Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Наливка з сливи

Наливка з сливи

13-03-2015, 12:35
3 638
Наливка з сливи
Наливка з сливи готується дуже просто, але при цьому володіє приголомшливим смаком і чудовим ароматом. В різних країнах її роблять абсолютно за різними рецептами і з додаванням різних інгредієнтів. Пропонуємо вам кілька добре перевірених рецептів готування наливки з сливи.

Наливка з сливи на горілці


Якщо ви справжній гурман і знавець домашніх алкогольних напоїв, а також любите експериментувати, то спробуйте приготувати смачну і насичену наливку за описаним нижче рецептом.
Інгредієнти:

  • стигла слива без кісточок - 1 кг;

  • цукровий пісок - 400 г;

  • горілка - 400 мл.


  • Приготування
    Для приготування цієї наливки краще брати кисло-солодкий сорт сливи, наприклад Ренклод. Отже, ягоди гарненько промиваємо, витираємо рушником і видаляємо кісточки. Потім складаємо сливи в чисті банки, пересипаючи рівномірно цукровим піском, але не заповнюємо ємність до самого верху. Закриваємо банки міцною тканиною і виставляємо на пару днів на сонце. За цей час періодично струшуємо їх, щоб всі ягоди добре змочувалися виділяється соком.
    Після закінчення зазначеного терміну, заливаємо сливи чистою горілкою, щільно закриваємо банки кришками і ставимо на місяць у темне місце. За цей час потрібно 3-4 рази акуратно переливати наливку з банки з ягодами в іншу ємність і потім заливати назад. Через місяць готовий напій проціджують через марлю і розливаємо по пляшках. Ось і все, наливка зі слив готова! Чекаємо свят і з задоволенням знімаємо пробу.

    Рецепт наливки з сливи


    Інгредієнти:

  • сливи без кісточок - 15 кг;

  • горілка - 15 л;

  • цукровий пісок - 300г;

  • корінь імбиру - 20 г;

  • паличка кориці - 05 шт.


  • Приготування
    Сливи гарненько промиваємо і обсушуємо на чистому рушнику. Тепер беремо паличку кориці, порізаний на шматочки корінь імбиру і опускаємо на дно банки, щоб у наливки вийшов насичений аромат. Після цього наповнюємо трилітрову банку сливами, засипаємо цукром-піском і заливаємо горілкою, наповнивши нею ємність до верху, не доходячи до горлечка на кілька сантиметрів. Потім закриваємо зверху поліетиленовою кришкою і прибираємо напій на 30 днів настоюватися в темне прохолодне місце. Через місяць знімаємо акуратно пробу і розливаємо наливку по красивих пляшках.

    Домашня наливка з злив


    Пропонуємо вам ще один рецепт приготування наливки, але вже не на горілці, а просто на воді. У цьому випадку напій вийде при природному бродінні.
    Інгредієнти:

  • сливи без кісточок - 6 кг;

  • кип'ячена вода - 3 ст.;

  • цукровий пісок - 3 кг.


  • Приготування
    Сливи висипаємо в раковину, заливаємо теплою водою і гарненько промиваємо. Потім перекладаємо на кухонний рушник, обсушуємо й розрізаємо навпіл, щоб акуратно витягти з них кісточки. Далі перекладаємо плоди в скляну ємність, додаємо цукровий пісок і вливаємо кип'ячену воду. Зверху зав'язуємо шийку чистою марлею і ставимо ємність в тепле місце приблизно на 2-4 дні.
    При появі перших ознаках бродіння, коли на поверхні сусла з'являться бульбашки і піна, на
    Наливка з сливи
    бутель встановлюємо водяний затвор або просто надягаємо медичну рукавичку з проколеної діркою в одному пальці. Витримуємо напій протягом 20-30 днів до тих пір, поки повністю не закінчиться бродіння. Тепер профильтровиваем сусло через марлю і вату. Мезгу віджимаємо гарненько руками, а отриману рідину знову пропускаємо через ватяний фільтр і змішуємо з іншим напоєм. Готову сливову наливку розливаємо в пляшки, щільно закорковуємо і витримуємо приблизно 3 місяці в прохолодному темному місці. Після закінчення часу, напій можна розливати і подавати до столу на пробу.
    Якщо вам подобаються домашні алкогольні напої, тоді рекомендуємо зробити наливку з чорної смородини або журавлини .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Наливка з журавлини на горілці
    Наливка з журавлини на горілці
    Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими
    Наливка з чорної смородини
    Наливка з чорної смородини
    Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
    Наливка з малини
    Наливка з малини
    Наливка з малини - смачний алкогольний напій, який дуже легко зробити в домашніх умовах. Для цього вам потрібно всього лише мати в наявності малину,
    Наливка з ягід
    Наливка з ягід
    Наливка - це смачний алкогольний напій, який люблять багато пані. Його готують на горілці або спирті. Давайте детально розберемося, як його зробити з
    Абрикосова наливка
    Абрикосова наливка
    Абрикосова наливка - це смачний ароматний алкогольний напій, який неодмінно сподобається дамам і неодмінно займе гідне місце на святковому столі.
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів