Заготовки на зиму з огірків
Ніхто не посперечається, що однією з найбільш улюблених закусок на зимовому столі, є солоні або мариновані огірочки. Так що практичний кожна поважаюча себе господиня вважає своїм обов'язком подбати про наявність даного виду консервації в будинку. Але крім соління і маринування є й інші рецепти домашніх заготовок з огірків на зиму, наприклад, огірки по-корейськи або консервовані салати.
Салат з огірків і помідорів
Влітку всі люблять поласувати салатик з помідорів і огірків. Але салати з огірків і помідорів можуть виступити і в ролі заготовки на зиму. Для банки об'ємом 1 літр знадобляться наступні продукти.
Інгредієнти:
огірки - 3 шт.;
оцет 9% - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ч. ложка;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сіль - 2 ч. ложки;
помідори - 1 шт.;
вода;
рослинне масло - 2 ч. ложки.
Приготування
На дно банки виливаємо масло. Огірки, помідори і цибулю ріжемо кільцями і викладаємо шарами в банку. Зверху додаємо кілька зубчиків часнику. Далі кладемо цукор, виливаємо оцет і заливаємо все кип'яченою водою так, щоб вона покрила овочі. Накриваємо банку кришкою, стерилізуємо 15-20 хвилин і закатуємо.
Салат з огірків
Але огірки і без помідор хороші, а якщо ви думаєте також, то спробуйте зробити ось такий салатик з огірків, цибулі і зелені.
Інгредієнти:
огірки - 5 кг;
цибуля ріпчаста - 1 кг;
кріп - 300 г;
цукор - 5 ст. ложок;
петрушка (кінза) - 200 г;
рослинна олія - 05 л;
оцет 9% - 1 склянка;
сіль - 2 ст. ложки;
лавровий лист, чорний перець горошком.
Приготування
Вимиті огірки розрізаємо вздовж і впоперек на невеликі скибочки. Ошпарюємо окропом і подрібнюємо зелень, цибулю ріжемо кільцями. Всі овочі перемішуємо і залишаємо на півгодини. У велику каструлю вливаємо оцет, олію, додаємо сіль, цукор і прянощі, кладемо огірки з зеленню і цибулею. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння, не забуваючи помішувати. Як тільки огірочки починають міняти колір, знімаємо салат з вогню і гарячим розкладаємо по стерильним банкам, сік має покривати овочі. Банки закатуємо кришками (стерилізувати не треба), перевертаємо догори дном і залишаємо остигати.
Огірки на зиму по-корейськи
Якщо набридли звичайні заготовки з огірків, спробуйте зробити на зиму смачні огірки по-корейськи.
Інгредієнти:
огірки - 3 кг;
морква - 1/2 кг;
часник - 2 головки;
сіль 1 1/2 ст. ложки;
оцет 9% - 250 мл;
цукор - 1/2 склянки;
рослинне масло - 250 мл;
приправа для корейської моркви - 30 р.
Приготування
Вимиті огірки розрізаємо на 4 частини, якщо огірочки попалися великі, то ріжемо ще дрібніше - на 6-8 частин. Моркву натираємо на тертці для корейської моркви, часник пропускаємо через прес. Змішуємо овочі, додаємо інші інгредієнти, ще раз все перемішуємо і накриваємо кришкою. Ставимо маринуватися на добу в прохолодне (не холодильник) місце. За цей час огірочки потрібно кілька разів перемішати. Після розкладаємо огірки по стерильним банкам, заливаємо утворився розсолом, накриваємо кришками і стерилізуємо (для банок об'ємом 05 літра вистачить 15 хвилин). Потім банки і закатуємо залишаємо в теплому місці, поки повністю не охолонуть. Зберігати такі огірочки потрібно у прохолодному місці.
Солодкі консервовані огірки на зиму
Хто сказав, що огірки повинні бути обов'язково солоними? Нічого подібного! Їх можна зробити навіть соковитими і ароматними.
Інгредієнти:
огірки - 600 г;
оцет 9% - 60 г;
вода - 1 літр;
кориця мелена - на кінчику ножа;
цукор - 300 г;
перець чорний запашний - 3-5 шт.;
гвоздика - 3-5 бутонів.
Приготування
Огірочки потрібні дрібні (корнішони), однакові за розміром. Ретельно вимиті огірки бланшируем 3-4 хвилини в киплячій воді і тут же охолоджуємо, опускаючи в холодну воду. Змішуємо воду, цукор і прянощі, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Далі зменшуємо вогонь і варимо заливку ще 10 хвилин. Після огірки розкладаємо у стерильні банки, вливаємо оцет і заливаємо розсолом. Банки накриваємо кришкою і стерилізуємо. Для банок об'ємом 05 літра потрібно 8-10 хвилин, літровим буде достатньо 10-12 хвилин.
Салат з огірків і помідорів
Влітку всі люблять поласувати салатик з помідорів і огірків. Але салати з огірків і помідорів можуть виступити і в ролі заготовки на зиму. Для банки об'ємом 1 літр знадобляться наступні продукти.
Інгредієнти:
Приготування
На дно банки виливаємо масло. Огірки, помідори і цибулю ріжемо кільцями і викладаємо шарами в банку. Зверху додаємо кілька зубчиків часнику. Далі кладемо цукор, виливаємо оцет і заливаємо все кип'яченою водою так, щоб вона покрила овочі. Накриваємо банку кришкою, стерилізуємо 15-20 хвилин і закатуємо.
Салат з огірків
Але огірки і без помідор хороші, а якщо ви думаєте також, то спробуйте зробити ось такий салатик з огірків, цибулі і зелені.
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті огірки розрізаємо вздовж і впоперек на невеликі скибочки. Ошпарюємо окропом і подрібнюємо зелень, цибулю ріжемо кільцями. Всі овочі перемішуємо і залишаємо на півгодини. У велику каструлю вливаємо оцет, олію, додаємо сіль, цукор і прянощі, кладемо огірки з зеленню і цибулею. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння, не забуваючи помішувати. Як тільки огірочки починають міняти колір, знімаємо салат з вогню і гарячим розкладаємо по стерильним банкам, сік має покривати овочі. Банки закатуємо кришками (стерилізувати не треба), перевертаємо догори дном і залишаємо остигати.
Огірки на зиму по-корейськи
Якщо набридли звичайні заготовки з огірків, спробуйте зробити на зиму смачні огірки по-корейськи.
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті огірки розрізаємо на 4 частини, якщо огірочки попалися великі, то ріжемо ще дрібніше - на 6-8 частин. Моркву натираємо на тертці для корейської моркви, часник пропускаємо через прес. Змішуємо овочі, додаємо інші інгредієнти, ще раз все перемішуємо і накриваємо кришкою. Ставимо маринуватися на добу в прохолодне (не холодильник) місце. За цей час огірочки потрібно кілька разів перемішати. Після розкладаємо огірки по стерильним банкам, заливаємо утворився розсолом, накриваємо кришками і стерилізуємо (для банок об'ємом 05 літра вистачить 15 хвилин). Потім банки і закатуємо залишаємо в теплому місці, поки повністю не охолонуть. Зберігати такі огірочки потрібно у прохолодному місці.
Солодкі консервовані огірки на зиму
Хто сказав, що огірки повинні бути обов'язково солоними? Нічого подібного! Їх можна зробити навіть соковитими і ароматними.
Інгредієнти:
Приготування
Огірочки потрібні дрібні (корнішони), однакові за розміром. Ретельно вимиті огірки бланшируем 3-4 хвилини в киплячій воді і тут же охолоджуємо, опускаючи в холодну воду. Змішуємо воду, цукор і прянощі, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Далі зменшуємо вогонь і варимо заливку ще 10 хвилин. Після огірки розкладаємо у стерильні банки, вливаємо оцет і заливаємо розсолом. Банки накриваємо кришкою і стерилізуємо. Для банок об'ємом 05 літра потрібно 8-10 хвилин, літровим буде достатньо 10-12 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салати на зиму
Всім відомо, що літо - це найкраща пора для того щоб отримати всі необхідні вітаміни з розмаїття овочів та фруктів. Але що ж робити взимку, коли на
Заготовки з кабачків на зиму
Рідко яка господиня не вважає своїм боргом зробити заготовки на зиму з сезонних овочів і фруктів. А якщо ще й дачну ділянку є або город, то тут вже
Заготовки на зиму з баклажанів
Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків
Огірки в томатному соку
Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними
Огірковий сік
Часто господині на зиму заготовляють традиційні фруктові або томатні соки. А адже чудові й корисні напої отримують з овочів. І сьогодні ми розповімо,