Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » В'ялені помідори - рецепт

В'ялені помідори - рецепт

18-03-2015, 09:29
2 129
В'ялені помідори - рецепт
Помідори давно і міцно влаштувалися на наших столах. Ми не можемо уявити собі літній обід або вечеря без свіжих помідорів або салату з них. Взимку будь гарнір або м'ясну страву не можна уявити без солоних або маринованих помідор. Вони присутні майже в кожному рецепті: від звичайного бутерброда до хитромудрої гарячої закуски.
Якщо ж ви хочете внести різноманітність у свій раціон, ми розповімо, як зробити в'ялені помідори будинку і тим самим отримати не тільки смачну і ароматну закуску, але і чудову начинку для будь-якої страви. В'ялені помідори можна використовувати при приготуванні пасти, супу і салату, з м'ясом і рибою вони теж прекрасно поєднуються.

В'ялені помідори в духовці


Отже, якщо ви вирішили приготувати незвичайну закуску на своїй кухні, рецепт приготування в'ялених томатів в духовці доведеться вельми до речі.
Інгредієнти:

  • помідори - 1 кг;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль морська - 1/2 ч. ложки;

  • орегано - 1 ч. ложка;

  • чебрець - 3 г;

  • олія рослинна або оливкова - 50 мл


  • Приготування
    Перед тим як почати робити в'ялені помідори, потрібно вибрати хороші стиглі овочі, бажано одного розміру. Коли помідори відібрані, помийте їх, обсушити і розрізати на половинки. Потім за допомогою чайної ложки видаліть з половинок середину.
    Часник очистіть і наріжте тонкими смужками. Сіль і сушені трави змішайте. Тепер розкладіть половинки помідорів на деко, в кожну з них насипте трохи суміші з трав і солі і покладіть одну-дві смужки часнику. В кожну часточку налийте декілька крапель масла.
    Поставте деко з помідорами в духовку і готуйте на самій низькій температурі. У вас піде на це приблизно 3-4 години, але все залежить від духовки, так що стежте, щоб помідори не підгоріли і не пересушились. Зберігати в'ялені помідори можна в скляній банці в холодильнику.

    В'ялені помідори в мікрохвильовці


    Якщо у вас є мікрохвильова піч і ви хочете приготувати в'ялені помідори, але не бажаєте витрачати на це декілька годин, ми поділимося способом, як готувати в'ялені помідори в мікрохвильовці.
    Інгредієнти:

  • помідори - 4 шт.;

  • трави і спеції (будь-які) - 2 ч. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Помідори помийте, розріжте навпіл і покладіть на блюдо з бортиками розрізами вгору. Посипте спеціями і полийте олією. Виставте мікрохвильову піч на повну потужність і поставте в неї страву з помідорами на 5 хвилин. Коли час закінчиться, залиште все в мікрохвильовій печі ще на 10 хвилин.
    Потім дістаньте помідори, злийте в баночку виділився з низ сік разом з маслом, і відправте тому в мікрохвильовку ще на кілька хвилин. Часник наріжте тонкими пластинками. Сік з помідорів з олією трохи посоліть. Томати покладіть у скляну банку, додайте скибочки часнику і залийте все це соком з маслом. Закрийте банку кришкою і поставте в холодильник на 12 годин.

    В'ялені помідори в олії - рецепт


    Відмінні в'ялені помідори в домашніх умовах виходять, якщо приготувати їх в олії з травами.
    Інгредієнти:

  • помідори - 1 кг;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • оливкова або рослинне масло - 05 л;

  • чорний мелений перець, морська сіль, сухі трави.


  • Приготування
    Помідори помийте і обсушіть. Розріжте на половинки або четвертинки і видалити з них серцевину. Викладіть помідори на деко, застелений пергаментним папером, так, щоб вони щільно прилягали один до одного. Посоліть і поперчіть.
    У кожну частину помідора капніть кілька крапель олії і відправте деко в духовку, нагріту до 60-100 градусів.
    В'ялені помідори - рецепт
    Сушіть томати 5-8 годин, все залежить від потужності духовки і розміру помідорів.
    Коли помідори будуть готові, вони значно зменшаться в розмірах, покладіть їх у банки, на дно яких укладіть шматочки часнику, трави і капніть трохи олії. Заповніть 1/3 банки помідорами, налийте трохи олії, додайте спеції і помідори. Чергуйте інгредієнти таким чином, поки банку не наповниться. В кінці трохи утрамбуйте помідори і залийте так, щоб масло повністю покрило.
    Закрийте банки і відправте в холодильник або в прохолодне, темне місце.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тілапія в духовці
    Тілапія в духовці
    Смачне дієтичне м'ясо і доступна ціна, зробили тилапию однією з найбільш популярних видів риб. Рецепти тілапії в духовці ми розглянемо в цій статті.
    Фаршировані помідори в духовці
    Фаршировані помідори в духовці
    Помідори - дуже поширений овоч. А тому страви з нього можна готувати цілий рік. Звичайно, найчастіше томати додають у салати або маринують. Ми ж
    В'ялені баклажани
    В'ялені баклажани
    В'ялені баклажани - це проста і смачна закуска до горілочки або до гарячої картоплі, яка без сумніву сподобається багатьом. І ми зараз вам розповімо,
    Рецепт в'ялених помідорів на зиму
    Рецепт в'ялених помідорів на зиму
    В'ялені помідори - це прекрасний спосіб зберегти соковиті томати для різних зиязиках страв. Їх використовують в приготуванні супів, пасти, салатів і
    Помідори на зиму - рецепти
    Помідори на зиму - рецепти
    Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо
    Салат «Капрезе»
    Салат «Капрезе»
    Салат «Капрезе» По популярності салат «Капрезе» («Insalata Caprese») в Італії, порівнянний з нашим «Олів'є». Цей легкий салатик, якими можна