Салат з руколою і помідорами
Рукола - дивовижне рослина, що володіє легкою гіркуватістю, додає приємну смакову нотку будь-якої страви. Саме завдяки своєму незвичайному смаку рукола стала все частіше застосовуватися в кулінарії останнім часом. Прилавки наших супермаркетів-це трав'яниста рослина також не обійшло стороною, завдяки чому кожен може приготувати салати з його участю у себе вдома, а рецептами ми радо поділимося.
Інгредієнти:
Для салату:
рукола - 170 г;
томати черрі - 300 г;
«Моцарелла» - 120 р.
Для заправки:
часник - 2 зубчики;
базилік - 1 маленький пучок;
оливкова олія - 3/4 ст.;
лимонний сік - 3 ст. ложки;
діжонська гочица - 1 ст. ложка;
сіль, перець.
Приготування
«Моцарелу» нарізаємо кубиками, томати черрі ділимо на половинки. Змішуємо всі інгредієнти в глибокому салатнику.
Готуємо заправку: часник подрібнюємо за допомогою блендера, додаємо листя базиліка і повторюємо процедуру. Готове пюре присмачую оливковою олією, лимонним соком, гірчицею і збиваємо ще раз до однорідності. Солимо і перчимо заправку за смаком.
Подаємо салат до столу відразу ж, поливаємо заправкою і їмо з засмаженим тостом.
Салат з нижепредставленному рецептом можна їсти не тільки самостійно, але і перемішувати зі свіжоприготованою пастою, яка вбере приємну гостроту і кислинку страви.
Інгредієнти:
оливкова олія - 7 ст. ложок;
кайенский перець - 1/8 ч. ложки;
сушений орегано - 1 /2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
королівські креветки - 6 шт.;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
молода рукола - 140 г;
волоські горіхи - 2 ст. ложки;
цибуля шалот (подрібнений) - 2 ст. ложки;
авокадо - 1 шт.;
сушені томати черрі - 1 жменя;
листя базиліка - 6-8 шт.;
сік лайма - 2 ч. ложки.
Приготування
У невеликій мисці змішуємо 2 столові ложки оливкової масло, кайенский перець, орегано, сіль і чорний перець. Додаємо креветки і перемішуємо, залишаємо промаринуватися на 10 хвилин.
Окремо змішуємо лимонний сік і 4 столові ложки олії. Відставляємо в сторону.
Решту столову ложку олії розігріваємо на сковороді і обсмажуємо на ньому гострі мариновані креветки по 2 хвилини з кожного боку, або так, щоб креветки зарум'янилися. Готові креветки поливаємо соком лайма.
У салатнику з'єднуємо листя молодої руколи, тонкі кільця шалот, сушені вишні, горіхи і базилік. М'якоть авокадо нарізаємо смужками і також відправляємо в салатник. Заправляємо салат сумішшю масла і лимонного соку, солимо і перчимо за смаком, ретельно перемішуємо. Подаємо салат негайно, виклавши поверх запашні креветки.
Інгредієнти:
оливкова олія - 3 ст. ложки;
лимонна цедра - 1 ч. ложка;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
куряче філе - 120 г;
сіль, перець;
томати черрі - 10 шт.;
рукола - 1 пучок;
винний оцет - 1 ч. ложка;
діжонська гірчиця - 1/2 ч. ложки;
прованські трави - 1 ч. ложка;
часник - 1 зубчик;
оливки - 3 ст. ложки.
Приготування
Змішуємо масло, цедру і лимонний сік. Куряче філе очистити від плівок і занурюємо в маринад на 15-20 хвилин. Мариноване м'ясо приправляємо сіллю і перцем.
Нагріваємо Сковороду з маслом і обсмажуємо на ній курку по 3 хвилини з кожного боку. Готову куру перекладаємо на теплу тарілку і накриваємо фольгою.
Помідори розрізаємо навпіл і змішуємо з руколою в глибокій тарілці. В окремому посуді збиваємо оцет з гірчицею, травами, пропущеним через прес часником і хорошою пучкою солі і перцю. Розводимо заправку 2 столовими ложками олії.
Курку нарізаємо і додаємо до овочів. Заправляємо салат з куркою і подаємо до столу.
Салат з руколою, помідорами чері та «Моцарелою»
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
«Моцарелу» нарізаємо кубиками, томати черрі ділимо на половинки. Змішуємо всі інгредієнти в глибокому салатнику.
Готуємо заправку: часник подрібнюємо за допомогою блендера, додаємо листя базиліка і повторюємо процедуру. Готове пюре присмачую оливковою олією, лимонним соком, гірчицею і збиваємо ще раз до однорідності. Солимо і перчимо заправку за смаком.
Подаємо салат до столу відразу ж, поливаємо заправкою і їмо з засмаженим тостом.
Гострий салат з креветками, в'яленими помідорами і руколою
Салат з нижепредставленному рецептом можна їсти не тільки самостійно, але і перемішувати зі свіжоприготованою пастою, яка вбере приємну гостроту і кислинку страви.
Інгредієнти:
Приготування
У невеликій мисці змішуємо 2 столові ложки оливкової масло, кайенский перець, орегано, сіль і чорний перець. Додаємо креветки і перемішуємо, залишаємо промаринуватися на 10 хвилин.
Окремо змішуємо лимонний сік і 4 столові ложки олії. Відставляємо в сторону.
Решту столову ложку олії розігріваємо на сковороді і обсмажуємо на ньому гострі мариновані креветки по 2 хвилини з кожного боку, або так, щоб креветки зарум'янилися. Готові креветки поливаємо соком лайма.
У салатнику з'єднуємо листя молодої руколи, тонкі кільця шалот, сушені вишні, горіхи і базилік. М'якоть авокадо нарізаємо смужками і також відправляємо в салатник. Заправляємо салат сумішшю масла і лимонного соку, солимо і перчимо за смаком, ретельно перемішуємо. Подаємо салат негайно, виклавши поверх запашні креветки.
Салат з руколою, помідорами і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо масло, цедру і лимонний сік. Куряче філе очистити від плівок і занурюємо в маринад на 15-20 хвилин. Мариноване м'ясо приправляємо сіллю і перцем.
Нагріваємо Сковороду з маслом і обсмажуємо на ній курку по 3 хвилини з кожного боку. Готову куру перекладаємо на теплу тарілку і накриваємо фольгою.
Помідори розрізаємо навпіл і змішуємо з руколою в глибокій тарілці. В окремому посуді збиваємо оцет з гірчицею, травами, пропущеним через прес часником і хорошою пучкою солі і перцю. Розводимо заправку 2 столовими ложками олії.
Курку нарізаємо і додаємо до овочів. Заправляємо салат з куркою і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з королівськими креветками
Креветки є смачною закускою до будь-якого столу. Ми пропонуємо вам зробити приголомшливий салат з креветками, здивувавши рідних і друзів делікатесним
Салат з перцем і куркою
Салати - це справді універсальне блюдо, яке можна зробити на швидку руку. А якщо ви любите курку і болгарський перець, то наші рецепти для вас.
Салат з моцарелою і помідорами
Моцарелла - це різновид італійського сиру, який продається у вигляді кульок, замочених в розсолі. Він відмінно підходить для приготування різних
Салат «Цезар» з помідорами
Салат «Цезар» - один з найулюбленіших і найпопулярніших страв на нашому столі. Класичне поєднання таких інгредієнтів як, курка, сир і салат під
Салат з креветками і апельсином
Салат з креветками і апельсином - відмінною варіант аперитиву на святковій вечірці. Ми підготували для вас кілька цікавих варіантів створення цієї
Салат з грейпфрутом
Грейпфрут - екзотичний фрукт з гіркувато-кислуватим смаком. Його можна їсти як самостійно, так і в створенні різних страв. І сьогодні ми розглянемо