на зиму
    Домашні заготовки на зиму - це відмінне доповнення до меню, коли немає свіжих сезонних овочів. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
    Перець, фарширований капустою
    Перець, фарширований капустою
    Перець, фарширований капустою - смачна закуска, яку можна подати до будь-якого гарніру: відвареної картоплі або рису, а також його можна
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
    Перець в томатному соку
    Перець в томатному соку
    Перець в томатному соку - дивовижна і смачна заготівля на зиму. Відмінно підійде до будь-якого гарніру, краще всього до картопляного пюре або вареної
    Помідори на зиму - рецепти
    Помідори на зиму - рецепти
    Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в