Сливовий сік
Ну, який напій може зрівнятися з соком домашнього виробництва. Він і смачніше і набагато корисніше магазинного. Ми вам підкажемо рецепти приготування сливового соку.
Інгредієнти:
сливи - 5 кг;
цукор - за смаком.
Приготування
Сливи миємо та очищаємо від кісточок, заливаємо водою, щоб фрукти були нею покриті. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо масу до кипіння і кип'ятимо. Піну, яка утворилася не знімаємо, а вмішуємо її всередину. Варимо, поки фрукти злегка розваряться. Після цього каструлю відставляємо, поки маса не охолоне. Потім протираємо через сито.
Макуха поміщаємо в окрему ємність, заливаємо водою, яка покриє макуха, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Проціджуємо рідина в приготоване раніше пюре. Додаємо в сік цукор за смаком. Ставимо її на вогонь і після закипання проварюємо ще хвилин 10. Ось тепер утворилася пінку краще зняти. Розливаємо киплячий сік по стерильним банкам і відразу закатуємо.
Інгредієнти:
сливи - 2 кг;
яблука - 2 кг;
цукор - за смаком.
Приготування
Сливи відокремлюємо від кісточок, яблука нарізаємо часточками. Перемішуємо фрукти з цукром і поміщаємо в каструлю соковарки. В нижній резервуар наливаємо воду, зверху ставимо чашу для збору соку, а зверху каструлю з фруктами. Після закипання готуємо хвилин 50 а потім утворився яблучно-сливовий сік розливаємо по стерильним банкам і відразу закатуємо.
Інгредієнти:
сливи - 5 кг;
цукор - за смаком;
кислота лимонна - за смаком.
Приготування
Сливи промиваємо, виймаємо кісточки. Видавлюємо сливовий сік через соковижималку, додаємо в нього цукор і кип'ятимо хвилин 15 потім охолоджуємо, проціджуємо і знову доводимо до кипіння. Додаємо лимонну кислоту і відразу ж розливаємо сік по підготовленим банкам, закочує їх і перевертаємо. Залишаємо так до охолодження.
Любите натуральні соки, тоді рекомендуємо приготувати яблучний або морквяний сік .
Сливовий сік з м'якоттю
Інгредієнти:
Приготування
Сливи миємо та очищаємо від кісточок, заливаємо водою, щоб фрукти були нею покриті. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо масу до кипіння і кип'ятимо. Піну, яка утворилася не знімаємо, а вмішуємо її всередину. Варимо, поки фрукти злегка розваряться. Після цього каструлю відставляємо, поки маса не охолоне. Потім протираємо через сито.
Макуха поміщаємо в окрему ємність, заливаємо водою, яка покриє макуха, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Проціджуємо рідина в приготоване раніше пюре. Додаємо в сік цукор за смаком. Ставимо її на вогонь і після закипання проварюємо ще хвилин 10. Ось тепер утворилася пінку краще зняти. Розливаємо киплячий сік по стерильним банкам і відразу закатуємо.
Яблучно-сливовий сік на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Сливи відокремлюємо від кісточок, яблука нарізаємо часточками. Перемішуємо фрукти з цукром і поміщаємо в каструлю соковарки. В нижній резервуар наливаємо воду, зверху ставимо чашу для збору соку, а зверху каструлю з фруктами. Після закипання готуємо хвилин 50 а потім утворився яблучно-сливовий сік розливаємо по стерильним банкам і відразу закатуємо.
Рецепт сливового соку
Інгредієнти:
Приготування
Сливи промиваємо, виймаємо кісточки. Видавлюємо сливовий сік через соковижималку, додаємо в нього цукор і кип'ятимо хвилин 15 потім охолоджуємо, проціджуємо і знову доводимо до кипіння. Додаємо лимонну кислоту і відразу ж розливаємо сік по підготовленим банкам, закочує їх і перевертаємо. Залишаємо так до охолодження.
Любите натуральні соки, тоді рекомендуємо приготувати яблучний або морквяний сік .
Рекомендуємо добрі рецепти
Сік з гарбуза
Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
Конфітюр з слив - пальчики оближеш
Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося
Варення зі сливи - рецепти
Слива - смачний і популярний фрукт, з якого варять компоти, киселі, варення, додають у випічку. І сьогодні мова піде про чудовому джемі з слив.
Сливовий лікер в домашніх умовах
Лікер вважається здебільшого жіночою алкогольним напоєм. В домашніх умовах його можна зробити з будь-яких ягід і фруктів. І зараз ми розповімо, як
Огірковий сік
Часто господині на зиму заготовляють традиційні фруктові або томатні соки. А адже чудові й корисні напої отримують з овочів. І сьогодні ми розповімо,