В'ялені баклажани
В'ялені баклажани - це відмінна закуска до горілочки або до гарячої картоплі. Давайте розглянемо, як же її приготувати!
Інгредієнти:
баклажан - 500 г;
сіль - за смаком.
Для заливки:
паприка солодка, червоний пекучий перець, розмарин - за смаком;
рослинна олія - 150 мл;
часник - 3 зубчики;
базилік - 05 ч. ложки.
Приготування
Зараз ми розповімо, як приготувати в'ялені баклажани. Овочі чистимо, нарізаємо тонкими невеликими шматочками, солимо за смаком і залишаємо хвилин на 20 щоб з них вийшла вся гіркота. Після цього обережно зливаємо сік, що виділився, і бланшируем баклажани протягом декількох хвилин в злегка підсоленій кип'яченій воді. Потім обережно виймаємо їх, розкладаємо на деко і сушимо в духовці 3 години при температурі 50 градусів. Поки готуються баклажани, готуємо з вами заливку: змішуємо в окремій чашці рослинне масло, трохи базиліка, солодку паприку, розмарин, видавлений через прес часник і червоний пекучий перець. Коли наші баклажани як слід підів'януть, тобто стануть сухуватими зовні, але мягковатими всередині, перекладаємо їх в чисту баночку, заливаємо приготовленої раніше заливкою і ставимо на кілька годин в холодильник. Чим довше вони там постоять, тим смачніше і насиченішим вийдуть.
Інгредієнти:
баклажан - 300 г;
зелена цибуля - за смаком;
підсмажений кунжут - 1 ст. ложка.
Для заправки:
соєвий соус - 1 ст. ложка;
рисовий оцет - 1 ст. ложка;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - за смаком;
мелений червоний перець - 05 ч. ложки.
Приготування
Баклажани нарізаємо на смужки, викладаємо в спеціальний посуд для мікрохвильовки, трохи підсолюємо і, готуємо на повній
потужності в СВЧ-печі протягом 10 хвилин, або ж відварюємо на пару. Потім викладаємо приготовані смужки баклажанів в друшляк, або відкидаємо на сито, щоб з них стекла вся вода. Поки баклажани остигають, готуємо з вами заправку. Для цього змішуємо соєвий соус з рослинним маслом, оцтом, цукром і гострим червоним меленим перцем. До ще теплим баклажанів додаємо дрібненько нарізану зелену цибулю, заздалегідь підсмажений кунжут, розмішуємо і поливаємо заправкою. Ще раз добре перемішуємо і приминаем так, щоб всі баклажани, як слід, просочилися заправкою. Ставимо закуску в холодильник приблизно на 30 хвилин. Баклажани по-корейськи готові. А якщо вам раптом набридне цей салат, то ви можете розкласти його по маленьких баночках, простерилізувати 20 хвилин і закатати кришками.
Рецепт в'ялених баклажан
Інгредієнти:
Для заливки:
Приготування
Зараз ми розповімо, як приготувати в'ялені баклажани. Овочі чистимо, нарізаємо тонкими невеликими шматочками, солимо за смаком і залишаємо хвилин на 20 щоб з них вийшла вся гіркота. Після цього обережно зливаємо сік, що виділився, і бланшируем баклажани протягом декількох хвилин в злегка підсоленій кип'яченій воді. Потім обережно виймаємо їх, розкладаємо на деко і сушимо в духовці 3 години при температурі 50 градусів. Поки готуються баклажани, готуємо з вами заливку: змішуємо в окремій чашці рослинне масло, трохи базиліка, солодку паприку, розмарин, видавлений через прес часник і червоний пекучий перець. Коли наші баклажани як слід підів'януть, тобто стануть сухуватими зовні, але мягковатими всередині, перекладаємо їх в чисту баночку, заливаємо приготовленої раніше заливкою і ставимо на кілька годин в холодильник. Чим довше вони там постоять, тим смачніше і насиченішим вийдуть.
В'ялені баклажани по-корейськи
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Баклажани нарізаємо на смужки, викладаємо в спеціальний посуд для мікрохвильовки, трохи підсолюємо і, готуємо на повній
потужності в СВЧ-печі протягом 10 хвилин, або ж відварюємо на пару. Потім викладаємо приготовані смужки баклажанів в друшляк, або відкидаємо на сито, щоб з них стекла вся вода. Поки баклажани остигають, готуємо з вами заправку. Для цього змішуємо соєвий соус з рослинним маслом, оцтом, цукром і гострим червоним меленим перцем. До ще теплим баклажанів додаємо дрібненько нарізану зелену цибулю, заздалегідь підсмажений кунжут, розмішуємо і поливаємо заправкою. Ще раз добре перемішуємо і приминаем так, щоб всі баклажани, як слід, просочилися заправкою. Ставимо закуску в холодильник приблизно на 30 хвилин. Баклажани по-корейськи готові. А якщо вам раптом набридне цей салат, то ви можете розкласти його по маленьких баночках, простерилізувати 20 хвилин і закатати кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Печені баклажани
Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька
Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми
Баклажани з сиром
Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї