Вернуться назад Распечатать

Страви з помідорів

Страви з помідорів
Свіжі томати вже давно покинули наші столи і грядки, однак це лише привід для того, щоб збагатити свою кулінарну записну книжку рецептами з цими чудовими плодами для майбутнього сезону. Страви з помідорів, рецептами яких ми поділимося з вами в цій статті, містять у собі не тільки свіжі, але і в'ялені і навіть мариновані плоди.
Салат з в'яленими помідорами
Інгредієнти:

  • свіже листя шпинату - 500 г;

  • гриби - 200 г;

  • сушені томати - 1/4 ст.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • червоний винний оцет - 1 ст. ложка;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • часник -1 зубчик;

  • сіль - за смаком;

  • сухарики.


  • Приготування
    У салатниці змішати листя шпинату, томати і нарізані гриби. В окремій ємності збиваємо масло, оцет, гірчицю, роздавлений часник і сіль. Поливаємо овочі отриманої заправкою і ретельно перемішуємо. Готовий салат з в'яленими помідорами посипаємо сухарями.

    Страви з маринованими помідорами


    Інгредієнти:

  • мариновані помідори - 3-4 шт.;

  • оливкова олія - 5 ст. ложок;

  • білий винний оцет - 2 ст. ложки;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • петрушка -1 пучок;

  • майоран - 1 ч. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У блендері збиваємо зелень з часником, олією і оцтом до однорідної маси. Приправляємо сіллю і перцем за смаком. Мариновані помідори нарізаємо четвертинками і поливаємо готовим соусом, перемішуємо і подаємо до столу.
    Таке блюдо можна приготувати як з зелених, так і з червоних або жовтих помідорів.

    Страва з баклажанів з помідорами


    Інгредієнти:

  • баклажан - 1 шт.;

  • томат - 1 шт.;

  • Страви з помідорів

  • зелена цибуля - 2 пера;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинна олія;

  • білий винний оцет - за смаком.


  • Приготування
    Баклажан запікаємо в духовці до м'якості. М'якоть баклажана збиваємо з томатом, зеленою цибулею і часником за допомогою блендера. Приправляємо суміш сіллю, перцем, олією і оцтом за смаком. Даємо охолонути в холодильнику 30 хвилин, і подаємо з засмаженим хлібом та овочами.