Сливовий лікер в домашніх умовах
Із слив виходить дуже смачний, насичений і глибокий алкогольний напій. Давайте дізнаємося з вами як приготувати сливовий лікер в домашніх умовах.
Інгредієнти:
сливи свіжі - 1 кг;
сливові листя - 200 г;
горілка - 750 мл;
цукровий пісок - 500 г;
гвоздика - 3 шт.;
листя сливи - 3 шт.;
мускатний горіх - за смаком;
ваніль - щіпка.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати сливовий лікер. Беремо стиглі і свіжі сливи, миємо їх, акуратно виймаємо кісточки. Далі засипаємо плоди цукром, додаємо прянощі і сливові листя. Ставимо масу в тепле місце і витримуємо її протягом 10 днів. Після закінчення часу заливаємо фрукти горілкою і наполягаємо отриману суміш приблизно 5 тижнів. Потім лікер ретельно профильтровиваем, розливаємо в пляшки і закорковуємо.
Інгредієнти:
сливові кісточки - 250 г;
горілка - 1 л.
Для сиропу:
цукровий пісок - 1 кг;
вода - 500 мл
Приготування
Сухі сливові кісточки гарненько промиваємо водою і сушимо. Потім подрібнюємо їх у блендері, перекладаємо в бутель, заливаємо горілкою і ставимо в тепле місце на 30 днів. Після цього масу фільтруємо і змішуємо із заздалегідь приготовленим цукровим сиропом. Для цього наливаємо в каструльку воду, кладемо цукор і ставимо на слабкий вогонь. Проварюємо масу до загусання, періодично помішуючи. Сироп в результаті повинен вийти густим. Вливаємо його у фруктову суміш дуже обережно. Отриманий напій розливаємо в пляшки і зберігати в сухому місці не більше 6 місяців.
Інгредієнти:
сливи - 1 кг;
горілка - 1 кг;
цукор - 350 г;
вода - 250 мл
Приготування
Стиглі фрукти гарненько промиваємо і залишаємо стікати в друшляку. Тепер акуратно проколюємо кожну сливку прямо до самої кісточки в декількох місцях. Наливаємо в каструлю воду і доводимо її до кипіння. Кладемо на шумівку кілька злив і занурюємо на 20 секунд в окріп. Після цього опускаємо їх у миску з крижаною водою. Точно також бланшируем всі інші фрукти.
В іншій каструлі розводимо у воді цукор і ставимо на середній вогонь, заважаючи до повного розчинення крупинок. Доводимо сироп до кипіння, після чого знімаємо з вогню. Банку наповнюємо фруктами на дві третини. Цукровий сироп перемішуємо з горілкою, після чого через сито, наливаємо підсолоджену горілку практично до самого кінця, і щільно закриваємо кришкою. Наполягаємо напій в темному прохолодному місці протягом 3-х місяців.
Якщо ви любите домашні алкогольні напої, тоді пропонуємо зробити малиновий або апельсиновий лікери , які припадуть до смаку і жінкам і чоловікам.
Рецепт сливового лікеру
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати сливовий лікер. Беремо стиглі і свіжі сливи, миємо їх, акуратно виймаємо кісточки. Далі засипаємо плоди цукром, додаємо прянощі і сливові листя. Ставимо масу в тепле місце і витримуємо її протягом 10 днів. Після закінчення часу заливаємо фрукти горілкою і наполягаємо отриману суміш приблизно 5 тижнів. Потім лікер ретельно профильтровиваем, розливаємо в пляшки і закорковуємо.
Лікер з сливових кісточок
Інгредієнти:
Для сиропу:
Приготування
Сухі сливові кісточки гарненько промиваємо водою і сушимо. Потім подрібнюємо їх у блендері, перекладаємо в бутель, заливаємо горілкою і ставимо в тепле місце на 30 днів. Після цього масу фільтруємо і змішуємо із заздалегідь приготовленим цукровим сиропом. Для цього наливаємо в каструльку воду, кладемо цукор і ставимо на слабкий вогонь. Проварюємо масу до загусання, періодично помішуючи. Сироп в результаті повинен вийти густим. Вливаємо його у фруктову суміш дуже обережно. Отриманий напій розливаємо в пляшки і зберігати в сухому місці не більше 6 місяців.
Лікер зі слив
Інгредієнти:
Приготування
Стиглі фрукти гарненько промиваємо і залишаємо стікати в друшляку. Тепер акуратно проколюємо кожну сливку прямо до самої кісточки в декількох місцях. Наливаємо в каструлю воду і доводимо її до кипіння. Кладемо на шумівку кілька злив і занурюємо на 20 секунд в окріп. Після цього опускаємо їх у миску з крижаною водою. Точно також бланшируем всі інші фрукти.
В іншій каструлі розводимо у воді цукор і ставимо на середній вогонь, заважаючи до повного розчинення крупинок. Доводимо сироп до кипіння, після чого знімаємо з вогню. Банку наповнюємо фруктами на дві третини. Цукровий сироп перемішуємо з горілкою, після чого через сито, наливаємо підсолоджену горілку практично до самого кінця, і щільно закриваємо кришкою. Наполягаємо напій в темному прохолодному місці протягом 3-х місяців.
Якщо ви любите домашні алкогольні напої, тоді пропонуємо зробити малиновий або апельсиновий лікери , які припадуть до смаку і жінкам і чоловікам.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ятний лікер
М'ятний лікер - це міцний алкогольний напій, який неодмінно припаде до смаку, як жінкам, так і чоловікам. Давайте розберемося, як його приготувати в
Лимонний лікер
Лимонний лікер - це італійський спиртний напій, який відомий у багатьох країнах. Його можна вживати в чистому вигляді або використовувати для
Яблучний лікер в домашніх умовах
Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з яблучного соку. Його можна пити як у чистому вигляді, так і використовувати для створення
Наливка з сливи
Наливка - це смачний алкогольний домашній напій, який роблять з ягід, фруктів, варення і джемів. І сьогодні ми вам розповімо, як зробити чудову
Лікер з чорноплідної горобини
Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з
Сливовий сік
Натуральні соки, звичайно ж, корисні і смачні. А якщо їх приготувати в домашніх умовах, то в двійні. Давайте дізнаємося, як приготувати чудовий