Рецепт в'ялених помідорів на зиму
В'ялені помідори - дуже цінний і делікатесний продукт, який коштує не дуже дешево. До того ж це хороший спосіб зберегти ці соковиті, яскраво - червоні плоди для різних зиязиках страв. Давайте розглянемо з вами, як зробити в'ялені помідори і отримати не тільки ароматну і смачну закуску, але і чудову начинку для страв: пасти, салату з в'яленими помідорами , супу і т. д.
Інгредієнти:
помідори - 15 кг;
морська сіль - за смаком;
суміш перців - за смаком;
цукровий пісок - 1 ч. ложка;
часник - 3 зубчики;
базилік сушений - за бажанням;
оливкова олія - 6 ст. ложок.
Приготування
Розглянемо найпростіший спосіб приготувати в'ялені помідори. Томати гарненько промиваємо, витираємо рушником і розрізаємо на 2 частини. Акуратно видаляємо плодоніжки і серцевиною, а потім викладаємо їх на деко застелений. Помідори додаємо сіль за смаком і посипаємо сумішшю меленого перцю. Духовку розігріваємо заздалегідь до 100 градусів. На кожну скибочку помідора капаємо трохи оливкової олії і відправляємо блюдо в духовку. Підсушуємо помідори протягом 8 годин, постійно стежачи за тим, щоб помідори не висохли. Далі обережно виймаємо в'ялені помідори і даємо їм охолонути. Цим часом чистимо часник і нарізаємо його часточками.
В чисту банку наливаємо трохи оливкової олії, додаємо гілочки розмарину і часничок. Заповнюємо ємність приблизно на 1/3 частину помідорами і знову поливаємо олією і посипаємо рясно спеціями. Викладаємо зверху ще частину помідорів, посипаючи спеціями і поливаючи маслом. Потім все злегка утрамбовуємо і герметично закрити. Перевертаємо банки верх дном і накриваємо рушником, залишаючи їх до тих пір, поки вони остаточно не охолонуть. Тепер ми розповімо, як зберігати в'ялені помідори. Зберігаємо банки тільки в темному місці. А вже відкриті банки з помідорами зберігаємо тільки в холодильнику.
Інгредієнти:
орегано сушений - за смаком;
помідори - 4 шт.;
базилік сушений - за смаком;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
сіль - за смаком;
петрушка сушена - за смаком.
Приготування
Отже, для приготування в'ялених помідорів беремо томати, промиваємо їх, обсушуємо, ріжемо навпіл і викладаємо у форму для випічки зрізом вгору. Посипаємо зверху сухою зеленню і запікаємо 15 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Після цього зливаємо сік, що виділився, і знову поміщаємо помідори в духовку на 8 хвилин. Цим часом чистимо часник, нарізаємо його тонкими пластинками і кладемо на дно банки. Туди ж складаємо запечені помідори, і заливаємо все соком, що виділився. Щільно закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на добу.
Інгредієнти:
помідори - 300 г;
трави і спеції - за смаком;
часник - 3 зубчики;
олія оливкова - 30 мл
Приготування
Помідори промиваємо, розрізаємо навпіл і складаємо в блюдо з високими бортиками зрізами вгору. Посипаємо томати спеціями і поливаємо зверху маслом. Мікрохвильовку виставляємо на повну потужність і ставимо в неї страву з помідорами приблизно на 5 хвилин, включивши режим «Випічка». Коли пролунає сигнал готовності, залишаємо все в мікрохвильовій печі остигати ще на 10 хвилин. Потім, дістаємо помідори, зливаємо в баночку виділився з них сік, і відправляємо томати ще на кілька хвилин назад в мікрохвильовку. Часник чистимо, нарізаємо тонкими пластинками. Помідорний сік з маслом трохи додаємо сіль за смаком. Томати укладаємо в чисту скляну банку, додаємо скибочки часнику і заливаємо все це соком з маслом. Закриваємо банку щільно кришкою і ставимо на добу в холодильник.
Рецепт в'ялених помідорів на зиму з маслом
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо найпростіший спосіб приготувати в'ялені помідори. Томати гарненько промиваємо, витираємо рушником і розрізаємо на 2 частини. Акуратно видаляємо плодоніжки і серцевиною, а потім викладаємо їх на деко застелений. Помідори додаємо сіль за смаком і посипаємо сумішшю меленого перцю. Духовку розігріваємо заздалегідь до 100 градусів. На кожну скибочку помідора капаємо трохи оливкової олії і відправляємо блюдо в духовку. Підсушуємо помідори протягом 8 годин, постійно стежачи за тим, щоб помідори не висохли. Далі обережно виймаємо в'ялені помідори і даємо їм охолонути. Цим часом чистимо часник і нарізаємо його часточками.
В чисту банку наливаємо трохи оливкової олії, додаємо гілочки розмарину і часничок. Заповнюємо ємність приблизно на 1/3 частину помідорами і знову поливаємо олією і посипаємо рясно спеціями. Викладаємо зверху ще частину помідорів, посипаючи спеціями і поливаючи маслом. Потім все злегка утрамбовуємо і герметично закрити. Перевертаємо банки верх дном і накриваємо рушником, залишаючи їх до тих пір, поки вони остаточно не охолонуть. Тепер ми розповімо, як зберігати в'ялені помідори. Зберігаємо банки тільки в темному місці. А вже відкриті банки з помідорами зберігаємо тільки в холодильнику.
Рецепт в'ялених помідорів
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування в'ялених помідорів беремо томати, промиваємо їх, обсушуємо, ріжемо навпіл і викладаємо у форму для випічки зрізом вгору. Посипаємо зверху сухою зеленню і запікаємо 15 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Після цього зливаємо сік, що виділився, і знову поміщаємо помідори в духовку на 8 хвилин. Цим часом чистимо часник, нарізаємо його тонкими пластинками і кладемо на дно банки. Туди ж складаємо запечені помідори, і заливаємо все соком, що виділився. Щільно закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на добу.
В'ялені помідори в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Помідори промиваємо, розрізаємо навпіл і складаємо в блюдо з високими бортиками зрізами вгору. Посипаємо томати спеціями і поливаємо зверху маслом. Мікрохвильовку виставляємо на повну потужність і ставимо в неї страву з помідорами приблизно на 5 хвилин, включивши режим «Випічка». Коли пролунає сигнал готовності, залишаємо все в мікрохвильовій печі остигати ще на 10 хвилин. Потім, дістаємо помідори, зливаємо в баночку виділився з них сік, і відправляємо томати ще на кілька хвилин назад в мікрохвильовку. Часник чистимо, нарізаємо тонкими пластинками. Помідорний сік з маслом трохи додаємо сіль за смаком. Томати укладаємо в чисту скляну банку, додаємо скибочки часнику і заливаємо все це соком з маслом. Закриваємо банку щільно кришкою і ставимо на добу в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
В'ялені помідори - рецепт
Помідори вже давно зайняли своє місце на наших столах. Ми вживаємо їх свіжими, додаємо в салати, супи, закуски, другі страви, солимо на зиму.
В'ялені баклажани
В'ялені баклажани - це проста і смачна закуска до горілочки або до гарячої картоплі, яка без сумніву сподобається багатьом. І ми зараз вам розповімо,
Страви з помідорів
Помідори - такий універсальний продукт, який широко використовують в кулінарії. Їх подають свіжими, маринованими, використовують у салатах, в
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Помідори у власному соку
Як зберегти помідори до наступного літа? Є хороший спосіб заготівлі - помідори у власному соку. Плоди у таких заготовках зберігають всі свої корисні
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо