Свіжі томати вже давно покинули наші столи і грядки, однак це лише привід для того, щоб збагатити свою кулінарну записну книжку рецептами з цими чудовими плодами для майбутнього сезону. Страви з помідорів, рецептами яких ми поділимося з вами в цій статті, містять у собі не тільки свіжі, але і в'ялені і навіть мариновані плоди.
Салат з в'яленими помідорами Інгредієнти: свіже листя шпинату - 500 г; гриби - 200 г; сушені томати - 1/4 ст.; оливкова олія - 2 ст. ложки; червоний винний оцет - 1 ст. ложка; гірчиця - 1 ч. ложка; часник -1 зубчик; сіль - за смаком; сухарики. Приготування У салатниці змішати листя шпинату, томати і нарізані гриби. В окремій ємності збиваємо масло, оцет, гірчицю, роздавлений часник і сіль. Поливаємо овочі отриманої заправкою і ретельно перемішуємо. Готовий салат з в'яленими помідорами посипаємо сухарями.
Страви з маринованими помідорами
Інгредієнти: мариновані помідори - 3-4 шт.; оливкова олія - 5 ст. ложок; білий винний оцет - 2 ст. ложки; зелена цибуля - 1 пучок; петрушка -1 пучок; майоран - 1 ч. ложка; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком. Приготування У блендері збиваємо зелень з часником, олією і оцтом до однорідної маси. Приправляємо сіллю і перцем за смаком. Мариновані помідори нарізаємо четвертинками і поливаємо готовим соусом, перемішуємо і подаємо до столу.
Таке блюдо можна приготувати як з зелених, так і з червоних або жовтих помідорів.
Страва з баклажанів з помідорами
Інгредієнти: баклажан - 1 шт.; томат - 1 шт.; зелена цибуля - 2 пера; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком; рослинна олія; білий винний оцет - за смаком. Приготування Баклажан запікаємо в духовці до м'якості. М'якоть баклажана збиваємо з томатом, зеленою цибулею і часником за допомогою блендера. Приправляємо суміш сіллю, перцем, олією і оцтом за смаком. Даємо охолонути в холодильнику 30 хвилин, і подаємо з засмаженим хлібом та овочами.