Лечо з помідорів на зиму
Лечо - досить популярне овочеве блюдо, яке прийшло до нас з Угорщини. Головними складовими цієї закуски є незмінно болгарський перчик і помідори. Але в наші дні рецептура цього блюда часто змінюється, його готують і густим, і більш рідким, солодкуватим і злегка гострим. Давайте розглянемо з вами кілька способів, як приготувати лечо з помідорів на зиму.
Інгредієнти:
помідори - 3 кг;
перець болгарський - 2 кг;
морква - 2 шт.;
сіль - 2 ст. ложки;
цукор - 3 ст. ложки;
гвоздика - 10 шт.;
запашний перець горошком - 10 шт.;
часник - за смаком.
Приготування
Болгарський перець добре промиваємо, видаляємо плодоніжку, очистити від насіння і шаткуємо тонкими смужками. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. З промитих помідорів акуратно знімаємо шкірку, опустивши їх на частку хвилини в киплячу воду. Очищені помідори розрізаємо дрібними шматочками, перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь.
Доводимо томати до кипіння, а потім перетираємо через сито, щоб позбутися від насіння. У готовий томатний сік додаємо сіль, гвоздику, перчик горошком і перемішуємо. Підготовлений болгарський перець і моркву викладаємо в іншу каструлю і заливаємо акуратно гарячим томатним соком. Все добре перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо суміш ще 5-10 хвилин.
Цим часом готуємо поки баночки: промиваємо їх, стерилізуємо будь-яким способом і ставимо на чисте кухонний рушник. Готове лечо з помідорів на зиму розкладаємо в гарячому вигляді в приготовлену тару, прикривають кришками і стерилізуємо банки. Потім укупориваем, перевертаємо і закутуємо до повного охолодження теплою ковдрою.
Інгредієнти:
помідори - 2 кг;
баклажани - 15 кг;
цибулина - 500 г;
морква - 500 г;
масло рослинне - 150 мл;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
сіль - 2 ст. ложки;
оцет 9 % - 1 ст. ложка;
лавровий листочок;
чорний перець горошком.
Приготування
Помідори промиваємо і подрібнюємо блендером, попередньо знявши з них шкірку. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і замочуємо на 10 хвилин у холодній воді.
А цим часом переходимо до підготовки баклажанів: краще всього вибирати для лечо молоді овочі, так як вони щільніше і набагато смачніше. Нарізаємо баклажани невеликими кубиками.
Тепер викладаємо в каструлю томатне пюре , кидаємо сіль, цукровий пісок і виливаємо рослинне масло. Додаємо духмяний лавровий лист і кілька горошин чорного перчика. Потім ставимо посуд з вмістом на вогонь і кип'ятимо близько 20 хвилин.
Через це час додаємо моркву, цибульку, баклажани, і тушкуємо овочі близько 15 хвилин. В кінці приготування вливаємо оцет, ретельно все перемішуємо і викладаємо в стерилізовані банки. Накриваємо тару кришками і ставимо у велику каструлю з водою. Стерилізуємо при температурі води 90 градусів приблизно 30 хвилин. Після цього закатуємо кришками і прибираємо після охолодження на кілька тижнів у прохолодне місце.
Інгредієнти:
помідори - 15 кг;
огірки - 25 кг;
часник - 4 зубчики;
мелений перець - 50 г;
цукровий пісок - 100 г;
оцет - 1 ст. ложка;
сіль - 2 ст. ложки.
Приготування
Банки заздалегідь готуємо: промиваємо і стерилізуємо. Помідори миємо, обсушуємо і перекручуємо через м'ясорубку. Часник чистимо і дрібно шаткуємо, а огірки ріжемо напівкружечками. Потім перекладаємо томати в каструлю, додаємо цукор, сіль, перчик проварюємо на невеликому вогні хвилин 15. Після цього додаємо огірки і готуємо ще хвилин 10. В самому кінці вливаємо оцет, додаємо часник, розливаємо масу по банкам і закочує їх. Приблизно через місяць закуска готова.
Лечо з моркви та помідорів
Інгредієнти:
Приготування
Болгарський перець добре промиваємо, видаляємо плодоніжку, очистити від насіння і шаткуємо тонкими смужками. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. З промитих помідорів акуратно знімаємо шкірку, опустивши їх на частку хвилини в киплячу воду. Очищені помідори розрізаємо дрібними шматочками, перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь.
Доводимо томати до кипіння, а потім перетираємо через сито, щоб позбутися від насіння. У готовий томатний сік додаємо сіль, гвоздику, перчик горошком і перемішуємо. Підготовлений болгарський перець і моркву викладаємо в іншу каструлю і заливаємо акуратно гарячим томатним соком. Все добре перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо суміш ще 5-10 хвилин.
Цим часом готуємо поки баночки: промиваємо їх, стерилізуємо будь-яким способом і ставимо на чисте кухонний рушник. Готове лечо з помідорів на зиму розкладаємо в гарячому вигляді в приготовлену тару, прикривають кришками і стерилізуємо банки. Потім укупориваем, перевертаємо і закутуємо до повного охолодження теплою ковдрою.
Лечо з баклажанів та помідорів
Інгредієнти:
Приготування
Помідори промиваємо і подрібнюємо блендером, попередньо знявши з них шкірку. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і замочуємо на 10 хвилин у холодній воді.
А цим часом переходимо до підготовки баклажанів: краще всього вибирати для лечо молоді овочі, так як вони щільніше і набагато смачніше. Нарізаємо баклажани невеликими кубиками.
Тепер викладаємо в каструлю томатне пюре , кидаємо сіль, цукровий пісок і виливаємо рослинне масло. Додаємо духмяний лавровий лист і кілька горошин чорного перчика. Потім ставимо посуд з вмістом на вогонь і кип'ятимо близько 20 хвилин.
Через це час додаємо моркву, цибульку, баклажани, і тушкуємо овочі близько 15 хвилин. В кінці приготування вливаємо оцет, ретельно все перемішуємо і викладаємо в стерилізовані банки. Накриваємо тару кришками і ставимо у велику каструлю з водою. Стерилізуємо при температурі води 90 градусів приблизно 30 хвилин. Після цього закатуємо кришками і прибираємо після охолодження на кілька тижнів у прохолодне місце.
Лечо з огірками та помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Банки заздалегідь готуємо: промиваємо і стерилізуємо. Помідори миємо, обсушуємо і перекручуємо через м'ясорубку. Часник чистимо і дрібно шаткуємо, а огірки ріжемо напівкружечками. Потім перекладаємо томати в каструлю, додаємо цукор, сіль, перчик проварюємо на невеликому вогні хвилин 15. Після цього додаємо огірки і готуємо ще хвилин 10. В самому кінці вливаємо оцет, додаємо часник, розливаємо масу по банкам і закочує їх. Приблизно через місяць закуска готова.
Рекомендуємо добрі рецепти
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо
Лечо з томатною пастою
Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з
Лечо з огірків на зиму
Лечо - традиційну угорську страву, основними інгредієнтами якого є помідори та солодкий перець. Також у нього додають баклажани, кабачки, моркву й
Лечо з кабачків
Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього
Лечо з морквою
Лечо - популярний угорське блюдо, основними інгредієнтами якого є помідори і болгарський перчик. А сьогодні ми додамо в традиційний рецепт ще і трохи