В'ялені помідори - дуже цінний і делікатесний продукт, який коштує не дуже дешево. До того ж це хороший спосіб зберегти ці соковиті, яскраво - червоні плоди для різних зиязиках страв. Давайте розглянемо з вами, як зробити в'ялені помідори і отримати не тільки ароматну і смачну закуску, але і чудову начинку для страв: пасти, салату з в'яленими помідорами , супу і т. д.
Рецепт в'ялених помідорів на зиму з маслом
Інгредієнти: помідори - 15 кг; морська сіль - за смаком; суміш перців - за смаком; цукровий пісок - 1 ч. ложка; часник - 3 зубчики; базилік сушений - за бажанням; оливкова олія - 6 ст. ложок. Приготування Розглянемо найпростіший спосіб приготувати в'ялені помідори. Томати гарненько промиваємо, витираємо рушником і розрізаємо на 2 частини. Акуратно видаляємо плодоніжки і серцевиною, а потім викладаємо їх на деко застелений. Помідори додаємо сіль за смаком і посипаємо сумішшю меленого перцю. Духовку розігріваємо заздалегідь до 100 градусів. На кожну скибочку помідора капаємо трохи оливкової олії і відправляємо блюдо в духовку. Підсушуємо помідори протягом 8 годин, постійно стежачи за тим, щоб помідори не висохли. Далі обережно виймаємо в'ялені помідори і даємо їм охолонути. Цим часом чистимо часник і нарізаємо його часточками.
В чисту банку наливаємо трохи оливкової олії, додаємо гілочки розмарину і часничок. Заповнюємо ємність приблизно на 1/3 частину помідорами і знову поливаємо олією і посипаємо рясно спеціями. Викладаємо зверху ще частину помідорів, посипаючи спеціями і поливаючи маслом. Потім все злегка утрамбовуємо і герметично закрити. Перевертаємо банки верх дном і накриваємо рушником, залишаючи їх до тих пір, поки вони остаточно не охолонуть. Тепер ми розповімо, як зберігати в'ялені помідори. Зберігаємо банки тільки в темному місці. А вже відкриті банки з помідорами зберігаємо тільки в холодильнику.
Рецепт в'ялених помідорів
Інгредієнти: орегано сушений - за смаком; помідори - 4 шт.; базилік сушений - за смаком; олія оливкова - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; сіль - за смаком; петрушка сушена - за смаком. Приготування Отже, для приготування в'ялених помідорів беремо томати, промиваємо їх, обсушуємо, ріжемо навпіл і викладаємо у форму для випічки зрізом вгору. Посипаємо зверху сухою зеленню і запікаємо 15 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Після цього зливаємо сік, що виділився, і знову поміщаємо помідори в духовку на 8 хвилин. Цим часом чистимо часник, нарізаємо його тонкими пластинками і кладемо на дно банки. Туди ж складаємо запечені помідори, і заливаємо все соком, що виділився. Щільно закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на добу.
В'ялені помідори в мікрохвильовці
Інгредієнти: помідори - 300 г; трави і спеції - за смаком; часник - 3 зубчики; олія оливкова - 30 мл Приготування Помідори промиваємо, розрізаємо навпіл і складаємо в блюдо з високими бортиками зрізами вгору. Посипаємо томати спеціями і поливаємо зверху маслом. Мікрохвильовку виставляємо на повну потужність і ставимо в неї страву з помідорами приблизно на 5 хвилин, включивши режим «Випічка». Коли пролунає сигнал готовності, залишаємо все в мікрохвильовій печі остигати ще на 10 хвилин. Потім, дістаємо помідори, зливаємо в баночку виділився з них сік, і відправляємо томати ще на кілька хвилин назад в мікрохвильовку. Часник чистимо, нарізаємо тонкими пластинками. Помідорний сік з маслом трохи додаємо сіль за смаком. Томати укладаємо в чисту скляну банку, додаємо скибочки часнику і заливаємо все це соком з маслом. Закриваємо банку щільно кришкою і ставимо на добу в холодильник.