Огірковий сік
Нечасто господині заготовляють огірковий сік, віддаючи перевагу фруктовим або томатному. І даремно, адже цей сік дуже корисний. Він є м'яким сечогінним засобом, відмінно очищає організм від токсинів і шлаків. Крім того, завдяки вмісту калію огірковий сік нормалізує кров'яний тиск. Навіть при захворюваннях зубів та ясен цей напій дуже корисний. Як приготувати огірковий сік, ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
огірки - 15 кг;
сіль - 180 г;
насіння кропу - 50 г;
корінь хрону - 20 г;
червоний гострий перець - половинка;
чорний, запашний перець.
Приготування
Огірки нарізаємо шматочками, заливаємо сольовим розчином (20 г солі на 1 л води) і залишаємо години на 3-4. Після цього огірки промиваємо і видавлюємо з них сік. Додаємо в нього сіль, її кількість можна змінювати відповідно до свого смаку. Тепер подрібнюємо хрін і перець, додаємо до них насіння кропу і отриману суміш ділимо на стільки частин, скільки у нас буде банок з соком. Розкладаємо на дно приправи, вливаємо сік таким чином, щоб до краю банки залишалося ще 6-7 див. Залишаємо на 2-3 дні при кімнатній температурі. Після цього, коли сік вже перебродив, прибираємо його в холодильник, після того, як він повністю охолов, герметично закриваємо банки кришками.
Інгредієнти:
помідори - 6 кг;
огірки - 4 кг;
сіль.
Приготування
Видавлюємо сік окремо з помідорів, окремо з огірків за допомогою соковижималки. Вливаємо соки в каструлю, додаємо сіль (на 3 л соку 1 чайна ложка солі) і ставимо на вогонь. Знімаємо піну, що утворилася, знову перемішуємо і даємо соку добре закипіти. Після цього знімаємо його з вогню, розливаємо по стерильним банкам і закатуємо. Перевертаємо банки з соком догори дном і залишаємо до охолодження.
Інгредієнти:
огірки;
сіль.
Приготування
Огірки разом з шкіркою нарізаємо скибочками, так буде виділятися сік краще. Викладаємо підготовлені огірки у верхню ємність соковарки. Якщо плануєте солити сік, то перш ніж закладати огірки, слід їх присолити. В нижній резервуар соковарки вливаємо воду, встановлюємо ємність для збору соку, а зверху каструлю з огірками. Ставимо соковарку на вогонь. Приблизно через 1 годину сік буде готовий, через шланг розливаємо його по стерильним банкам і відразу їх закатуємо.
Інгредієнти:
огірки - 3 кг;
кислота лимонна - 5 г;
листя чорної смородини - 8 шт.
Приготування
Для цього рецепта краще підійдуть визріли і навіть переросли огірки. Віджимаємо сік, додаємо листя чорної смородини і лимонну кислоту. Доводимо сік до кипіння і відразу розливаємо по підготовленим банкам. Герметично їх закриваємо.
З огірків можна також приготувати чудові заготовки на зиму: гострі огірки і огірки по-корейськи .
Огірковий сік на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Огірки нарізаємо шматочками, заливаємо сольовим розчином (20 г солі на 1 л води) і залишаємо години на 3-4. Після цього огірки промиваємо і видавлюємо з них сік. Додаємо в нього сіль, її кількість можна змінювати відповідно до свого смаку. Тепер подрібнюємо хрін і перець, додаємо до них насіння кропу і отриману суміш ділимо на стільки частин, скільки у нас буде банок з соком. Розкладаємо на дно приправи, вливаємо сік таким чином, щоб до краю банки залишалося ще 6-7 див. Залишаємо на 2-3 дні при кімнатній температурі. Після цього, коли сік вже перебродив, прибираємо його в холодильник, після того, як він повністю охолов, герметично закриваємо банки кришками.
Томатно-огірковий сік
Інгредієнти:
Приготування
Видавлюємо сік окремо з помідорів, окремо з огірків за допомогою соковижималки. Вливаємо соки в каструлю, додаємо сіль (на 3 л соку 1 чайна ложка солі) і ставимо на вогонь. Знімаємо піну, що утворилася, знову перемішуємо і даємо соку добре закипіти. Після цього знімаємо його з вогню, розливаємо по стерильним банкам і закатуємо. Перевертаємо банки з соком догори дном і залишаємо до охолодження.
Огірковий сік в соковарці
Інгредієнти:
Приготування
Огірки разом з шкіркою нарізаємо скибочками, так буде виділятися сік краще. Викладаємо підготовлені огірки у верхню ємність соковарки. Якщо плануєте солити сік, то перш ніж закладати огірки, слід їх присолити. В нижній резервуар соковарки вливаємо воду, встановлюємо ємність для збору соку, а зверху каструлю з огірками. Ставимо соковарку на вогонь. Приблизно через 1 годину сік буде готовий, через шланг розливаємо його по стерильним банкам і відразу їх закатуємо.
Рецепт огіркового соку
Інгредієнти:
Приготування
Для цього рецепта краще підійдуть визріли і навіть переросли огірки. Віджимаємо сік, додаємо листя чорної смородини і лимонну кислоту. Доводимо сік до кипіння і відразу розливаємо по підготовленим банкам. Герметично їх закриваємо.
З огірків можна також приготувати чудові заготовки на зиму: гострі огірки і огірки по-корейськи .
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки на зиму з огірків
Всі ми звикли до того, що обов'язковим атрибутом зимового святкового столу обов'язково є мариновані огірочки. Але повірте, спробувавши закрутити ці
Сік з гарбуза
Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час
Виноградний сік на зиму
Виноградний сік дуже корисний, в ньому міститься багато вітамінів і мінералів. Він благотворно впливає на зір, на роботу мозку, а також сприяє
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків
Огірки в томатному соку
Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними
Сливовий сік
Натуральні соки, звичайно ж, корисні і смачні. А якщо їх приготувати в домашніх умовах, то в двійні. Давайте дізнаємося, як приготувати чудовий