Помідори на зиму - рецепти
Давайте розглянемо з вами рецепти консервування помідорів на зиму. Така закуска відмінно різноманітить ваш стіл і підійде до вареної картоплі і макаронів.
Інгредієнти:
помідори - 1 кг;
олія - 05 склянки;
лавровий лист;
цибулина - 1 шт.
Для маринаду:
вода - 1 л;
оцет - 3 ст. ложки;
сіль харчова -5 ч. ложок;
цукор - 2 ст. ложки;
гвоздика сушена;
лавровий лист.
Приготування
Каструлю наповнюємо водою, кип'ятимо, вливаємо оцет, висипаємо цукор, сіль, гвоздику, кладемо лавровий лист. Кип'ятимо все буквально хвилинку і знімаємо готовий маринад з плити. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і шаткуємо кільцями. Тепер на дно чистої банки кладемо помідори, зверху цибулю і лавровий лист. У такому ж порядку повторюємо все до самого верху. Можете, за бажанням, додати часничок.
Після цього заливаємо все маринадом і щільно закриваємо кришками. Ставимо банки на водяну баню і стерилізуємо 10 хвилин. Тепер акуратно дістаємо банки, доливаємо рослинне масло, закатуємо кришками і ставимо на зберігання на зиму в будь прохолодне місце.
Інгредієнти:
помідори - 15 кг;
часник - 3 зубчики;
спеції - за смаком;
оливкова олія;
зелень розмарину і прованські трави - за смаком.
Приготування
Помідори промиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо серцевиною. Потім викладаємо томати на застелене папером деко, солимо і присипаємо перцем. На кожен помідор капаємо по крапельці оливкового масла і ставимо деко в духовку. Сушимо томати 5-8 годин, залишивши дверцята духової шафи трохи прочиненими. Готові в'ялені помідори виймаємо з духовки і даємо охолонути.
Часник чистимо, нарізаємо часточками. У банку наливаємо трохи оливкового масла, кладемо часник, гілочки розмарину і наповнюємо на 1/3 частину помідорами. Потім знову поливаємо маслом і присипаємо спеціями. Точно також викладаємо решта помідори і злегка утрамбовуємо їх. Зберігаємо консервацію в холодильнику.
Інгредієнти:
помідори зелені - 1 кг;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
часник - 3 зубчики;
оцет - 100 мл;
хрінові листя;
кріп, селера.
Для розсолу:
вода - 15 л;
сіль - 15 ст. ложки;
цукор - 3 ст. ложки;
лавровий лист - 3 шт.;
перець горошком.
Приготування
В чисті банки викладаємо на дно листя хрону і гілочки кропу, часник, заливаємо маслом і оцтом. Потім укладаємо помідори, цибулю ріжемо кільцями і кладемо поверх томатів. Воду з цукром, сіллю і спеціями кип'ятимо і заливаємо овочі. Банки накриваємо кришками, стерилізуємо 25 хвилин у киплячій воді, закатуємо, вкриваємо і залишаємо остигати.
Рецепт маринованих помідорів на зиму
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Каструлю наповнюємо водою, кип'ятимо, вливаємо оцет, висипаємо цукор, сіль, гвоздику, кладемо лавровий лист. Кип'ятимо все буквально хвилинку і знімаємо готовий маринад з плити. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і шаткуємо кільцями. Тепер на дно чистої банки кладемо помідори, зверху цибулю і лавровий лист. У такому ж порядку повторюємо все до самого верху. Можете, за бажанням, додати часничок.
Після цього заливаємо все маринадом і щільно закриваємо кришками. Ставимо банки на водяну баню і стерилізуємо 10 хвилин. Тепер акуратно дістаємо банки, доливаємо рослинне масло, закатуємо кришками і ставимо на зберігання на зиму в будь прохолодне місце.
Рецепт в'ялених помідорів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Помідори промиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо серцевиною. Потім викладаємо томати на застелене папером деко, солимо і присипаємо перцем. На кожен помідор капаємо по крапельці оливкового масла і ставимо деко в духовку. Сушимо томати 5-8 годин, залишивши дверцята духової шафи трохи прочиненими. Готові в'ялені помідори виймаємо з духовки і даємо охолонути.
Часник чистимо, нарізаємо часточками. У банку наливаємо трохи оливкового масла, кладемо часник, гілочки розмарину і наповнюємо на 1/3 частину помідорами. Потім знову поливаємо маслом і присипаємо спеціями. Точно також викладаємо решта помідори і злегка утрамбовуємо їх. Зберігаємо консервацію в холодильнику.
Рецепт приготування зелених помідорів на зиму
Інгредієнти:
Для розсолу:
Приготування
В чисті банки викладаємо на дно листя хрону і гілочки кропу, часник, заливаємо маслом і оцтом. Потім укладаємо помідори, цибулю ріжемо кільцями і кладемо поверх томатів. Воду з цукром, сіллю і спеціями кип'ятимо і заливаємо овочі. Банки накриваємо кришками, стерилізуємо 25 хвилин у киплячій воді, закатуємо, вкриваємо і залишаємо остигати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки на зиму з огірків
Всі ми звикли до того, що обов'язковим атрибутом зимового святкового столу обов'язково є мариновані огірочки. Але повірте, спробувавши закрутити ці
Рецепт в'ялених помідорів на зиму
В'ялені помідори - це прекрасний спосіб зберегти соковиті томати для різних зиязиках страв. Їх використовують в приготуванні супів, пасти, салатів і
Перець на зиму
Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків
Огірки в томатному соку
Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними
Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в