Рукола - дивовижне рослина, що володіє легкою гіркуватістю, додає приємну смакову нотку будь-якої страви. Саме завдяки своєму незвичайному смаку рукола стала все частіше застосовуватися в кулінарії останнім часом. Прилавки наших супермаркетів-це трав'яниста рослина також не обійшло стороною, завдяки чому кожен може приготувати салати з його участю у себе вдома, а рецептами ми радо поділимося.
Салат з руколою, помідорами чері та «Моцарелою»
Інгредієнти: Для салату:
рукола - 170 г; томати черрі - 300 г; «Моцарелла» - 120 р. Для заправки:
часник - 2 зубчики; базилік - 1 маленький пучок; оливкова олія - 3/4 ст.; лимонний сік - 3 ст. ложки; діжонська гочица - 1 ст. ложка; сіль, перець. Приготування «Моцарелу» нарізаємо кубиками, томати черрі ділимо на половинки. Змішуємо всі інгредієнти в глибокому салатнику.
Готуємо заправку: часник подрібнюємо за допомогою блендера, додаємо листя базиліка і повторюємо процедуру. Готове пюре присмачую оливковою олією, лимонним соком, гірчицею і збиваємо ще раз до однорідності. Солимо і перчимо заправку за смаком.
Подаємо салат до столу відразу ж, поливаємо заправкою і їмо з засмаженим тостом.
Гострий салат з креветками, в'яленими помідорами і руколою
Салат з нижепредставленному рецептом можна їсти не тільки самостійно, але і перемішувати зі свіжоприготованою пастою, яка вбере приємну гостроту і кислинку страви.
Інгредієнти: оливкова олія - 7 ст. ложок; кайенский перець - 1/8 ч. ложки; сушений орегано - 1 /2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; королівські креветки - 6 шт.; лимонний сік - 2 ст. ложки; молода рукола - 140 г; волоські горіхи - 2 ст. ложки; цибуля шалот (подрібнений) - 2 ст. ложки; авокадо - 1 шт.; сушені томати черрі - 1 жменя; листя базиліка - 6-8 шт.; сік лайма - 2 ч. ложки. Приготування У невеликій мисці змішуємо 2 столові ложки оливкової масло, кайенский перець, орегано, сіль і чорний перець. Додаємо креветки і перемішуємо, залишаємо промаринуватися на 10 хвилин.
Окремо змішуємо лимонний сік і 4 столові ложки олії. Відставляємо в сторону.
Решту столову ложку олії розігріваємо на сковороді і обсмажуємо на ньому гострі мариновані креветки по 2 хвилини з кожного боку, або так, щоб креветки зарум'янилися. Готові креветки поливаємо соком лайма.
У салатнику з'єднуємо листя молодої руколи, тонкі кільця шалот, сушені вишні, горіхи і базилік. М'якоть авокадо нарізаємо смужками і також відправляємо в салатник. Заправляємо салат сумішшю масла і лимонного соку, солимо і перчимо за смаком, ретельно перемішуємо. Подаємо салат негайно, виклавши поверх запашні креветки.
Салат з руколою, помідорами і куркою
Інгредієнти: оливкова олія - 3 ст. ложки; лимонна цедра - 1 ч. ложка; лимонний сік - 1 ст. ложка; куряче філе - 120 г; сіль, перець; томати черрі - 10 шт.; рукола - 1 пучок; винний оцет - 1 ч. ложка; діжонська гірчиця - 1/2 ч. ложки; прованські трави - 1 ч. ложка; часник - 1 зубчик; оливки - 3 ст. ложки. Приготування Змішуємо масло, цедру і лимонний сік. Куряче філе очистити від плівок і занурюємо в маринад на 15-20 хвилин. Мариноване м'ясо
приправляємо сіллю і перцем.
Нагріваємо Сковороду з маслом і обсмажуємо на ній курку по 3 хвилини з кожного боку. Готову куру перекладаємо на теплу тарілку і накриваємо фольгою.
Помідори розрізаємо навпіл і змішуємо з руколою в глибокій тарілці. В окремому посуді збиваємо оцет з гірчицею, травами, пропущеним через прес часником і хорошою пучкою солі і перцю. Розводимо заправку 2 столовими ложками олії.
Курку нарізаємо і додаємо до овочів. Заправляємо салат з куркою і подаємо до столу.