Страви з помідорів
Свіжі томати вже давно покинули наші столи і грядки, однак це лише привід для того, щоб збагатити свою кулінарну записну книжку рецептами з цими чудовими плодами для майбутнього сезону. Страви з помідорів, рецептами яких ми поділимося з вами в цій статті, містять у собі не тільки свіжі, але і в'ялені і навіть мариновані плоди.
Салат з в'яленими помідорами
Інгредієнти:
свіже листя шпинату - 500 г;
гриби - 200 г;
сушені томати - 1/4 ст.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
червоний винний оцет - 1 ст. ложка;
гірчиця - 1 ч. ложка;
часник -1 зубчик;
сіль - за смаком;
сухарики.
Приготування
У салатниці змішати листя шпинату, томати і нарізані гриби. В окремій ємності збиваємо масло, оцет, гірчицю, роздавлений часник і сіль. Поливаємо овочі отриманої заправкою і ретельно перемішуємо. Готовий салат з в'яленими помідорами посипаємо сухарями.
Інгредієнти:
мариновані помідори - 3-4 шт.;
оливкова олія - 5 ст. ложок;
білий винний оцет - 2 ст. ложки;
зелена цибуля - 1 пучок;
петрушка -1 пучок;
майоран - 1 ч. ложка;
часник - 2 зубчики;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У блендері збиваємо зелень з часником, олією і оцтом до однорідної маси. Приправляємо сіллю і перцем за смаком. Мариновані помідори нарізаємо четвертинками і поливаємо готовим соусом, перемішуємо і подаємо до столу.
Таке блюдо можна приготувати як з зелених, так і з червоних або жовтих помідорів.
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт.;
томат - 1 шт.;
зелена цибуля - 2 пера;
часник - 1 зубчик;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія;
білий винний оцет - за смаком.
Приготування
Баклажан запікаємо в духовці до м'якості. М'якоть баклажана збиваємо з томатом, зеленою цибулею і часником за допомогою блендера. Приправляємо суміш сіллю, перцем, олією і оцтом за смаком. Даємо охолонути в холодильнику 30 хвилин, і подаємо з засмаженим хлібом та овочами.
Салат з в'яленими помідорами
Інгредієнти:
Приготування
У салатниці змішати листя шпинату, томати і нарізані гриби. В окремій ємності збиваємо масло, оцет, гірчицю, роздавлений часник і сіль. Поливаємо овочі отриманої заправкою і ретельно перемішуємо. Готовий салат з в'яленими помідорами посипаємо сухарями.
Страви з маринованими помідорами
Інгредієнти:
Приготування
У блендері збиваємо зелень з часником, олією і оцтом до однорідної маси. Приправляємо сіллю і перцем за смаком. Мариновані помідори нарізаємо четвертинками і поливаємо готовим соусом, перемішуємо і подаємо до столу.
Таке блюдо можна приготувати як з зелених, так і з червоних або жовтих помідорів.
Страва з баклажанів з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Баклажан запікаємо в духовці до м'якості. М'якоть баклажана збиваємо з томатом, зеленою цибулею і часником за допомогою блендера. Приправляємо суміш сіллю, перцем, олією і оцтом за смаком. Даємо охолонути в холодильнику 30 хвилин, і подаємо з засмаженим хлібом та овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з огірків і помідорів
Салат з огірків і помідорів - це річна класика, яка з'являється на кожному столі. Як урізноманітнити дане поєднання, ви можете дізнатися в цій
Салат з в'яленими помідорами
На території нашої країни в'ялені помідори набули популярності зовсім недавно. Любителі нових страв досить легко освоїли їх сушку, і тепер ці новинки
Салат з шинкою і помідорами
Чудовою закускою на буденний або святковий стіл може стати салат з шинкою і помідорами. Варіантів його приготування досить багато. У нашій статті ми
Салат з руколою і помідорами
Рукола - дивовижна рослина, яке додає надзвичайну смакову нотку будь-якої страви, завдяки своїй гірчинці. Давайте, сьогодні розберемо рецепти
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Печені баклажани
Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька