Нечасто господині заготовляють огірковий сік, віддаючи перевагу фруктовим або томатному. І даремно, адже цей сік дуже корисний. Він є м'яким сечогінним засобом, відмінно очищає організм від токсинів і шлаків. Крім того, завдяки вмісту калію огірковий сік нормалізує кров'яний тиск. Навіть при захворюваннях зубів та ясен цей напій дуже корисний. Як приготувати огірковий сік, ми вам зараз розповімо.
Огірковий сік на зиму
Інгредієнти: огірки - 15 кг; сіль - 180 г; насіння кропу - 50 г; корінь хрону - 20 г; червоний гострий перець - половинка; чорний, запашний перець. Приготування Огірки нарізаємо шматочками, заливаємо сольовим розчином (20 г солі на 1 л води) і залишаємо години на 3-4. Після цього огірки промиваємо і видавлюємо з них сік. Додаємо в нього сіль, її кількість можна змінювати відповідно до свого смаку. Тепер подрібнюємо хрін і перець, додаємо до них насіння кропу і отриману суміш ділимо на стільки частин, скільки у нас буде банок з соком. Розкладаємо на дно приправи, вливаємо сік таким чином, щоб до краю банки залишалося ще 6-7 див. Залишаємо на 2-3 дні при кімнатній температурі. Після цього, коли сік вже перебродив, прибираємо його в холодильник, після того, як він повністю охолов, герметично закриваємо банки кришками.
Томатно-огірковий сік
Інгредієнти: помідори - 6 кг; огірки - 4 кг; сіль. Приготування Видавлюємо сік окремо з помідорів, окремо з огірків за допомогою соковижималки. Вливаємо соки в каструлю, додаємо сіль (на 3 л соку 1 чайна ложка солі) і ставимо на вогонь. Знімаємо піну, що утворилася, знову перемішуємо і даємо соку добре закипіти. Після цього знімаємо його з вогню, розливаємо по стерильним банкам і закатуємо. Перевертаємо банки з соком догори дном і залишаємо до охолодження.
Огірковий сік в соковарці
Інгредієнти: огірки; сіль. Приготування Огірки разом з шкіркою нарізаємо скибочками, так буде виділятися сік краще. Викладаємо підготовлені огірки у верхню ємність соковарки. Якщо плануєте солити сік, то перш ніж закладати огірки, слід їх присолити. В нижній резервуар соковарки вливаємо воду, встановлюємо ємність для збору соку, а зверху каструлю з огірками. Ставимо соковарку на вогонь. Приблизно через 1 годину сік буде готовий, через шланг розливаємо його по стерильним банкам і відразу їх закатуємо.
Рецепт огіркового соку
Інгредієнти: огірки - 3 кг; кислота лимонна - 5 г; листя чорної смородини - 8 шт. Приготування Для цього рецепта краще підійдуть визріли і навіть переросли огірки. Віджимаємо сік, додаємо листя чорної смородини і лимонну кислоту. Доводимо сік до кипіння і відразу розливаємо по підготовленим банкам. Герметично їх закриваємо.
З огірків можна також приготувати чудові заготовки на зиму: гострі огірки і огірки по-корейськи .