Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Помідори на зиму - рецепти

Помідори на зиму - рецепти

16-03-2015, 10:29
3 370
Помідори на зиму - рецепти
Давайте розглянемо з вами рецепти консервування помідорів на зиму. Така закуска відмінно різноманітить ваш стіл і підійде до вареної картоплі і макаронів.

Рецепт маринованих помідорів на зиму


Інгредієнти:

  • помідори - 1 кг;

  • олія - 05 склянки;

  • лавровий лист;

  • цибулина - 1 шт.


  • Для маринаду:

  • вода - 1 л;

  • оцет - 3 ст. ложки;

  • сіль харчова -5 ч. ложок;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • гвоздика сушена;

  • лавровий лист.


  • Приготування
    Каструлю наповнюємо водою, кип'ятимо, вливаємо оцет, висипаємо цукор, сіль, гвоздику, кладемо лавровий лист. Кип'ятимо все буквально хвилинку і знімаємо готовий маринад з плити. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і шаткуємо кільцями. Тепер на дно чистої банки кладемо помідори, зверху цибулю і лавровий лист. У такому ж порядку повторюємо все до самого верху. Можете, за бажанням, додати часничок.
    Після цього заливаємо все маринадом і щільно закриваємо кришками. Ставимо банки на водяну баню і стерилізуємо 10 хвилин. Тепер акуратно дістаємо банки, доливаємо рослинне масло, закатуємо кришками і ставимо на зберігання на зиму в будь прохолодне місце.

    Рецепт в'ялених помідорів на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори - 15 кг;

  • часник - 3 зубчики;

  • спеції - за смаком;

  • оливкова олія;

  • зелень розмарину і прованські трави - за смаком.


  • Приготування
    Помідори промиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо серцевиною. Потім викладаємо томати на застелене папером деко, солимо і присипаємо перцем. На кожен помідор капаємо по крапельці оливкового масла і ставимо деко в духовку. Сушимо томати 5-8 годин, залишивши дверцята духової шафи трохи прочиненими. Готові в'ялені помідори виймаємо з духовки і даємо охолонути.
    Часник чистимо, нарізаємо часточками. У банку наливаємо трохи оливкового масла, кладемо часник, гілочки розмарину і наповнюємо на 1/3 частину помідорами. Потім знову поливаємо маслом і присипаємо спеціями. Точно також викладаємо решта помідори і злегка утрамбовуємо їх. Зберігаємо консервацію в холодильнику.

    Рецепт приготування зелених помідорів на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори зелені - 1 кг;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • оцет - 100 мл;

  • хрінові листя;

  • кріп, селера.


  • Для розсолу:

  • вода - 15 л;

  • сіль - 15 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • Помідори на зиму - рецепти

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • перець горошком.


  • Приготування
    В чисті банки викладаємо на дно листя хрону і гілочки кропу, часник, заливаємо маслом і оцтом. Потім укладаємо помідори, цибулю ріжемо кільцями і кладемо поверх томатів. Воду з цукром, сіллю і спеціями кип'ятимо і заливаємо овочі. Банки накриваємо кришками, стерилізуємо 25 хвилин у киплячій воді, закатуємо, вкриваємо і залишаємо остигати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заготовки на зиму з огірків
    Заготовки на зиму з огірків
    Всі ми звикли до того, що обов'язковим атрибутом зимового святкового столу обов'язково є мариновані огірочки. Але повірте, спробувавши закрутити ці
    Рецепт в'ялених помідорів на зиму
    Рецепт в'ялених помідорів на зиму
    В'ялені помідори - це прекрасний спосіб зберегти соковиті томати для різних зиязиках страв. Їх використовують в приготуванні супів, пасти, салатів і
    Перець на зиму
    Перець на зиму
    Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
    Огірки з кетчупом чилі
    Огірки з кетчупом чилі
    У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків
    Огірки в томатному соку
    Огірки в томатному соку
    Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в