Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лечо з помідорів на зиму

Лечо з помідорів на зиму

4-01-2015, 17:31
2 871
Лечо з помідорів на зиму
Лечо - досить популярне овочеве блюдо, яке прийшло до нас з Угорщини. Головними складовими цієї закуски є незмінно болгарський перчик і помідори. Але в наші дні рецептура цього блюда часто змінюється, його готують і густим, і більш рідким, солодкуватим і злегка гострим. Давайте розглянемо з вами кілька способів, як приготувати лечо з помідорів на зиму.

Лечо з моркви та помідорів


Інгредієнти:

  • помідори - 3 кг;

  • перець болгарський - 2 кг;

  • морква - 2 шт.;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • гвоздика - 10 шт.;

  • запашний перець горошком - 10 шт.;

  • часник - за смаком.


  • Приготування
    Болгарський перець добре промиваємо, видаляємо плодоніжку, очистити від насіння і шаткуємо тонкими смужками. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. З промитих помідорів акуратно знімаємо шкірку, опустивши їх на частку хвилини в киплячу воду. Очищені помідори розрізаємо дрібними шматочками, перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь.
    Доводимо томати до кипіння, а потім перетираємо через сито, щоб позбутися від насіння. У готовий томатний сік додаємо сіль, гвоздику, перчик горошком і перемішуємо. Підготовлений болгарський перець і моркву викладаємо в іншу каструлю і заливаємо акуратно гарячим томатним соком. Все добре перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо суміш ще 5-10 хвилин.
    Цим часом готуємо поки баночки: промиваємо їх, стерилізуємо будь-яким способом і ставимо на чисте кухонний рушник. Готове лечо з помідорів на зиму розкладаємо в гарячому вигляді в приготовлену тару, прикривають кришками і стерилізуємо банки. Потім укупориваем, перевертаємо і закутуємо до повного охолодження теплою ковдрою.

    Лечо з баклажанів та помідорів


    Інгредієнти:

  • помідори - 2 кг;

  • баклажани - 15 кг;

  • цибулина - 500 г;

  • морква - 500 г;

  • масло рослинне - 150 мл;

  • цукровий пісок - 2 ст. ложки;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • оцет 9 % - 1 ст. ложка;

  • лавровий листочок;

  • чорний перець горошком.


  • Приготування
    Помідори промиваємо і подрібнюємо блендером, попередньо знявши з них шкірку. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і замочуємо на 10 хвилин у холодній воді.
    А цим часом переходимо до підготовки баклажанів: краще всього вибирати для лечо молоді овочі, так як вони щільніше і набагато смачніше. Нарізаємо баклажани невеликими кубиками.
    Тепер викладаємо в каструлю томатне пюре , кидаємо сіль, цукровий пісок і виливаємо рослинне масло. Додаємо духмяний лавровий лист і кілька горошин чорного перчика. Потім ставимо посуд з вмістом на вогонь і кип'ятимо близько 20 хвилин.
    Через це час додаємо моркву, цибульку, баклажани, і тушкуємо овочі близько 15 хвилин. В кінці приготування вливаємо оцет, ретельно все перемішуємо і викладаємо в стерилізовані банки. Накриваємо тару кришками і ставимо у велику каструлю з водою. Стерилізуємо при температурі води 90 градусів приблизно 30 хвилин. Після цього закатуємо кришками і прибираємо після охолодження на кілька тижнів у прохолодне місце.

    Лечо з огірками та помідорами


    Інгредієнти:

  • помідори - 15 кг;

  • огірки - 25 кг;

  • часник - 4 зубчики;

  • Лечо з помідорів на зиму

  • мелений перець - 50 г;

  • цукровий пісок - 100 г;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • сіль - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Банки заздалегідь готуємо: промиваємо і стерилізуємо. Помідори миємо, обсушуємо і перекручуємо через м'ясорубку. Часник чистимо і дрібно шаткуємо, а огірки ріжемо напівкружечками. Потім перекладаємо томати в каструлю, додаємо цукор, сіль, перчик проварюємо на невеликому вогні хвилин 15. Після цього додаємо огірки і готуємо ще хвилин 10. В самому кінці вливаємо оцет, додаємо часник, розливаємо масу по банкам і закочує їх. Приблизно через місяць закуска готова.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Помідори на зиму - рецепти
    Помідори на зиму - рецепти
    Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо
    Лечо з томатною пастою
    Лечо з томатною пастою
    Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з
    Лечо з огірків на зиму
    Лечо з огірків на зиму
    Лечо - традиційну угорську страву, основними інгредієнтами якого є помідори та солодкий перець. Також у нього додають баклажани, кабачки, моркву й
    Лечо з кабачків
    Лечо з кабачків
    Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього
    Лечо з морквою
    Лечо з морквою
    Лечо - популярний угорське блюдо, основними інгредієнтами якого є помідори і болгарський перчик. А сьогодні ми додамо в традиційний рецепт ще і трохи