Давайте розглянемо з вами рецепти консервування помідорів на зиму. Така закуска відмінно різноманітить ваш стіл і підійде до вареної картоплі і макаронів.
Рецепт маринованих помідорів на зиму
Інгредієнти: помідори - 1 кг; олія - 05 склянки; лавровий лист; цибулина - 1 шт. Для маринаду:
вода - 1 л; оцет - 3 ст. ложки; сіль харчова -5 ч. ложок; цукор - 2 ст. ложки; гвоздика сушена; лавровий лист. Приготування Каструлю наповнюємо водою, кип'ятимо, вливаємо оцет, висипаємо цукор, сіль, гвоздику, кладемо лавровий лист. Кип'ятимо все буквально хвилинку і знімаємо готовий маринад з плити. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і шаткуємо кільцями. Тепер на дно чистої банки кладемо помідори, зверху цибулю і лавровий лист. У такому ж порядку повторюємо все до самого верху. Можете, за бажанням, додати часничок.
Після цього заливаємо все маринадом і щільно закриваємо кришками. Ставимо банки на водяну баню і стерилізуємо 10 хвилин. Тепер акуратно дістаємо банки, доливаємо рослинне масло, закатуємо кришками і ставимо на зберігання на зиму в будь прохолодне місце.
Рецепт в'ялених помідорів на зиму
Інгредієнти: помідори - 15 кг; часник - 3 зубчики; спеції - за смаком; оливкова олія; зелень розмарину і прованські трави - за смаком. Приготування Помідори промиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо серцевиною. Потім викладаємо томати на застелене папером деко, солимо і присипаємо перцем. На кожен помідор капаємо по крапельці оливкового масла і ставимо деко в духовку. Сушимо томати 5-8 годин, залишивши дверцята духової шафи трохи прочиненими. Готові в'ялені помідори виймаємо з духовки і даємо охолонути.
Часник чистимо, нарізаємо часточками. У банку наливаємо трохи оливкового масла, кладемо часник, гілочки розмарину і наповнюємо на 1/3 частину помідорами. Потім знову поливаємо маслом і присипаємо спеціями. Точно також викладаємо решта помідори і злегка утрамбовуємо їх. Зберігаємо консервацію в холодильнику.
Рецепт приготування зелених помідорів на зиму
Інгредієнти: помідори зелені - 1 кг; масло рослинне - 3 ст. ложки; часник - 3 зубчики; оцет - 100 мл; хрінові листя; кріп, селера. Для розсолу:
вода - 15 л; сіль - 15 ст. ложки; цукор - 3 ст. ложки; лавровий лист - 3 шт.; перець горошком. Приготування В чисті банки викладаємо на дно листя хрону і гілочки кропу, часник, заливаємо маслом і оцтом. Потім укладаємо помідори, цибулю ріжемо кільцями і кладемо поверх томатів. Воду з цукром, сіллю і спеціями кип'ятимо і заливаємо овочі. Банки накриваємо кришками, стерилізуємо 25 хвилин у киплячій воді, закатуємо, вкриваємо і залишаємо остигати.